torsdag, januari 04, 2018

Granskad, kritiserad, granskad igen

Äsch öppnade mejlen och hade förstås lite ändringar att göra, skit alltså. Inga stora grejer men i alla fall.

Igår fyllde pappa år så efter lunch fixade jag en hemgjord granola jag tänker att han gillar (ingen idé att köpa något annat än mat i present till pappa) och med den öppen burk stack jag och barnen iväg till Uppsala med (det försenade) tåget, det blev för övrigt rester till lunch. Jag drillar barnen i hur man januari-överlever ekonomiskt kan man säga. Väl i Uppsala fick vi fisksoppa och god chokladtårta och där var pappas gamla kompisar alltså farbröder jag känt sen gammalt, som LN, BP, BL och så vidare. Efter ett par timmar var barnen klara med Uppsala – de ville inte ens kolla in geniuna Fanny och Alexander-miljöer – så vi tog pendeltåget hem. Såg lite på tv och la mig tidigt men sov dåligt, så ingen yoga blev det. Men det blev den 3 januari och jag jobbade loss med uppsatsen på förmiddagen.

Igen åt barnen och jag lunch hemma, rester såklart fast jag gjorde falukorv i ugn, och gick vi i samlad tropp till Teatern för att träffa B, A och deras tre barn samt kompisar. Vi drack läsk/kaffe och så promenerade vi en bit på Söder innan vi skildes åt. IGEN funkade inte koden till dotterns nya kort, det är som ett skämt allting, så jag fick ringa supporten medan vi var på Weekdays där sonen obsessade kring en väska som inte fanns i rätt färg och skulle få mig att köpa den på nätet men det gick inte att använda presentkort där jada jada, men jag lämnade dem vid Slussen och gick själv till Yogashala Zinken och höll ett drop-in-pass på 1h15min, det gick fint trots en del nybörjare och blandat folk. Så hem och äta pizza, kolla Glow och skriva om uppsats, skriva skriva liten uppsats. Nu så. Kan den vara klar. Alltså klar för nästa granskare that is. Antagligen blir det fler förändringar att göra innan jag får lämna in ordentligt. Giv mig styrka.

För övrigt: Hade någon slags mental uppenbarelse av en SvD-artikel jag läste: Fan vad sjukt det är att vi gör vårt fritids-liv lika prestationsartat som vårt arbetsliv. Lägg ner det säger jag! Som jag själv som har en spalt här till höger om att mitt MÅL är att göra yoga 4 gånger i veckan och promenera 2 gånger. Kan jag inte bara göra det? Jag gillar ju att yoga, jag gillar att promenera. Måste ta tag i mig själv och min hjärna, så påverkad av vår sjuka samtid. Så nu finns inga löjliga mål. Jag bara gör. Eller gör inte. Hejsålänge

Etiketter: , ,

eXTReMe Tracker