fredag, januari 12, 2018

Hejdå universitetet, hej livet

Då blev det till sist torsdag. Konstigt nog sov jag okej men fick gå upp tidigt eftersom jag hade lektion 8 prick. Men numera sitter jag bekvämt hos mattelärarna vid eget bord så jag såg till att vara i tid för att sitta en kort stund där. Vi körde partier denna dag, samt att alla fick gå igenom sina prov.

De fick sluta aningens tidigare och jag kunde värma maten och susa iväg mot universitetet, äta lunch på tunnelbanan på det gamla vanliga ovärdiga viset, någon konstig pasta. Väl där köpte jag Faulkner-böcker på mitt julklapps-presentkort samt hann ta en kaffe med M i min klass, så var det dags att gå in i seminarierummet och påbörja opponering, först M, sedan en annan M, därefter var det min tur att kritisera L, och så blev det allra sist min tur att bli påhoppad. En del saker påpekades sedan gick alla andra studenter ut och jag blev ensam med examinator. Hon tyckte att min uppsats var rättså fin och idealistisk, men att jag skulle kunna förtydliga en del saker och stryka en del andra saker och skicka in igen. En komplettering men en liten alltså. Att egentligen är jag godkänd men jag får gärna fixa detta, kanske en timmes jobb totalt. ÄNTLIGEN.

Jag lämnade universitetet i skymningen som ju inträder redan halv fyra på eftermiddagen, stod och såg över de underliga byggnaderna och tänkte "hejdå Stockholms universitet. Vi ses aldrig någonsin igen" och det menar jag, amen. Så tunnelbanan till Gamla stan, var för tidigt på Storkyrkobadet så jag fick ta en cava på närliggande ställe och fira mig själv med läsning av Faulkner, så kom JM till badet och jag med och vi körde tantbad i ett par timmar, billig massage och sitta i bastu och badkar. Sedan gick vi till Tabac där min studentkompis M var med lite andra vänner, vi åt mat och snackade och så gick JM hem, jag med ganska snart efter.

Barnen hade somnat och vi snackade lite och så däckade jag, sov gott till halv åtta, upp, kaffe, så cykla till Yogashala vid Nytorget, träna hela serien, cykla till Rufs, äta medhavd frukost, jobba och krångla med Skatteverket och allt det där vanliga.

Nu börjar det riktiga livet, när man jobbar 8 timmar om dagen, och sedan gör man en massa sköna grejer som har med fritiden att göra, alltså lagar mat, badar med nakna tanter, snackar med sina barn och hjälper till med läxor, går promenad, lagar saker som går sönder hemma utan stressammanbrott, man har pengar så man kan fixa barnens rum och hallen, man påtar med krukväxterna, man kan köpa en ny cykel när ens gamla blivit stulen, man kan köpa nya glasögon när man satt sig på sina gamla, kort sagt: Man jobbar, man får lön, man kan använda sina pengar och man kan Leva Livet.

En liten redigering av uppsats bara, lämna in, sedan börjar den: friheten.

Etiketter: , , ,

eXTReMe Tracker