fredag, januari 05, 2018

Ganesha, hjälp mig

Har bett en stilla bön till ganesha som är något slags yogisk gud med elefantlook, ämnad att undanröja hinder. Det behövs verkligen nu, för jag har baxat min uppsats hela vägen till opponering men kan fortfarande halka av och få icke godkänt, fast då live framför publik i seminarierummet, huvaligen. Detta otäcka sker onsdag eller torsdag möjligen fredag nästa vecka. Blir svaret rätt, poppar vi champagnen (Fs julklapp). Blir svaret fel kanske jag poppar den ändå och samlar kraft för den sista striden med universitetet. En dag ska lärarlegitimationen bli min.

Igår var en för jävla skön dag. Jag gick upp, drack kaffe, yogade de stående hemma, jobbade hemifrån med Rufs samt skickade in den omgjorda uppsatsen igen, sedan var det hög tid att sticka till JD och P. Där serverades linssoppa till lunch, F var där, B och A hittade inte men kom till sist med sina tre barn. Ungarna snackade loss med varandra och vi vuxna med varann, bland annat en hel del om metoo och allt man kände till men liksom tänkte skulle vara så för alltid. Det är så svårt att förstå att det känts så omöjligt att bli av med sexism, och det är ju verkligen fantastiskt att slippa känna så mer. Well, sedan skulle alla till olika platsen men dottern gick med grann-sonen E och jag tog parallella vägar till Fotografiska, där vi mötte grann-A (det var hon och jag hade tutat ihop detta att E och min dotter ska hänga lite eftersom de är bra kompisar men vägrar fatta det bara för att de har olika kön, vi försöker helt enkelt uppmuntra vänskap mellan könen). Det var väldigt kul att gå med dessa tonåringar och titta på bilder! Så otippat kul ålder ändå, 14-årsåldern. Vi åt en sallad med utsikt över vattnet, sedan drog kidsen hemåt och jag och A stack till Gamla stan.

Där var JD med sin gamla bästis C, och vi satt och pratade om relationer genom livet och usla chefer och annat skoj, sedan bar det av promenerandes hela vägen hem, A bor ju porten bredvid. Lite tv-serier på det och sova. I dag vaknade jag av ett glädjande besked: Jag får lägga in min uppsats till opposition, examinatorn gav mig inte bakläxa. Ett litet steg framåt. Men jag har fler att gå, så därför ganesha: Help.

Etiketter: , , ,

eXTReMe Tracker