måndag, januari 08, 2018

Trettonhelg med många middagar

Oj dagarna går. Helgen är över, trettondagshelgen som var väldigt trevlig. Fredag = vi gick hela vägen till Frejgatan för middag hos JM och M samt O (i dotterns ålder), alltså över hela jämrans stan, familjen startade 17.15 för att komma fram 18.30, blev lite sena men ändå. Vi passerade mordplatsen för ett visst statsministermord som skedde för snart 32 år sedan, visade den, och så gick vi på tills vi kom fram. Väl där fick vi gott bubbel, chips, auberginegratäng och bananpaj och snackade om bra vetenskapliga saker och poddar och allt möjligt. Tydligen är historiepodden något att lyssna på!

Dottern tog buss hem före oss och ringde eftersom det inte fanns el. När vi övriga kom hem med bussen, visade det sig att diskmaskinen hade brakat och spillt ut vatten, dock inte så mycket att parketten gick sönder. Mycket mysko! Men bra att elen slår av när det blir sammanbrott. Sedan letade vi i dagar efter kvittot men vi har kvitto på precis allt sedan renoveringen – utom kyl, frys och diskmaskin. Alltså allt utom det som verkligen kommer att gå sönder. Synd, för annars hade garantin gällt. Nå, jag la mig lite för sent, typ ett, men gick upp före åtta för jag skulle hålla drop-in-pass på Gotlandsgatan 9. Tänkte "ja ja, ingen är väl där ändå, trettondagsmorgon kl 9 liksom"... eh 25 personer var på plats. Galet. Jag fick köra på, sedan sopade jag ur och gick raka vägen till Fs lokal där jag höll ett skräp-yoga-pass för fyra kompisar som var mysigt. Så vandra hemåt, lite trött och sliten, äta lunch och vila lite innan nästa grej: Bjuda JD och P på middag. Det blev biff rydberg med potatis och senapskräm, gott, allt slukades. Så lekte vi leken där man får en lapp i pannan, barnen var med, och somnade sent igen. Gick upp tidigt ändå, relativt, på söndag, för att kunna yoga från halv tio till elva. Hela serien! Så hem och äta frukost och softa, äntligen. Snackade en hel del med Rebo också. Sedan begav vi oss hela familjen iväg på nästa middag: Hos J och A i Bagis, hade med Farcic-vin och fick jättegod indisk mat. Där var vi till 22 då vi kom hem och la oss.

Upp tidigt, vid halv åtta, för jag skulle vara på skolan halv nio men jag var där mer kring nio. Möte om framtida planer, möte med samhällskunskapslärarna, sen pinna över till Rufs och jobba med text om robot-konferens, och nu minsann ska jag hem med uppsatsen jag ska opponera på. På torsdag kring 13 ungefär så smäller det, då får alla hålla tummarna för mig, då ska jag grillas på universitetet.

Etiketter: , , , ,

eXTReMe Tracker