onsdag, januari 10, 2018

Torsdagsångesten är stor

I går var det matlagning julköttbullar, som synes blev julmaten en aning försenad kan man säga... jag har fortfarande hemma-inlagd sill med apelsin- och kryddpepparsmak kvar på matlistan som jag tänker göra, trots att vi snart är i tjugondag knut. Fick en vision på yogan dessutom att äntligen göra ett pepparkakshus i Tantohus-formation, jag tror att jag kanske har löst det nu nämligen, hur man får till böjen.

I alla fall, barnen hade fixat pannkakor till lunch under sin sista lediga dag på lovet, eller snarare var det dottern fixade maten men sonen hade diskat, jag blev så glad att han fick en kram (som han tog emot). Så lagade jag köttbullarna och sedan blev jag otroligt trött, vilade lite innan jag läste igenom en C-uppsats lite snabbt. Ska läsa igen i dag, men först var det givetvis lektion klockan 8.00. Jag tänkte "lite repetition, inga problem" men så tänkte inte eleverna, de tyckte det var svårt och jobbigt och allt möjligt. Så det blev en svettig lektion, sedan hämtade jag omprov, de var fem till antalet men jag rättade dem inte utan bytte i stället arbetsrum. Nu sitter jag konstigt nog med mattelärarna, men det blir bra med fast plats som verkligen är min. Ställde in stolen rätt, lade upp mina pryttlar, har nu ett fönster som vetter mot liite trädgrenar vilket är bättre än deprimerande husfasad som samlärarnas rum har som utsikt.

Sedan tog jag med mig lunchen och gick till frilanskontoret, här njuter jag av det stora lugnet som ska hjälpa mig att bli färdig med min opponering, att läsa igenom ytterligare två uppsatser, och sedan ska jag kanske yoga om jag hinner eller bara gå hem och ha ångest inför torsdag: opponeringsdagen. Samma ångest som väckte mig kring halv fem i morse, somnade om precis lagom tills att klockan ringde. Sömn, vem behöver det? Nu är det i alla fall pyttelite pudervitt på marken. Snö, kom, vi längtar efter dig.

Etiketter: , , , ,

eXTReMe Tracker