fredag, december 29, 2017

Schemat – snart klar

Snart, snart har jag skrivit klart min diskussion eller slutsats eller whatever de vill kalla det på sitt värdelösa fikonspråk som används i akademin. Helt enkelt sista kapitlet, sammanfattningen, slutsatsen. Det jag kom fram till, som måste heta "Avslutande diskussion". Varför, vem vet.

Ord ord ord, dumma meningslösa ord som ska användas i stället för andra, begripliga sådana. Lite grann har mitt liv varit för proppat av sånt på sistone, maktord, ord som ska placera en i fack av högre status på olika vis. Det kan gälla ord som ska inkludera alla hitan ditan i ett multikulti-sexuell identitet-genus-med-mera-perspektiv å ena sidan. Så kan det vara ord som ska befästa att det man skriver är vetenskapligt, variation, subjektifiering, kvalificering, andra ordningens perspektiv, blaj blaj, blaj blaj. Herreje vad jag ser fram emot att få uttrycka mig tydligt, prata i ord som jag själv använder när jag tänker och som människor omkring mig förstår! (Som jag borde få göra som lärare, som journalist, som människa.)

Nåväl. Jag har suttit som fastskruvad på en stol i köket och skrivit, skrivit, skrivit. Läst, skrivit, redigerat om, skrivit ut, läst igenom, läst annat, skrivit, skrivit om, redigerat. Nu ska alltså det allra sista kapitlet skrivas. Förhoppningsvis behöver det inte ta omkring 8–10 timmar som arbetet tagit hittills alla dagar. Förhoppningsvis kan jag inom ett par timmar lägga texten åt sidan, se den jäsa, och så enligt schemat ta upp den i morgon och läsa igenom och fet-skicka, och sitta och be på mina bara knän att handledar-Johan inte skickar tillbaka den med tusen saker som måste göras om för att den ska få godkänt.

De övriga i familjen har inte gjort många knop. Vi har föreslagit att barnen kan åka till Uppsala, till farmor eller mormor, men de har varit tveksamma och velat vara i stan. Till sist började de av tristess stämma träff med kompisar (för att dra runt i shopping malls alternativt gå på bio). I går kväll gick vi hela långa vägen till Söderhallarna och åt fisk på Melanders. Jäkligt god fisk i jäkligt risig miljö. Bio diskuterades men förkastades av ekonomiska skäl. I stället gick vi hem och hyrde Rouge one, som sonen inte ville se, han ansåg sig lite för mogen för star wars (filmen helt ok, lite tjatig).

Sov ganska dåligt men orkade inte gå upp 5.30 för yogan utan ska försöka få till lite yoga hemma. När kapitel-helvetet är klart.

Vädret är faktiskt helt vansinnigt grått och trist, man kan liksom inte tro sina ögon så lite sol är det. Som en ständig november. Ändå kommer lyckan att lysa när min uppsats är klar, och dessutom fått grönt ljus av handledare. Så glad som jag då kommer att bli!! (Om detta sker.)

Etiketter: , ,

eXTReMe Tracker