fredag, september 30, 2016

Bokslukerska forever

Jag gjorde det igen i går – föreläste. Och hade ångest men denna gång var den inte enorm, eftersom jag FÖRBERETT mig överdrivet mycket, repeterat och repeterat det jag ska säga, trots att jag redan sagt detta så många gånger. Jag for raka vägen från kontoret till tuben, lämnade cykel där och drog hela vägen ut till Lidingö. Där fick jag ställa upp mina grejer, det kom cirka 20 personer och lyssnade i Hersby gymnasiums aula, vi hade en lång och intressant diskussion, sedan begav jag mig tillbaka in mot stan. Utanför skolan stod ett vackert träd, det var faktiskt magnifikt. Vid Zinken ringde Rebo så vi snackade medan jag handlade, hämtade ut en tröja jag impulsköpt på nätet samt cyklade hem. Där hemma hade F gjort nyttiga våfflor med morot och potatis i, det var gott, och så kollade vi tv till ganska sent så jag skippade att gå upp 5.30 och tog en soft morgon. Det kan vara som yoga i sig.
Packade väskan och gick till jobbet, det vill säga RFSU. Snart är artikel färdig för ivägskickning och annat jox. Snart börjar helg. Jag ser extra mycket fram emot denna helg måste jag säga. Även om jag måste tentaplugga. Läsa böcker är inget jobbigt för mig, det är lite som semester (åtminstone när jag förstår vad det står).

Etiketter: ,

torsdag, september 29, 2016

Die another day

Jag pluggade ordentligt i går kväll efter att jag övat mig inför föreläsning, en, två gånger. Har läst all obligatorisk litteratur nu, heja mig. Ska börja med hemtentan omedelbums. Men i morse gjorde jag cirka 8 solhälsningar och sedan avslutande, innan jag åt frukost och åkte till universitetet med den fruktansvärda tunnelbanan lika full som alltid, lika svettig och vidrig och krängande och irriterande på alla vis. Vi hade lektion där vi faktiskt planerade lektion som uppgift, en vanlig samhällskunskapslektion, och sedan blev det lite kalabalik för många hade velat ha ytterligare en lektion. Jag sällade mig inte till den skaran utan drog snabbt till Söder, plockade upp cykel, begav mig till kontoret, tog en Pong-lunch i Skatteskrapan med A som är ny man på kontoret men gammal i Garbo-gänget, nu satan i gatan ska jag leverera.

I tisdags tänkte jag en del på döden, av ingen särskild anledning alls förutom den uppenbara: Vi ska nämligen alla dö. Men vad jag tänkte var att det hade varit en så genomusel dag att dö på för mig. Först befann jag mig på den vidriga tunnelbanan, full av folk: nejtack till att dö där. Sedan på föreläsning med folk jag inte känner så bra: vill inte gärna dö där. Därefter raka vägen till RFSU, också det en plats där jag inte hunnit lära känna folk så bra: inte heller där hade jag velat segna ner och dö. Därifrån och raka vägen till grundkurs i yoga, där jag alltså är läraren: en usel situation att dö i. Först när jag cyklat hem på kvällen kände jag att nu är det okej. Nu kan jag dö.

Men inte dog jag. Döden får bli en annan dag.

Etiketter: , , ,

onsdag, september 28, 2016

Hemtenta-ångest börjar nu

Raka vägen från RFSU till Hälsans hus i går, hade yogalektion och pratade lite mantra, där man är sinne och tra betyder beskydda. Beskyddar sinnet. Och så efteråt cyklade jag hem men fick vända snabbt och plockade upp dottern från sin fotboll. F och jag la oss ganska tidigt, 22.30, och jag vaknade tidigt och kunde vara på Yogashala kring halvåtta så jag hann göra hela första serien och ändå assistera 9–10.30, och sedan begav jag mig till kontoret där jag skulle börjat på hemtenta men i stället förberedde jag mig för föreläsning samt fick lösa en massa ekonomiska bestyr samt pratade om ett eventuellt framtida projekt som kan bli spännande, om det nu blir av.

Fick sticka hem tidigt för jag tog emot lille J, som jag barnvaktade. Han åt macka med sonen och körde med sonens bilar när sonen var på fotbollsträning. Så gjorde jag svamptoast och grön ärtsoppa till alla som var här, dottern hade då gått för hon skulle ha läx-sleep-over hos sin kompis, men F hade kommit. D kom och hämtade upp lille J och sedan jobbade jag vidare med föreläsning. Fortfarande kammat noll vad gäller hemtentan. Måste skärpa mig big time nu.

Etiketter: ,

tisdag, september 27, 2016

Göra lite annat

Var hemma efter jobbet, ganska tidigt, och fick okej från dottern att sticka på kroki i närheten: spontan grej, allt man behöver är material och en hundring i cash så kan man rita på. Jag ville göra något som är utan nytta, så som yogan var för mig förr. Jag ville sjunka in i koncentration, vila sinnet.

Men det var väldigt svårt att teckna kroki! Får se om det blir fler gånger, mötte upp min Pokémon-son på vägen hem där vi åt blinier med rökt lax. Så planera yogalektion, kolla tv och äntligen sova. Vaknade 7 och pluggade hemma innan jag i god tid tog tuben till universitet men den var äckligt full och långsam. Jag kan ärligt erkänna att jag avskyr SL. Det är en jävligt slapp och usel lokaltrafik vi har här i landets största och ständigt växande stad.

måndag, september 26, 2016

Smörgåstårtad helg

Denna helg blev också händelserik. Inte mindre än två stora födelsedagar firades – på fredag var det I som fyllde 40. Jag hämtade upp hennes present – en fin-väska från mig, F, D och G, så vi gick alla dit efter jobb/skola och åt smörgåstårta samt vanlig tårta, jag var där till sent för mina föräldrar gick hem till sonen som blev ensam hemma en stund eftersom F stack till brandstationen med Kuben en stund, och dottern hade gått från I:s kalas till 13-årsfest.

Så på lördag efter frukost med mamma och pappa blev det en liten extra-tvätt-utflykt och sedan fotbollsmatch nära oss på Tanto BP, dit kom tvillingarna, den som var klädd helt i svart såg ut som en minidomare på plan, så drog familjen till Södra station för att äta hamburgare och hem igen.  F och dottern stack för att storhandla och jag städade hemma. Sonen förstås iväg och spelade pokémon, men sedan möttes vi alla upp och även mamma kom från I för att äta fransyska med potatis.

Så åt vi godis och jag la mig så tidigt jag kunde, gick upp sju på söndag och cyklade till Yogashala, tränade själv i 10 minuter innan jag assisterade i 1,5 h, och så hem och äta frukost. Sedan gick jag på yoga-assistent-träff vid Zinken och raka vägen därifrån till Zinkens t-bana dit F kom för vi skulle på ytterligare kalas, denna gång JM som firade 50 år. Hade med ett fin-vin till henne, och presentkort. På vägen passerade vi Sibirien där alla fattiga bodde för inte alls länge sen (när Leif G W Persson var barn), på andra sidan Odengatan fanns rikingarna. F berättade att ibland när överklassens hem renoverades fick underklassen flytta in för att med sina kroppar värma upp lägenheterna så att färg med mera torkade snabbare, och så fick de absorbera alla kemikalier för de räknades ändå inte. Nåväl, på JMs kalas serverades också smörgåstårta! Sedan ringde dottern, hon ville absolut åka till Hässelby gård för det fanns ett fritids där. Dealen var att de fick åka om jag följde med. I så fall, sa hon, fick jag lov att gå 10 meter bortanför dem. Jag väntade in dem vid Zinkens t-banestation och pluggade till tentan. Läste vidare på tuben då jag ändå inte fick hänga med dottern och hennes kompis.

Men själva fritidsgården var bara 18-åriga killar på, tyckte de, så de ville åka hem efter att ha kollat in Hässelby gårds torg lite. Hemma såg jag lite Six feet och förhörde läxor innan jag la mig och så ringde klockan 4.45 i dag måndag, så bar det av till shalan, assistering i tre timmar, tränade själv, sedan raka vägen till RFSU där jag jobbade en halv dag. Förbi cykelaffären och hem. Här ska bli blinier.

Etiketter: , , , ,

fredag, september 23, 2016

Då går vi vidare

Idag är det fredag den 23 september och därmed fyller min syster 40 år. Det ska firas ikväll, men jag ringde henne i morse efter yogan (jag gick 5.30 så jag kunde yoga 6.30, ledd primary, till kl 8.15) för att gratta på telefonsvararen. Direkt till RFSU efter yogan, jobbar på nu och hann köpa lite födelsedagsgrejs på lunchrasten.

I går insåg jag framemot eftermiddagen, vid fyratiden, att bägge barnen var på träning och skulle så vara till sju. Det har börjat uppstå små hål i väven, i tiden, när man faktiskt inte behövs som förälder. Bara att inse att de där hålen kommer att bli större och större. Och vad gör man av dem då? Särskilt som de uppstår ganska spontant än så länge, och väldigt få av ens vänner kan vara spontana efter år av föräldraskap och allmän vuxenblivning.

Vad jag gjorde var att mejla och smsa lite olika personer om att ta en aw, och det resulterade i en alkoholfri öl hemma hos JD som var tvungen att passa tvättstugan. En timme bara, sedan skulle hon på yoga och jag hem och laga mat till de hungriga barnen. Perfekt. Hemma gick hur många ägg som helst för att göra carbonara och kakor som jag bakade med sonen. Försökte se ett avsnitt Six feet när barnen till sist la sig 22, men jag blev för trött och la mig halv elva vilket ju var bra, så tidigt som jag gick upp.

De där hålen, de har stannat kvar i mig. Inte utan att det ligger en viss sorg runtomkring dem, också lättnad förstås, men en liten pust av saknad efter tiden då man var så oerhört Behövd. Men, bara att fejsa fakta: Nästa fas i livet börjar ta form.

Etiketter: , , ,

torsdag, september 22, 2016

Mycket torkad frukt på sistone

Jag pluggar och pluggar för snart är det tenta, visserligen hemtenta men ändå. I går kom sonen hem i sista stund från Gamla stan, helt lycklig eftersom han hittat en Pokémon som var "rare", skyndade sig att få på sig fotbollskläder och stack på träning med toast i handen. Dottern kom från plugg-sejour med kompis, de hade somnat under tiden, F lagade en snajdig middag bestående av färdig pasta med färdig tomatsås. Så helt otippat återkom en finsk intervjuperson med svar! Så jag kunde faktiskt leverera en artikel som jag ville ha den, hurra.

Efter att ha förhört dottern på läxan om Mesopotamien och Babylonien samt franskaläxan och tjatat barn i säng såg F och jag ända till slutet av säsong 3 av Six feet, ätandes de godaste torkade fikonen jag vet: Saltå kvarns.

Sedan somnade jag halv tolv ungefär, sov så länge jag bara kunde vilket visade sig vara till 7.10, gick upp och drack kaffe samt lagade varm choklad med sonen, och så iväg till Yogashala, gjorde hela första serien och får nu börja träna på att gå från stående till brygga utan hjälp (med kudde på mattan för att inte slå i skallen). Läskigt är vad det är. Så fick jag ta mig runt helt svettig, köpa frukt och Urtekrams otroligt goda torkade mango till kontoret, köpa massor av skrivarpapper, släpa omkring detta på cykel till kontoret, där jag jagade en ritning, pluggade, läste research, gjorde dagens intervju samt mejlade iväg ytterligare intervjufrågor, åt medhavd lunch (samma gamla pasta igen som i går) och nu ska jag plugga ännu mer.

Saker jag skulle vilja få gjort:
1. Fixa cykelkorg och lampor till dotterns cykel samt fråga Cykelringen varför de inte satte dit handtagen vi betalde för
2. Lämna tyg till HM:s tygåtervinning
3. Lämna kläder till Stadsmissionen
4. Rensa upp i hallen och få badrumsdörrskillen att sätta upp badrumsdörren
5. Bygga balkongbänk, köpa fler växter, fixa en hängmatta och till sist få den drömbalkong jag vill ha
6. Garderoben, men den får bli långt fram i framtiden

Etiketter: , , ,

onsdag, september 21, 2016

Gråröd septemberdag

Då var det tisdag igår och jag hade min yogakurs, som börjar kännas stabil (hann göra en solhälsning själv först), sedan cyklade jag hem och fick paniklaga mat till hungrig Pokémonspelare, försöka få dottern att göra sin läxa lite mer organiserat, läste högt för sonen för att han inte ska sluta läsa. Sedan försökte jag lägga mig tidigt redan strax efter 22 men naturligtvis kunde jag inte somna riktigt förrän midnatt så jag sket i att gå upp 5.30 för att yoga, i stället vaknade jag av mig själv 6.30 och gjorde solhälsningar hemma, åt frukost, jobbade med en artikel, begav mig iväg till universitetet i grå kjol, röd tröja stickad av min faster T till min kusin M som tydligt har väldigt långa armar så den är extralång i ärmarna. På universitetet pratade vi om hur elevers känslor och värderingar ställer sig i vägen för inlärning och vikten av visuella bilder för att minnas saker.

Då kom jag att tänka på tidslinjen, och jag vet att det är helt TABU inom skolvärlden nu att lära sig årtal i historia nu men herregud den kronologiska tidslinjen med illustrationer! Jag menar alla figurer, 1500-tals-Gustav Vasa med sin fula frisyr och beslöjade medeltidsjungfrur med stålklädda riddare, slavskeppen som gick över Atlanten och den rödefanebärande arbetarrörelse och glittrande tingel-tangel-1700-talsadeln på kö till giljotinen, gråa första världskrig-skyttegravar och spetsiga missiler i det kalla kriget och allt möjligt: En ILLUSTRERAD KRONOLOGISK TIDSLINJE skapar ett bra nät som hjärnan använder för att hänga upp det andra på, det som gör att vi förstår världen tiden och hela alltet. Det tror jag. Om någon ger mig pengar ska jag genast sätta igång: researcha fram vad som ska med på tidslinjen, beställa bra illustratör, fråga en tapetserare hur man får till bästa bården och så gör man en rejäl tidslinje inklusive mänsklighetens historia och klistrar upp på väggen, antingen en enda lång eller ränder under varandra eller nåt. Gärna intill en karta över hela världen. Voilà mina skitdrömmar, sånt vill jag att vi ska vilja lägga pengar på.

Nåväl, därifrån bar det av till lunch med S+A från kontoret, M från gamla kontoret, Mart och lilla D samt en annan M som hade liten bebis. Vi åt på Shanti soft corner och boy så hungrig jag var. Vi pratade som vanligt om journalistikens förestående undergång och om det kanske är på dags att börja låsa in material, så att ingen når den som inte fucking betalar.

Det blev en lång lunch och nu ska jag skicka text, jaga pressavdelningar och vara den jobbiga journalist som jag egentligen inte orkar vara.

Etiketter: , , , , ,

tisdag, september 20, 2016

Sovandets svårigheter

Jag sover ganska lite dagar då jag ska upp tidigt för assistering – och har problem med sömnen även dagarna efteråt. Men jag räknar i veckor och månader och terminer, och det är snart bara 1,5 termin kvar. När september är över är det oktober och november och halva december, sedan paus, och sedan följer allra sista yogaterminen med assistering kl 5.45 på morgonen.

Inte för att jag ogillar det: Har jag väl kommit ur sängen är det ganska skönt att hänga med ett gäng som tränar koncentrerat i tystnad och försöka förstå hur jag ska justera olika kroppar, olika asanas, kanske ibland bidra till att de fick en bättre dag, och, framför allt: Lära mig ett hantverk som sätter sig i händerna. Det saknar jag i mitt i övrigt mycket intellektuellt fokuserade liv, det är bara hjärna, hjärna, hjärna för resten. Fast lite hantverk finns ju i skrivandet också, till exempel det rent tekniska: i går på seminariet på universitetet pratade vi om saker vi tyckte var helt onödiga att lära sig i skolan. En sa "maskinskrivning", ja, man fick ju ha lektioner i att skriva på skrivmaskin en gång för urminnes tider sedan, även jag lärde mig det någon gång. Men då sa en klasskompis "men Ana har ju nytta av det", för jag skriver nämligen enligt maskinskrivningsmodellen: Med alla mina fingrar. Jag gjorde aldrig det när jag började jobba som journalist, men så en dag bestämde jag mig för att hämta upp mina maskinskrivningskunskaper ur hjärnbalken och tvinga mig att använda alla fingrar. Det tog ett tag, men nu sitter skrivandet i alla fingrar, och jag kan skriva på tangentbord så snabbt som ingen annan – dessutom utan att ens behöva titta på händerna.

Nej, jag gillar verkligen yogeriet men det svåra är ju att få in det med övriga livet, det svåra med att ha sovit lite är ju resten av arbetsdagen då jag ska prestera prestera prestera. Jag måste tex skriva flera artiklar i dagarna om reproduktion och regeringspropositioner, jag måste researcha fram ämnen som tangerar varandra på hemsidor och jag måste hitta arkitektritningar och formulera smarta frågor utifrån den och jag måste jaga upp en finsk kommunpolitiker från sin koma och så vidare. Allt sånt är jättesvårt när man är dödstrött.

Etiketter: ,

måndag, september 19, 2016

Sushibåt, Svejk och solsken

Helgen började med att jag hämtade upp barnen hemma och for till Mall of Scandinavia med dem, där handlade dottern en bomberjacka för pengar hon inte har, och så åt vi familjesushi i båt. Hem och titta på Djungelboken, ny animerad, så bra gjord! Lördag hade dottern match men sonen och jag tog en sväng till stan, Moodgallerian och så köpte jag balkongväxter medan han sökte pokemons. Hem och odla lite, så iväg igen, denna gång till Svejk, som äntligen öppnar källaren F ritat inredningen till. Barnen medtvingade till deras stora leda, men det var galet med folk så vi gick till Bananas och åt pizza. Så drog sonen och jag hem, F var kvar ute, dottern sov över hos kompis.

Sonen och jag såg Easy A, ganska konstig film, så kollade jag på första Get down, kul om hiphopens första tid, vi la oss och jag gick upp väldigt tidigt söndag för assistering, tränade själv, så hem och barnvakta lille J som berättade att han hade bokstäverrr på tröjan och rrrrandiga strumpor.

Alla stack hemifrån (sonen Pokemon, dottern Grönan, F spelade badminton) utom jag, som i den plötsliga ensamheten bestämde mig för att ta en liten promenad, till Hornstull i solen, så gick jag hem igen och gjorde en kycklinggryta med thaismak till F och barnen som behagade komma hem, dottern var kom sist halv nio. I kom över en sväng på ett glas vin medan barnen la sig. Så släckte jag själv 22.20 och gick upp 4.45 måndag morgon, iväg till Yogashala, assisterade, tränade själv, frukost-yoghurt på fik med A på mycket soligt och varmt Nytorg och sedan till universitetet där det var seminarium. Sedan försökte jag få lite ordning på min lärarpraktikplats men studievägledaren kunde inte hjälpa mig, så jag åkte hem, gick förbi byggarbetsplatsen vi bor vid (nya Sös-akuten öppnar mittemot oss, yay), hem och gjorde pannkakor och pratade med Rebo och nu är det en trött måndagkväll må jag säga. Men jag ska plugga och planera yogalektion banne mig.

Etiketter: , , ,

fredag, september 16, 2016

Cykellös!

Det är fredag och en helg utan större åtaganden kommer inom kort att börja (minus tvätta+handla+en match+en badminton). Som balsam för själen. Vi tänkte börja med att mötas upp på stan efter skola/jobb/Pokemon/what-have-you.

Annars har jag läst ut en massa bludder bladder så jag kan göra färdigt en uppgift som är till en föreläsning (dessutom utanför själva kursen, därför lite av en känsla av spill av tid), jag läste på kontoret i går och blev klar i morse, men under tiden jag läste hände en lite jobbig grej:
En tjuv tog min cykel, utanför mitt kontor. Även hjälmen och baklyset tog hen, eftersom den satt på. Otroligt frustrerande till en början, fick släpa hem yogamatta, ryggsäck, väska, kom hem ganska sent. Hemma satt F och sonen och åt mat de beställt från Foodora, lite lyxigare hämtmat. Det var gott. Så när jag (mätt) tänkte på saken: Min hjälm var helt racklig. Min ena pedal hade gått sönder. Kedjan var rostig, det knäppte otäckt i hela pedal-kedje-systemet när man tog i och trampade. Sadeln ville hela tiden sitta löst. Kanske lika bra?

Jag surfade på nätet och spanade in min nästa cykel, en finsk Jopo, men är lite osäker på om ekonomin tillåter mig att köpa den så jag kom överens med dottern om att få låna hennes cykel tills vidare eftersom mitt liv på intet vis ger utrymme för långsam förflyttning, och så såg vi på tv, six feet, la oss, jag sov bra hela natten, upp efter sju, läsa läsa, sticka till RFSU-jobbet och här ska dagen spenderas, tills helg inträder och vilken helg! Utan planer! Som en dröm.

Etiketter:

torsdag, september 15, 2016

Plugga, jobba, yoga, ekonomisera

Oj dagarna bara går och går och kommer aldrig mer igen. Jag hinner inte blogga så mycket, eftersom intensiteten inte vill lägga sig. Inte konstigt, om man så säger. Men i onsdags morse efter att ha sett till att sonen fick med sig matsäck till sin utflykt fick jag cykla till Yogashala där jag fick till hela primary-serien inkl backbends, sedan hann jag förbi kontoret och åt lunch där, mycket enkel och ändå tusen gånger godare än det som går att köpa på universitetet. Så åkte jag dit, hade lite grupparbete först med en herre som är äldre än jag och ändå ska bli lärare, och så var det seminarium med oss som ska bli samhällskunskapslärare, och sedan blev det till att åka hela vägen hem där jag försökte plugga, skriva ner en tredjedels uppgift, samt läsa textkritiktext och jag lagade mat (korv stroganoff) och alla kom hem och åt efter träningar och KTH och jag vet inte vad. Sedan lite tv innan vi somnade.

Varje natt har jag vaknat vid 4, men i natt somnade jag om lite mer problemfritt än de övriga. Så upp halv åtta, sticka till Yogashala och ta sig igenom hela första serien igen, och sedan till kontoret och försöka hitta finnar, detta mitt eviga uppdrag, JD kom och vi åt lunch och textkritiserade, sedan satt jag kort stund och HITTADE en finne, tjoho, då kom dottern och jag måste gå med henne till Handelsbanken och fixa bankgrejer åt oss bägge, så fika på det och sedan cyklade hon hem och jag till jobbet. Här har skrivits oerhört komplicerade engelska fakturor och ringts till Skatteverket och hållits på.

Nu ska jag plugga lite till innan det blir hemgång.

Etiketter: , , ,

tisdag, september 13, 2016

Intensiv dag snart över

Ja då var veckans intensivaste dag nästan slut. Tisdagar, min dag av speedrace. Gå upp sju, se till att alla barn vaknar, sticka till RFSU, jobba, lunch framför dator för att hinna städa shala på verklig lunch, så när jag RFSU-jobbat färdigt bar det av raka vägen till min yogakurs som jag höll, även denna tisdag tyckte jag att min planering funkade, hurra. Så cykla hem, äta rester, snacka med F och sonen som varit på träning respektive föräldramöte. Även dotterns klass verkar stabil! Otroligt skönt.

Fortfarande är det väldigt varmt ute, värsta sommarvärmen. Men alla mina to dos måste göras inomhus, buhu.

måndag, september 12, 2016

Bilder av en helg

Jag har haft en oerhört händelserik helg, den började på Bar Central och fortsatte med sonens match då solen gassade och så promenad på Tantogräsmatta/sitta vid vattnet/gå på loppis/äta på Ho's samt trevlig boule samt Fantomen på operan-repetitionsföreställning med grannen A, hennes J och min son, var nästan omöjligt att lämna Söder på grund av Slussenombyggnad PLUS halvmaraton, men mysigt att åka båt, F och C var ute på barrunda men sedan på söndag måste jag stå i kiosken vid Reymers fotbollsplan i tre timmar och efter det gick jag ikapp C och F och sonen, fick en burgare ur food truck på Hornstulls strand och efter det blev det till att ta adjö av C och dra på bokcirkel hos en av oss som bor lååångt från stan men nära vatten, i fint hus på landet (böcker: Pengar samt Bad Feminist). Skjuts hem i bil, lägga sig tidigt.

Så började måndag morgon 4.45 med assistering av yoga, själv träna, åka till universitetet, åka hem och laga mat. Pust.

Etiketter: , , ,

fredag, september 09, 2016

Pedagogiken i dag eller var det bättre förr?

I går torsdag gick jag upp tidigt, väckte barn, stack till Yogashala, tränade själv men från 9 assisterade jag och till 10.30, sedan blev det till att dra till kontoret, handlade frukt och mjölk på vägen till alla där, mejlade mejls och läste trökiga vetenskapliga artiklar om pedagogik och försökte svara akademiskt på frågor, åt lunch på Babylon med S och P från kontoret, solen sken, det var varmt, fortsatte läsa och skriva fakturor med mera, så kom Mart och Nat med lilla D och vi gick och åt glass och sedan så var det dags att dra iväg på föräldramöte, och vilket möte!

Man blev positivt överraskad. Sonens nya lärare verkar helt samlad och trygg, de hade stränga förmaningar till oss föräldrar, som att sluta dissa skolmaten för ungarna äter för lite, det påverkar studieresultat, vi ska läsa högt med våra 11-åringar för läsförståelsen dalar, vi ska träna multiplikation och ord och de ska se kartor för att förstå hur hela världen hänger ihop. Hon berättade också hur man resonerar sig fram till SO-frågor. Så verkar pedagogik fungera i dag. Ett problem ställs fram, tex "en pojke blir påkörd på gatan här utanför". Så frågar läraren varför de tror att det blev så, vilka faktorer påverkar, konsekvenserna – och hur gör vi för att det inte ska bli så igen (då hamnar man på politiker osv). Kan inte låta bli att undra om detta gör att barn inte kan saker alltså enligt PISA-undersökningar och enligt dem som tar emot dagens unga i högre utbildningar? Hur systematiserar barnhjärnan samhälleliga funktioner som ambulans, sjukhus, domstol, lagändringar, trafikregler? Behöver man verkligen inga "så här ligger det till"-fakta-föredragningar? Jag vet inte svaret, jag ställer bara frågan.

Nåväl. På hemvägen hämtade jag upp ett paket samt lämnade papper hos D, fick hålla i pyttelilla M också en stund. Hemma städade F och jag så mycket vi pallade, jag åt rester, barnen fick lägga sig i dotterns rum bägge två, vi kollade tv: Sedan kom vår franske vän C, vid 23-tiden, jättesent för oss som går upp i ottan. Han fick vin och pizza och så la vi oss, han i sonens rum. Så före 7 var alla utan han uppe, jag gjorde solhälsningar och fick till träningen så i dag, barnen iväg till skolan och vuxnor iväg jobbet. I dag är det RFSU, sedan är det helg. Igen! Tiden går fort så fort.

Etiketter: , ,

onsdag, september 07, 2016

Varmast hittills

Det blev en otroligt varm dag i dag datumet till trots, varmaste kanske på hela sommaren i detta land? Vem vet.

Arbetsdagen på RFSU i går blev hastigt förlängd, vilket orsakade stor stress när jag skulle städa på Yogashala innan deras klass började, men sedan höll jag min kurs och det gick bara bra, börjar väva samman saker och det är kul att se hur folk fattar. Så cykla till dotterns fotbollsträning, kollade henne lite där, så hem och göra scones för maten var uppäten av F och sonen, som hade varit på träning. Alla drack te sedan innan läggning, F gick till tvillingarna för att barnvakta och själv la jag mig 22 för att jag var så trött, vaknade 6.15, åt lite chiapudding, stack sedan till Yogashala och fick till egen yoga innan jag assisterade från 9 till 10.30, sedan hann jag gå till kontoret en sväng och äta lunch, sedan bar det av till universitetet där folk satt på gräsmattan och solade sig. Själv hade jag en rolig lektion som mer handfast handlade om verkligheten, när man står i ett klassrum. Jag gillar ju det praktiska bäst, är lite trött på teoretiserande.

Åkte raka vägen hem och lagar nu mat som en galning, bunkrar upp kan man säga.

Etiketter: , ,

tisdag, september 06, 2016

Alla uppdragen

I mitt ganska svajiga liv där det mesta svajar omkring, har jag nu svajat mig till RFSU där jag varit hela dagen och fått en massa uppgifter, vilket är fine eftersom jag ju ändå är här så att säga. Uppgifterna ska göras på betald arbetstid. Det uppskattas!

I går kunde jag inte gå på kroki, men en måndag ska jag göra det. Jag har till och med köpt kolkritor och block. I stället fick jag jobba till halvsex på kontoret, ta mig hem, göra mat med hjälp av det F till sist kom hem med från affären, det blev inkokt lax med dillmajonnäs och alla var hemma och åt vid middagsbordet. F var arg på dottern för att hon är ofokuserad på fotbollen, men det reddes ut. Sedan blev det en del snack om helgen och vilka som ska var, och så försökte jag läsa en aptrist artikel om pedagogik innan vi såg två avsnitt Six feet under, så däcka kring 23. Upp 6, alla iväg till sina respektive ställen, jag började med möte.

Nu ska jag svaja vidare kring stan på alla olika uppdrag jag har.

måndag, september 05, 2016

Saker jag köper och förlorar

Sprang iväg till Skatteskrapan efter en Indian Garden-lunch med A, som flyttat in i min lokal, och P, som suttit där länge. (Brandlarmet gick plötsligt och det enda jag tänkte var "ånej, får jag inte min mat nu?" Men det var ingen fara varken med brand eller mat.) På Skatteskrapan fick jag göra omköp och icke-köp. Omköpet bestod i att jag måste skaffa RÄTT bok till JD, jag min idiot hade ju köpt Utvandrarna trots att det var Utvandrarna jag köpte till henne förra året när hon fyllde år. Men jag fick byta till Invandrarna gudskelov. Sedan såg jag att en affär som säljer jättedyra ekologiska saker för barn även säljer den fina lin-disktrasan som man kan ha i resten av sitt liv, den jag en gång köpte på Nordiska museet men som någon sedan k-a-s-t-a-d-e i soporna?! Lite oekonomiskt eftersom den kostar en del och som sagt, oekologiskt eftersom den skulle hållit föralltid. Så nu vågar jag inte köpa den igen förrän möjligen den dag då jag bor ensam.

Jag och sonen var hos JD i går och fick mellanöstern-mat, i stort sett bara grönsaker, jättegott, men det var ju lite av ett skämt eftersom min son inte gillar typ några grönsaker. Men han höll med om att den gröna sparris han åt var god, och han gillade kocken, S, som var lika intresserad som han av Pokémon go. Vi kom hem vid 21, då kom även dottern från Grönan dit hon dragit med sin fotbollslags-kompis. Det blev sänggång ganska omedelbart för samtliga. Jag gick givetvis upp tidigast av alla i familjen, kl 4.45, var på Yogashala, gjorde assistering med massor av folk, så yogade jag bara kort själv och gick till kontoret. Här skrivs lite vetenskaplig text, när jag inte försöker shoppa förstås.

Etiketter: , ,

söndag, september 04, 2016

Loppis-helg

Helgen var stressig och rolig och tråkig om vartannat. Den är inte helt slut än, men nästan. Fredag fick sonen och jag titta på lilla M som fötts, hemma hos D och G, där lille J som precis blivit storebror påpekade att "man kan brrryta av fingrrarrrna" på en så liten bebis som M är, två dagar bara. Lite kändes det som att han var sugen på att brrrryta av fingrar också. Så gick vi hem och där var dottern och F, de ville också se bebis samtidigt som de ville att vi skulle äta thaimaten som F köpt, så vi fick ta tag i det i stället. Vi såg filmen "Låt den rätte komma in", sedan la vi oss och så blev det nästa dag och då fick sonen skynda iväg till badminton med F medan dottern och jag förberedde för loppis som vi deltog i, i Tanto, bar ner massa bord och massor av kläder. Det sålde sisådär, men 400 kr lyckades dottern få ihop på sina gamla paltor.

Jag fick vrålont i huvudet och vilade en stund, sedan blev det bättre, så jag kunde gå och möta B som är i stan tillfälligt från Gbg, samt A och A-L. Vi var på Indio och åt ceviche. Sedan gick alla hem tidigt, fast A-L och jag var på Bananas kort sväng innan hemgång. Somnade kring midnatt, så på söndag skulle F upp tidigt och iväg med sonen som fick spela en match på Tele 2 Arena i dag, dottern och jag hängde lite hemma innan jag fick bege mig iväg till yoga-assistentmöte, L har kommit hem från Mysore. Så blev det klart och jag är hemma. Jag är ganska trött och slut måste jag säga. Men i dag fyller JD år så jag ska dit en sväng innan en ny härlig vecka börjar.

Etiketter: , ,

fredag, september 02, 2016

Yogad och klar

Det var inte svårt idag, vare sig att gå upp fem eller att göra hela den ledda primaryn i morse. Kroppen behövde något annat än galen tokstress och sjukt cirkelresonemang i huvudet som hela tiden handlar om hur jag ska få ihop alla livets bitar nu när jag försöker äta upp ungefär fem sex alldeles för stora livsportioner samtidigt.

Nu är det fredag, klockan är inte ens nio. Men fredag betyder: Snart helg. Mycket snart.

Etiketter:

torsdag, september 01, 2016

Texten i mitt liv! Den tar aldrig slut

Jag hade inte tid med yoga igår heller, för jag har inte tid med något, enbart och uteslutande skriva och redigera och stryka ner och skicka på korr och researcha och korrläsa själv, men så plötsligt måste jag åka ut till universitetet och gå på OBLIGATORISK föreläsning, men det är väldigt kul och intressant. Vi fick läsa läroplaner och jämföra våra ämnen, vad skilde sig, vad var samma. Jag och två lärar-aspiranter till satte oss i solen på gräsmattan och funderade över varför företagsekonomi-undervisning ska vara kreativ och lustfylld medan det inte finns ett enda ord om detta i samhällskunskap-undervisningen.

Demokrati är i högsta grad lustfylld jämfört med diktatur, till exempel. Fria val - mycket skönare känsla än val där det bara finns ett parti att välja på. Att slippa gå omkring hela sitt liv och ägna sig åt att försöka dölja sin sexualitet kan väl ses som ett sätt att frigöra kreativitet om något, skulle jag säga. Men nej, i läroplanen är det bara kreativt att Starta Företag. Tillåt mig storskratta, såsom varandes företagare.

Ja, det var alltså igår. Efter universitetet: raka vägen hem och jobba med texten till sen kväll, vid köksbordet, F lagade köttfärssås och vi försökte äta tillsammans men sonen kom från träning och då orkade dottern inte vänta in honom. Jag har en fix idé just nu och det är att barn blir olyckliga om familjen aldrig äter middag ihop. Så länge de är omyndiga kan jag agera diktator och försöka tvinga dem till att sitta ner tillsammans när det är möjligt.

Annars la sig F redan före 21, vi andra såg på OC, sedan somnade även vi, och upp före sju, frukost - ingen yoga i dag eftersom det är måne och shalan stängd – så textkritik med JD på Åsöbageriet innan det blev till att sätta sig på kontoret för att – ja ni vet, redigera, researcha, skriva, korta ner, korra, skicka omkring dokument unt so veiter for ever and ever.

Etiketter: ,

eXTReMe Tracker