onsdag, mars 22, 2017

Rikedom

Ungefär hundra tusen spänn för mycket har jag betalat i skatt förra året. Inte konstigt att jag var så satans fattig hela tiden. Problemet är bara att pengarna sitter parkerade och jag kommer inte åt dem i första taget. Men i andra kanske! Jag ska jobba på det.

Annars åkte jag hem i går efter vårt seminarium, överfull tunnelbana som vanligt, cyklade sen och satte igång ambitiös matlagning. Först broccolisoppa, som barnen slukade innan dottern skulle på träning, och därefter förberedde jag för två olika sorters våfflor: Klassiska på jäst, och falafel-våfflor. Under tiden kom A och vi jobbade, hon skulle kommit 16 men kom 17 för hon hade pratat med en gammal kompis. Vi snackade till 19.30 ungefär, sedan satte jag igång med våfflorna. Alla åt, även F som kommit hem under tiden.

Så vid 21 var det läggning av barn, lite tv, sova, och upp 7, alla iväg till sina respektive saker. Själv läste jag historieboken för gymnasieungdomar. Om mänsklighetens ursprung, Mesopotamien, Egypten och romarriket. Känslan av att bli historielärare är lite som att sitta framför en enorm gräddtårta som man vet är jättegod. Jag ser fram emot detta så mycket.

Nåväl, så cykla till jobbet, äntligen på kontoret! Jobba på, sedan till revisorn vid Hammarby Sjöstad som berättade om mina hundratusen, så till Yogashala, tränade ett lunchpass yinyoga vilket var galet skönt, köpte ny yogamatta hux flux, saker rikedomen kan göra med en, så till kontoret igen, åt min sallad som jag tagit med hemifrån.

Har så bra knep för sallad som jag hittade i en mattidning:
1. Lägg dressingen i botten av en hög burk, tex en gammal turkisk yoghurt-burk. I botten får även sådant som inte blir saggigt ligga – cocktailtomater, nötter, svarta bönor, tex. 
2. Ovanpå, högst upp i burken, lägger man sånt som kan bli saggigt, salladsblad, groddar med mera. (I dag hade jag även ett mellanlager av avokado).
3. När du ska äta, vänd hela alltihop upp och ner på en tallrik. Eller rör om ifall du inte har tillgång till tallrik. Ät.

Men nu ska jag vara oerhört - oerhört!! - effektiv. Jag räknade ut allt under yinyogapasset.
Så här blir min eftermiddag:
* Skriva text ett.
* Planera ett läsårs historieundervisning för gymnasiet efter Skolverkets regler och efter historieboken, lämna in till universitetsläraren.
* Skriva text två.

Klarar jag detta blir det en kväll utan en massa ogjort skit som ligger och skvalpar i bakhuvudet. Som jag behöver en sådan kväll!

Etiketter: , , ,

tisdag, mars 21, 2017

Hur äcklig kan studentmat vara?

Fick jobba rätt hårt på RFSU igår och hann ändå inte klart. Rusade iväg mot yogashalan för att först assistera (M var vikarie för L som är på Aruba), sedan själv hålla klass. Lyckades staka mig på mantrat igen. Blir tokig på det. Kände mig allmänt lite off och erbarmligt less på att ha en massa saker att göra hela tiden, över huvud taget. Kan intensiteten ta en paus, bara en stund? Några dagar?

Så hem lagom till alla barn skulle lägga sig, såg på Bonusfamiljen och somnade lite sent. Trögt att gå upp i morse vid halv åtta, men så stack jag iväg till shalan och fick träna själv 1,5 h. Tog sedan tuben till universitetet. Här har jag ätit en väldigt äcklig nudelsoppa och jobbat, åter med RFSU-saker fast jag inte får betalt för det i dag! Skam på torra land. Jobbar även med annat, som är betydligt roligare. Men jag får inte berätta om det, för det är en hemlighet. En kul hemlighet.

Dottern tvättade helt själv (nåja, genom Facetime-samtal med mig) i går! Det går framåt med barnens utveckling.

Etiketter: , ,

måndag, mars 20, 2017

Hur allt styrs

Har två mycket roliga – och meningsfulla!! – inlämningsuppgifter den här veckan. Allra bäst hade varit om hela den pedagogiska utbildningen hade börjat med detta: Att planera ett helt läsårs olika moment, alltså med allt som ska in enligt Skolverkets plan och förena det med vår egen plan som lärare. Då hade liksom allt annat vi läst fallit mer på plats, känner jag.

Nästa uppgift är att förklara svenskt styrelseskick för gymnasieelever. Det blir skoj detta.

Annars var det alldeles för mycket yogajobb i helgen för att jag ska känna mig nöjd. Men jag fick till yinyoga på fredag, F hade lagat god spätzle, vi såg Mitt liv som hund (barnen hatade), och lördag när alla gick på olika träningar, gick jag och assisterade på shalan Gotlandsgatan, för att sedan slå mig fri och åka till Svenskt tenn och köpa en ny väska i stället för den trasiga. Och smink! Köpte jag, trots att jag inte borde. Väl hemma igen var det dags att gå till dotterns kompis mamma där vi bokade biljetter till i sommar. Så hem och se Blade runner samt äta laxburgare. Barnen hatade även Blade runner, eftersom de inte förstod handlingen. Det gjorde ju faktiskt inte ens huvudpersonen, Harrison Ford, medan han spelade in, det har han berättat. Men den är snygg.

Så på söndag upp 6.30, till shalan, städa, assistera två timmar, träna själv 1,5 h, när jag kom hem var alla på väg till olika saker, dottern till tennis, F till färgprovbutiken, men sonen och jag stack till hans fotbollsplan. Jag pluggade på fik i närheten och drog sedan till fotbollsplanen för att se dem förlora med 4-1. Mart och Nat kom med lilla D, dottern jag och de drog till Ho's, åt kinesiskt, sonen och F till Dubliners för Liverpool spelade match. Så hem och plugga på och skriva inlämningsuppgift. Orkade inte träffa B som var på Riche. Det hade varit överkurs.

Sov sisådär, men nu är det måndag och det är RFSU-jobb.

Etiketter: , , , , , ,

fredag, mars 17, 2017

Boten mot allt ont

Det är fredag och jag har betalat av alla mina skulder. Jag funderar lite på att köpa en väska eftersom min är i trasor. Men jag har aldrig tid att gå i någon affär, så det får bli någon gång i en avlägsen framtid.

I går åkte jag från universitetet och raka vägen hem, lagade pannkakor till sonen (dottern hade picknickat med kompisar och var inte hungrig) som stack på träning, själv stack jag med 55an till Slussen och vidare till Fs lokal där jag hade Skräp-yoga med mina privata elever. Vi gick igenom yamas och jag dissade brahmacharya lite. Så träning på det. JD var med och skulle följt med hem men hon var för trött, dottern hade också tränat när vi kom hem och jag fick laga mat återigen: lax i ugn, någon färdig schnitzel. Vi samlades framför tv:n där vi drack te och åt sonens choclate chip-kakor, och så läggning av barn, Billions för vuxna efter nyheterna, somnade tolv och var oerhört trött när jag vaknade 7, men jag sov faktiskt hela natten. Tänk vad lite pengar kan göra.

Nu ska jag jobba halvdag, åka på seminarium, åka hit, åka dit, till sist kanske landa i tv-soffan. Men Billions har vi sett till slutet. Funderar på att ta mig an Feud som nästa tv-serie.

Funderar på att vila mer och på ett bättre sätt. Jag blev så himla trött av den här veckan, den var lite extrajävlig. Jag har ju två knep som botar allt:
1. Tid*
2. Människor**

* Kanske känns det dåligt nu. Men om två veckor är allt på ett annat sätt.
** Alltid, alltid träffa vänner så man kan prata ocensurerat, helt utanför det sociala-medier-uppstyrda samtalet alltså. Bara fritt ur huvet, låta huvudet möta ett annat huvud. Riktiga vänner är det bästa botemedlet mot allt.

Etiketter: , ,

torsdag, mars 16, 2017

Vandra igen

Jo men bara för det kom mina pengar, puh säger jag. Tänk att det alltid ska sitta så långt inne! Men då kan jag börja andas igen, och fortsätta vandringen bort från frilanstillvaron, mot den fasta anställningen. Den som går via universitetet dit jag åkt för seminarium. Varför lära sig samhällskunskap är frågan för dagen. Ett svar kan ju vara: för att veta vilket jobb man absolut inte ska skaffa sig om man vill ha ett lugnt liv.

Etiketter: ,

Tillfälligt avbrott

Då har det blivit galt igen. En uppdragsgivare som inte betalar som det var sagt. Därmed är tillvaron helt förstörd, mer eller mindre. Jag vill inte längre göra någonting över huvud taget. Sova - nej, finns inte.

Det existerar ingen besvikelse större än denna för mig. Jag är så sugen på att säga upp ett stort projekt eftersom de inte betalar. Jag kommer kanske inte kunna behärska mig denna gång. Man måste ju det, låtsas som att det är heeelt okej att de sket fullständigt i sin absolut fattigaste och sämst betalade medarbetares pengar.

Ilskan över pengar som inte betalas, över alla dessa timmar som jag tydligen inte förtjänar att ersättas för. Den ilskan kommer att göra mig galen på riktigt.

Annars var jag i går efter jobbet faktiskt på finkrog med F. En försenad födelsedagspresent, vi kunde till sist boka på Lilla Ego som vi försökt med i flera år. Men efter maten fick vi raskt bege oss därifrån, hem, för det var något problem med kompis till dotter. Barnen skulle ätit hos I, men dottern gjorde pasta hemma med sin kompis i stället. Sonen fick inte komma hem, hade hans syster meddelat. Men där sa vi stopp.

Sedan, när allt blivit bättre, såg vi Billions. Jag la mig 23. Vaknade 4. Som sagt var. Det finns inget liv för mig när uppdragsgivare inte betalar den dag de lovat. Då upphör allt. Det enda som sker är att jag ser alla skulder som växer växer och växer, fler och fler för varje timme som går. Bakom dem väntar förstås kronofogden.

Etiketter:

onsdag, mars 15, 2017

Utbildning på löpande band

En stark känsla av Nytta präglar Stockholms universitet. Gör Din Utbildning Nytta? Det är också just utbildning, inte bildning, som är i fokus. Rafsa igenom detta. Rafsa igenom detta. Snabbt snabbt, effektivt, mycket ska pressas in på kort tid, hela tiden. Sedan hasta längst bort på campusområdet för föreläsning, och så efter det längst bort till andra sidan campus för seminarium. Allt är obligatoriskt, även föreläsningar, men ingen fattar egentligen varför. Det är kontroll i stället för lust. Kontrollen ersätter lusten att lära, så fort kontrollen blir för stor har lusten stängt dörren om sig och vandrat iväg någon annanstans. Inte undra på att mina klasskamrater blir obstinata och vill diskutera i evighet! Men det blir också tjatigt med allt dissande. Allt man känner att man vill ut därifrån och jobba i stället. (Göra Nytta.)

Pluggar jag i framtiden, för nöjes skull, kommer det definitivt bli i Uppsala. Där har man en helt annan inställning. Det sägs att Uppsala och Lund universitet poängterar bildning, resten av högskolorna och universiteten sysslar bara med utbildning. Vad ska du bli, lönsam hoppas vi? Annars – hejdå. Bildning är mer: Har ni tänkt på att allt vi ser kanske är på ett annat sätt? Att det finns bredd, djup och aha-upplevelser. Att vårt sätt att leva på går att vrida och vända på hur mycket som helst. Att man aldrig blir fullärd.

I går var jag i alla fall iväg på seminarium om min nästa VFU-praktik, det var allra längst bort på yttre kanten av campus, i en lokal som såg ut som den fabrik utbildningskänslan signalerar. Skulle haft seminarium 13–17, men det var klart tidigare så jag kunde hoppa på pendeltåget till Uppsala 17.04, plugga samhällskunskaps-didaktik på vägen och komma fram en timme senare. I hade tagit med sig tvillingarna och mina barn till mamma och pappa, så vi kunde fira mammas födelsedag med revbensspjäll, potatis i ugn, chokladkaka. Mamma fick spa-present av oss.

Pratade med mamma och pappas kompis B om hur man i historien försökt sudda ut kvinnor. Så blev det dags att åka hem, alla barn trötta. Lite stoj på tåget men gick helt okej, så hem och få barn i säng, kollade liiite på Billions med F. Somnade ovaggad 23. Vaknade 7. Första natten på länge jag sover hela natten, och inte vaknar 4 och ligger vaken en stund. Det firade jag med att ta mig till Yogashala Gotlandsgatan, på cykel, och köra hela primary samt min första i andra serien. Nu firar jag att jag får vara på mitt kontor i dag. Förutom 12–14. Då är jag på annan plats. Och kl 16.30, då lämnar jag arbetet/pluggeriet för i dag.

Etiketter: , , , , , ,

tisdag, mars 14, 2017

Låt mig få jobba där jag vill

Jag flippade ut lite i dag. Är så less att jag aldrig kan yoga för jag måste anpassa mig till allt krångel som uppstår när jag ska få ihop jobb+plugg. Så jag drog så tidigt jag kunde till yogan, det blev inte förrän tjugo i nio ändå för jag läste kurslitteratur innan, men jag körde hela jämrans passet och så la jag ner ambitionen att göra några timmar på RFSU och åkte raka vägen till universitetet i stället. På det viset kan jag få sitta lite fokuserat på en enda plats och riva av saker.

Äter en ganska äcklig focaccia-macka på fik och styr upp pluggeri, och gör RFSU-jobb dessutom. I går var jag på RFSU hela dagen däremot, och fick klart en del samt deltog på ett webbmöte. Webbkontoren ser inte längre ut som 00-talet, då när jag gjorde nättidningen Sourze. Inte alls lika flashigt, men ändå finns pengar ser man. Människorna trevliga och utan självsäker-som-stål-attityd. Så tillbaka till RFSU, färdig med en artikel, vidare till Yogashala, bråttom bråttom, assisterade i två timmar och hade själv klass (fortsättningskurs) i 1,5 timme. Oj vad jag var aggressivt hungrig när jag kom hem. Fick carbonara som F gjort, och läste lite Elle samt såg utmärkta Bonusfamiljen på tv, som min kompis Moa skrivit manus till. Så coolt att hon gör detta!

Men i dag är det tisdag. Och i dag är det mammas födelsedag. Tänkte att jag skulle fira det. Senare.

Etiketter: , , ,

söndag, mars 12, 2017

Solen den förunderliga

Så här såg det ut i lördags eftermiddag när solen bröt igenom på Teatern, alltså gamla vanliga Ringen köpcentrum som genomgått kraftig ansiktslyftning. Som om något okänt från yttre rymden landat. Vi är inte så vana vid sol och särskilt inte värmande sådan. Vinter: Vik hädan.

Etiketter:

En helt okej helg är till ända

Jo men det blev en helt okej helg, trots att jag – igen! – är sjuk, hostar. Upp ganska tidigt i lördags, sonen iväg på badminton, jag iväg till Yogashala, assisterade i ett par timmar, sedan mötte jag barnen vid Teatern, efter att ha fått byta min icke-fungerande häftapparat på Akademibokhandeln. Vi åt mat, det blev burgare och asiatiskt. Sedan kom S, min jobbarkompis från DN-tiden, och vi snackade länge och väl. Barnen gick hem, S och jag promenerade hem längs vattnet. Solen lyste! Som ett magiskt fenomen nuförtiden.

Så hemma fick vi styra upp lite innan det var dags att sticka iväg på middag hos M, yogakompis, som hade en mycket fin lägenhet ihop med sin sambo O. Vi snackade, särskilt dottern malde på som en pratmaskin plötsligt! men sedan gick de hem för att se Mello. Jag dryftade min hypokondri, M är sköterska, men det verkar inte som att det är något farligt direkt.

F och jag kom hem vid 23-tiden. Sova och så på söndag försökte jag få till lite av det jag misslyckats med under söndagen, följde med dotter på hennes tennis, satt där och jobbade och sen hoppade jag av bussen och stack via tuben till Yogashala för att städa. Så hem och fortsätta jobba vid köksbordet.

F och sonen hade en plan att se Liverpool spela på pub, fotbollsinspirerade som de är av sin Englandresa förra helgen, så dottern och jag hakade. Åt mat på det lite sorgliga stället Rosenhof, otippat gott, så hem igen. Nu har jag faktiskt blivit färdig med praktika, kors i taket. Har även planerat yogalektion. Om jag bara pluggar som ett as, skickar mina frågor, samt börjar skriva på mina scener så är jag på plus i jobberiet. Ja, så ekonomi-fix också förstås.

Etiketter: , , ,

fredag, mars 10, 2017

Dagar flyger fram

Dagarna går i ett i ett i ett. Igår jobbade jag på RFSU tills det blev dags att ta sig till Uglycute där jag körde yoga med kompisar. Så vidare med grann-A och F och hennes plus våra barn till Va Piano, pizza. Gick hem och kollade tv innan det blev sova. Sov igen lite för dåligt, men gjorde yoga hemma, alla stående, innan jag stack till universitetet, genomsvettig, måste revidera det där med täckjacka, först pratade vi om hur man lär ut samhällskunskap, sedan lunch lite stressat, och så prata om samma sak fast historia.

Hade inte läst det man skulle läsa, men dessa kurser känns rejält meningsfulla. Vi ska få läsa läroböcker för skolan i våra ämnen, bara en sådan sak!

På väg hem frågade jag barnen om jag kunde ta ett pass yinyoga och komma hem vid 18. Det var okej, sa de, och de handlade och dottern började laga mat så jag kom nästan hem till dukad bord efter mycket skön yoga!

Saker som inte blev gjorda denna vecka är
1. Formulera fler intervjufrågor
2. Redigera praktika
3. Fixa med ekonomi
4. Läsa böckerna jag borde läst

Men nu tar vi helg tycker jag.

Etiketter: ,

torsdag, mars 09, 2017

World wide woman

Kunde äntligen gå och yoga i går det vill säga i onsdags, fast jag skyndade mig inte upp ur sängen direkt utan kom till Zinken först kring 9. Hann inte göra hela passet men nästan hela. Sedan var klockan så pass mycket att jag fick pulsa genom snön till biblioteket i Hornstull, satt och pluggade, och där nära hade jag möte sen. Ett mycket bra möte! Mycket kul! Och så blev det lunch under tiden.

Sedan tog jag fyran raka vägen hem och gjorde lasagne. Sonen kom och tur var att jag var där, för han hade glömt karaten. Men när lasagnen nästan var klar fick jag sticka iväg på yogamöte på Zinken. Vi pratade om gravida och lite om hur det går för oss inom läreriet. Så hem och äta upp lasagnen, som F hade gräddat klart.

Coola saker som skedde i går:
1. Min dotter gick på eget bevåg för att delta i manifestationen för kvinnodagen på Sergels torg!
2. Min son bakade chocolate chip-kakor som var speciellt för mig och dottern, för att fira oss på internationella kvinnodagen.

Dessutom läste han på eget initiativ lite av tidningen i morse.

Annars är jag lite hypokondrisk just nu, tänker att jag har så konstigt tryck över bröstet. Bara för att jag hört om blodproppar i hjärtat.

I alla fall gick jag upp och tog mig till RFSU som vanligt. Har just haft möte om webben. Webb webb webb, sedan Sourze-tiden har man hållit på med detta röriga koncept som alltför ofta går ut på att proppa en hel sajt full med text. Bara för att det går. Inte fan blir det särskilt läst, kan jag säga. Om det inte är väldigt välskrivet och i högsta grad intressant, såklart.
Alltså inte riktigt som denna blogg då, he he.

Jag har bestämt mig för att de fula breda vinterstövlarna i plast ska vara på 4 veckor till. Detsamma gäller täckjackan. Så slipper jag bli besviken på en vår som aldrig tänker komma.

Etiketter: , , ,

onsdag, mars 08, 2017

Livet är en Cabaret

Såg film igår på bokcirkeln! Inte vilken film som helst utan Cabaret. Detta eftersom vi läst Farväl till Berlin av Isherwood, som filmen lite löst bygger på. Jag älskar den boken och jag älskar filmen men de är verkligen två olika uttryck, två olika saker men ändå finns det där mullrande hotet från nazisterna i bakgrunden, nu som då. Nu som då.

Intressant tid. Folk hade mycket dåligt med pengar, det som kallades dekadenta 20-talet skulle vi i dag kalla könsöverskridande, ekonomin var global, frihandel och diverse börskrascher, folk var trångbodda och drog runt i världen. Världen bestod av Europa. Berlin var coolast.

Tänk så det stör nazister att folk inte är så noga med könsroller. Tänk så det stör nazister att folk har humor och driver med sin samtid. Då som nu.

Etiketter: ,

tisdag, mars 07, 2017

Andas in, andas ut

Jo men det som skedde i går var att sonen, som hade kräkts två gånger på vägen hem från Liverpool dit han åkt med sin farfar och far för att se fotboll (Liverpool vann!), fortsatte att vara dålig under måndagen så jag la ner det allra mesta och jobbade hemifrån, ställde in en lunch och försökte få sonen att äta något, tills jag fick bege mig till revisorn. Det var revisorn som hade glädjande besked att ge mig: Jag har betalat på tok för mycket i skatt, så i stället för att låta kronofogden jaga mig borde skatteverket lätta på plånboken åt mitt håll. (Ja, kronofogden har jagat mig för att jag konstigt nog inte hade råd att betala mer skatt än jag tjänade i inkomst. Denna härliga byråkratiska förföljar-apparat...)

Å andra sidan kommer det förmodligen att ta ett tag innan jag ser den där återbetalningen så jag får fortsätta att jobba heltid vid sidan av heltidsstudier. Nu har visserligen Metro köpts upp så vi får väl se hur länge till jag har mitt 40%-jobb på RFSU, men förstår ni: Jag bryr mig inte så mycket om mediebranschens patetiska "flexibilitet" längre, som på håll mest verkar desperat och som inte heller ser ut att leda till att någon hittar en fungerande ekonomisk plan för att ta betalt för mediekonsumtion, för – ta da! – jag tillhör snart en annan bransch, lärarbranschen. Och den finns i evigheters evigheter, åtminstone så länge någon människa behöver en utbildning och det verkar som att människor behövt det sen tidernas begynnelse.

Jag är beroende av mediebranschen i ungefär 6 månader till. Sedan kan jag välja och vraka bland journalistiska uppdrag, jag tar de jobb jag känner för, om jag vill. För min inkomst kommer då i huvudsak från kommunen eller möjligen nån stiftelse eller vilka det nu är som äger svenska skolan, jag blir inte klok på det. Och ja, jag fattar att just samhällskunskap och historia är lärarjobb som inte behövs, jag har lyckats pricka in det omöjliga som alltid, men betänk då att jag är en snart 50-årig driftig och väldigt bestämd person som har befunnit sig i yrkeslivet i ungefär 30 år. Och då i stort sett oavbrutet engagerad i folkbildning.

I alla fall, efter revisorn cyklade jag hem till piggare son, som fick pizza. Själv fick jag bege mig till Yogashala, först assistera, sedan hålla min fortsättningskurs med tema drishti, blickpunkt. Hann inte avslutningmantrat men kom för en gångs skull inte av mig på inledningsmantrat. Ett steg fram, två tillbaka och så vidare. Skyndade hem och fick höra hur barnen haft det på filmpremiär, förjävligt enligt sonen eftersom någon extremt trist vuxen hade hållt tal i 40 minuter! Så såg jag på tv och försökte få trilskande barn att lägga sig. Sov själv gott eftersom jag har börjat med ett knep:
1. Släppa in lite frisk luft i vardagsrummet/vår sovplats. Andas, ja tack!

Och i dag var sonen frisk och kry och kunde sätta på sig sina nya märkeskläder, en pikétröja från lacoste (han har någon slags obegriplig Östermalmsstil, passar inte riktigt ihop med föräldrarnas inkomster om man säger så), och skutta till skolan. Själv är jag på RFSU. Än så länge har jag inte fått sparken.

Etiketter: , , ,

måndag, mars 06, 2017

Lättnad

I dag är lättnadens dag. Samtidigt en sjukdag. Men jag hinner inte berätta mer, jag ska ju vara yogafröken hela kvällen i fyra timmar. Som varje måndag. Men bara fyra måndagar till.

söndag, mars 05, 2017

Helg i annat land

Har spenderat helgen i Köpenhamn, med dotter och B och Bs dotter E. Det var väldigt trevligt och mysigt att bo på hotell. Men också kul att träffa L, som jag och dottern bodde hos allra första kvällen. Vi kom på en torsdag nämligen, så kom B+E dagen efter.

Den mesta aktiviteten var egentligen promenader, men det blev lite shopping också. Jag köpte strumpor, billiga byxor, en billig sterling-ring och tja, det var väl ungefär vad jag hade råd med. Dottern hade sparat pengar så hon kunde köpa lite mer. Jag hann med ett pass solhälsningar lördag. Annars var vi mest ute och vandrade omkring, samt satt i djupa fåtöljer på hotellet. L var med på restaurangen på lördagskvällen, och satt en stund i hotellsoffan med oss dessutom. Folk är rättså långsamma i Köpenhamn jämfört med Stockholm. Kanske är det därför de är ett gladare folk? Om de nu är det. Vädret är inte mycket bättre än vårt i alla fall.

Etiketter: ,

torsdag, mars 02, 2017

Några dagars semester, jotack

I går hade vi en skön lektion: Vi såg den franska filmen Mellan väggarna i en av hörsalarna på Frescati. Mycket bra film! Rekommenderas. Sedan var det liten lunchpaus, jag köpte en wrap och satte mig på universitetsbibblan och skrev lite mer av hemtentan.

Fick rusa till nästa seminarium långt borta vid psykologiska institutionen, där alla grupper hade redovisning (min grupp var först) innan det strax före kl 16 var hemgång. Jag snackade med dottern på telefonen, tog tuben till Zinken, hoppade in på Yogashala Zinkens kvälls-Mysore, tränade ett helt primarypass+nya övningen i andra serien, men struntade i backdrops för jag har lite värk i ryggmusklerna.

Så handla och komma hem till dottern. Bara hon och jag hemma, hon hade varit på bounce (studsat studsmatta). Vi åt fläskkotlett med mango+avokado-salsa, vi packade, jag skrev och skrev på hemtenta samt skickade inte mindre än 2 artiklar hit och dit, tills 22 då allt var klart. Även hemtentan, som lämnades in trots att den kändes mindre väl genomförd. Jag har börjat med en ny attityd till universitetsstudierna. Den heter good enough.

Sedan kollade vi lite på OC och la oss. Upp 7 för att jobba på med allra sista texten. När den är lämnad = semester.

Jag skämtar inte. Jag ska faktiskt ha några dagars semester. Boy behöver jag den.

Återkommer när jag semestrat färdigt.

Etiketter: , , ,

onsdag, mars 01, 2017

Producerar för fullt

För att kunna vara lite ledig, bara 2-3 dagar, måste jag jobba för fulla muggar. I måndags efter min fortsättningskurs (assisterade innan), kom jag hem strax efter F vid halv tio. Upp på tisdag, iväg till RFSU (där igen), jobba på med artiklar och verksamhetsberättelser och bilder och webbmöten, samt kaffepaus med semla, innan jag fick bege mig till mitt kontor och skriva tenta. Hann klart 1/3, jippie, innan JD och P kom förbi och plockade upp mig. Vi gick till Bananas och åt pizza, F kom och I var där, vår granne i Kroatien.

Hemåt kring 22, kollade på tv, somnade vid midnatt. Upp 7 för det är tidig morgon på universitetet. Tunnelbanan såg helt annan ut i vagnen jag råkade kliva på! Men hade mer plats.

Etiketter: ,

eXTReMe Tracker