måndag, februari 29, 2016

Pippi på Pippi

En positiv grej med helgen som precis passerat för att aldrig mer komma tillbaka är att jag ännu mer uppskattar att mina barn har blivit större nu än jag gjorde förut. För även om det är gulligt med tvååringar och kul att se hur mycket de lär sig varje dag, så är det otroligt segt med alla deras små rutiner, protester, kladdandet, blöjbytet, slagsmålen och den delikata sömnen, som ibland fungerar super, ibland mindre bra.

I fredags var det till att bege sig på bankmöte med dotter, som ska få eget konto, och därefter mot dagis. Vi gick hela vägen hem till oss för att hänga lite med mina barn, de små åt pytt och sedan tacos som F lagade, och ägde tv:n med sitt stora intresse för långsam film för småbarn. Mina barn inte lika på med detta. Men redan kring 19 måste vi gå till I och M för deras läggning, de somnade återigen kring halv åtta. Även jag la mig tidigt, men den här sista natten var det katterna som bråkade i stället för barnen.

Vid halv sju lördag morgon tyckte tvillingarna det var dags att gå upp, efter lite frukost och Pippi på tv stack vi till Sockerskålen men där var en tvilling så sur, så sur, så vi gick till vår gård dit mina barn kom, lekte lite, pippidockan tappade sin sko för femtielfte gången och den hittades igen otroligt nog, sedan bar det av till tvillingarna, äta lunch, lägga dem trots motstånd, och när de vaknade 14.30 skyndade sig hela gänget – även F och mina barn – till Rum för barn för att hinna vara där lite innan stängningen 17. Mina barn åkte med F till Bagis, jag och mamma köpte hamburgare på Max som blev iskalla men vi var glada att pommes frites till hands för det blev gnälligt! Så hem laga pytt, försöka lägga barn som inte ville sova, men till sist vid halv nio hade bägge somnat. Då stack jag hem till mig, där var ingen. Men dottern och F kom från Bagis till sist, vi såg på tv och somnade och sov ganska länge. Under tiden kom tvillingarnas mammor hem så de var mycket glada på morgonen när de upptäckte dem.

Själv var jag glad över det befriande i att vara utan småbarn! A och B var i stan från Gbg och kom förbi med sin lilla B, vi snackade lite men sedan fick jag sticka till yogalektion. Så hem igen och hjälpa barnen att packa. De åkte till Uppsala med mormor. F och jag såg på Palmedokumentär och jag läste Martina Haags nyaste bok, lånad som ebok på min ipad.

Försökte lägga mig kring 23 men kunde jag inte somna riktigt, det var synd för jag skulle upp vid 7. Gick upp ändå och fick till träning (väldigt försiktig yoga på grund av ont bakom skulderblad) innan jag kom till kontoret. Lunch blev med JD och P på Kalf-Hansen. Nu ska här jobbas.

Etiketter: ,

fredag, februari 26, 2016

En dag i tvååringars tjänst

Jo men i går så behagade tvååringarna vakna kring 6, fick kolla lite på tv och till sist kläs på. Sedan lämnades de på dagis kring halv nio, och jag cyklade till Yogashala och fick yoga väldigt försiktigt för återigen har det låst sig bakom vänster skulderblad. Men gjorde det faktiskt på ett fokuserat och bra sätt! Sedan hade A och jag möte om ett framtida uppdrag, i solen på Nytorget med god yoghurtfrukost, och så ilade jag iväg till mitt kontor och dit kom JM för att hämta fotoboksböcker, lite kaffe och macka sedan ta sig över hela stan till Baluba och prata med praktikant (Tollare). Sedan tillbaka över hela stan, handla och bege sig till tvillingarna som mamma tagit hem. Lagade haloumisallad, blodpudding och så åt mina barn, F, tvillingarna, mamma och jag. Sedan jobba igen lite framför dator medan barnen såg på tv och lekte med kusiner. Så la mamma och jag barnen. Lite plugg på det, men redan före tio fick jag ge mig och somna. Fantastiskt nog sov barnen hela natten fram till 6, så jag är faktiskt utvilad i dag, men yoga ska jag inte för skadan. Har textkritikmöte med JD i stället.

För I och M går det sådär i Kroatien. Först ställdes ett flyg in, så kom väskorna på avvägar, så de blev ett dygn sena nästan. Mandelträdet blommade så det kunde inte klippas (det var egentligen hela anledningen till att de skulle dit...). Men tydligen kan de göra annat, rensa ogräs till exemepel. Väskorna skulle levereras i dag, det tvivlar jag starkt på. Fortsättning följer.

Etiketter: , ,

torsdag, februari 25, 2016

Drar omkring

Kan inte blogga så mycket för jag far omkring på stan lite kors och tvärs. Nu hamnade jag på ett ställe jag aldrig varit på förut, och hittade en halvcirkelformad byggnad i rött tegel, en rumslighet som jag gillar. Och ja, jag säger rumslighet för att jag lever med en arkitekt. De pratar så, på riktigt!

onsdag, februari 24, 2016

Lunch med stans alla bebisar

Har i dag stegat upp tidigt, halv sju, trots att tidig tentaångest förstörde sömnen, vaknade kvart i fyra och kunde inte somna om på ett bra tag, men jag var tvungen att bege mig till tvillingarna där mamma var ensam med dem efter att I och M åkt till Kroatien för att fixa vår trädgård. Lite frågor om mammorna var det, men annars ganska gott humör på tvååringarna som åt, kläddes på, satt i vagnen och togs till dagis av oss i stället. Sedan tog jag bussen till Yogashala och yogade 1,5 h, därefter blev det städa shalan, igen!!, därefter tog jag mig till Ringen och satt och skrev tentasvar för att stilla ångesten, med en kopp kaffe först.

Men så kom M och A från min gamla lokal och vi kunde äta lunch på det som heter Teatern, där det fanns omåttligt med Stockholmsbebisar som skrek och ryade. Maten var inte hundra, vegoburgare, och M fick så lite mat för 105 spänn så han inte blev mätt – han köpte någon krabbgrej i korvkiosken, där duttandet som pågick lång stund inte gjorde den godare eller honom mättare. Vi pratade lite om frilansbranschen just nu, och så tog M och jag fyran en bit, jag begav mig hem för jag var för trött för kontoret. Jobbade hemma, men plockade också ur diskmaskin och sorterade strumpor. Så upptäckte jag att F och jag missat ett viktigt föräldramöte vi skulle gått på i går! Attans! Ringde grannen och fick information. Det är milt sagt rörigt i sonens klass just nu.

Under tiden jag pratade med grannen cyklade jag mot dagis där mamma och jag hämtade tvillingar, tog hem dem, lekte och såg på tv och mamma lagade mat och så åt vi med även mina barn, de små fick bada och sedan kom F men alla i min familj begav sig hemåt medan jag och mamma la trötta småttingar, de somnade redan 19.30. Här sover vi kvar för tvillingnätter är inte något en enda klarar själv.

Etiketter: , , , ,

tisdag, februari 23, 2016

Lyxen i att ensam få fokusera

I går i den tealblå tv-soffan pratade om att många vi känner är småknas på olika vis. Att det kanske är kört för oss: Vi dras till knaseriet, både F och jag, det har vi gemensamt. Vi gillar människor som är lite eljest. Men ibland tänker jag att det riktigt knasiga är ju de som inte är eljest. Det är ju väldigt obehagligt. De fyrkantiga, som inte är kreativa, som fixerar sig vid hur folk sköter sin tvättstugetid, är religiösa och dömande i stället för bara vanligt hyggligt medmänskliga, som aldrig säger en sak fel och som håller sig hemma med sin familj varevigaste dag, med grannar eller barnens kompisars föräldrar som enda umgänge. Som ondgör sig över konstiga människor som F och jag som gillar att gå ut på krogen och prata med våra vänner och höra tankarna i deras knasiga knashuvuden.

F var i går och spelade badminton med sin kompis, jag var på yogalektioner, två stycken på raken, där jag inte har en aning om hur folk har det i huvudet men jag tror ändå på att det finns någon kreativitet i intresse för yoga, men vad vet jag om det.

Innan dess var jag i alla fall hemma och lagade mat till barnen, en broccolisoppa med mozzarella. Dottern hade bakat muffins med två fnisskompisar, de bjöd inte sonen till hans stora förtret, som hämnd bakade han en egen kladdkaka som hon inte skulle få smaka. Jag bråkade med dem för de ville inte hjälpa till med en enda grej: Ta över en resväska till sin moster. Då la dottern ner sin tonårsrevolt-attityd och hjälpte till.

Jag la mig halv elva för jag skulle upp 4.45 i morse, trodde aldrig jag skulle somna men somnade omedelbart och det var inte svårt att gå upp och cykla till Yogashala, det var massor av folk så jag hade fullt upp med de få justeringar jag får göra, gillar när det är mycket att göra! Så tränade jag själv hela första serien, hurra, så städade jag, sedan försökte jag få en falafel snabbt men det tog evigheter - ergo äta sittande på tuben, till Sätra för praktikantbesök, trevligt men inte på vägen hem för röda linjen hade fuckat upp, till sist fick jag äntligen vara på kontoret och göra saker koncentrerat utan störning. Ensam med mitt eget knasiga huvud, min bästa grej.

Etiketter: , , ,

måndag, februari 22, 2016

Fullmåne idag

Jag blev faktiskt klar, men som vanligt måste texterna dväljas och fara upp och ner i halsen som nubben i tomtevisan. Inväntar respons, har fått respons, måste lägga till en grej, måste hela tiden pyssla och pyssla med saker som inte blir klara.

Har ett stort behov av ledighet. Har till och med faktiskt fått ett stipendium som borde medge ledighet. Dock är det inte stort nog för att ge upp och säga "tyvärr, kan ej" till alla mina uppdragsgivare, eftersom de då riskerar att försvinna alltför länge. Några kan jag säga så till, det gör jag.

Annars var lördag sötchockens dag, sonen och jag stack iväg till A och tittade på sex veckor gamla katter, åt medhavd pizza, dit kom dottern efter sin lagfotografering. Så skynda till syrran, äta mat där, de gick, vi tog över - alltså min mamma, F och jag, samt dottern för sonen skulle på kalas i Tanto (mängden aktiviteter ibland!!!!! Det är helt totalt sinnessjukt). Det blev lite trauma när mammorna stack, men till sist gav lilla A med sig och jag och mamma kunde lägga henne. Sedan var det F och jag som höll ställningarna, nervöst. Såg en skräckfilm om döda barn på Netflix, Awakening, och sedan la vi oss för det var tyst hos tvillingarna. Först vid 5-tiden vaknade en och kom till oss och bad om leko - mleko - mjölk. F sov inne hos andra, som drack lälling, välling. Alla sov till åtta! Men då var det fullt ös och Pippi på tv och allt. Dottern och sonen sov med sin mormor, I och M hos oss, men sedan kom mammorna till tvillingarnas glädje.

Detta barnvakteri var alltså en slags brandövning, kan man säga. När vi druckit lite kaffe hos I och M stack jag raka vägen till Yogashala och hann yoga kort, en timme, stannade kvar och satt sedan med ett pass, tog bussen hem, där mamma låg med magsjuka, vilken hopplös sjuka!!! Verkar smitta alla. F fixade lunch medan jag tog mig ner i tvättstugan, tvätta, torka, tvätt drog över tvättid, pust, och senare samma kväll hade även sonen lagfotografering men vid det laget hade jag tagit buss nummer tre i månens sken, till en som bor vid Fjällgatan, en av crazy-bitchesen som träffades 3 december förra året. Alla utom T kom, och vi åt goda gnocchi och pratade och så hem tidigt, halv tio.

Somnade vid elva, upp före sju, ta buss till Tollare, gå på möte, åka till kontoret handla på vägen, väl framme jobba och städa kontoret.
Jag säger bara: Puh.

Etiketter: ,

lördag, februari 20, 2016

Helg-jobb me not like

I fredags gick jag upp tidigt och stack iväg till Yogashala, kunde vara med redan 6.30 då ledd primary började, men fick hoppa av 7.40 då jag bytte om och hoppade på buss till Slussen, därifrån buss till Tollare 8.12 och så började lektionen 8.35. Vi pratade om hur man påbörjar sin research, och så påbörjade eleverna den. Lite rast och så mer research, sedan tog jag bussen till kontoret och åt gammal tråkig mat som fanns i kylen, skrev och skrev men hann inte klart. I stället stack jag hem och satte mig i soffan en stund med barnen, vi såg på Carrie-tv-serie lite och åt lite chips, men sedan skulle vi ner på stan minsann, dottern höll på och visste inte om hon orkade så till sist tog hon nästa buss. Sonen och jag till Bar Central i stan, som firade ettårsjubileum, jag fick gå hur många varv som helst mellan busshållplatsen och restaurangen eftersom dottern kom med nästa buss men sedan inte orkade vara kvar utan åkte tillbaka med bussen.

Men sonen gillade att hänga på restaurang och var med på upptäcktsfärd ända ner i kökets källarutrymmen. Sedan, vid halv tio, tog han och jag bussen hem och då fick de lägga sig. Vaknade vid åtta-nio i morse och nu måste jag bli klar med min sista artikel! Det är ju för sjutton gubbar helg!

Etiketter: ,

torsdag, februari 18, 2016

Läraren larvar på

Har varit lärare hela dagen, fram till nu när jag ska vara journalist resten av dagen. Fick rusa till bussen imorse, men hade sovit väldigt djupt i natt trots att jag tycker att det är lite stressigt nu. Igår träffade jag K som var här från Götet, kort, hon var med S på Bananas, sedan var det avtackningsmiddag för A som slutar på vårt kontor, hemma hos P där bland annat Fröding citerades. Hemma var jag 23, mycket trött eftersom dagen börjat 4.45, kan också vara därför jag sov som en stock. Otroligt grått ute idag, dottern magsjuk, sjuka efter sjuka... I sanning är vi i vabbruari.

Etiketter: ,

onsdag, februari 17, 2016

Utveckling barn två

Så kom dagen för nästa barns utvecklingssamtal, det blev trevligt värre tycker jag. Dottern klarar sig bra i alla ämnen och är intresserad av att lära sig, och behöver inte oroa sig alls eller få sömnbesvär för att det ska bli prov. Läraren trodde inte sina öron när han hörde att hon faktiskt oroat sig just på det beskrivna viset, det hade hon inte visat i skolan.

I går jobbade jag allt jag orkade till nästan sex, då jag gick hem och gjorde köttiga samt vegetariska (belugalinser-) tacos. Det blev gott. Såg sedan SVT:s serie om familjer som flyttat till äventyrligare platser, väldigt ledsamt i Nicaragua-delen när två barn som blivit bästa vänner skulle skiljas åt, antagligen för gott.

När barnen lagt sig såg F och jag lite nya Better call Saul-avsnitt, men jag fick lägga mig vid 22 för att sova, för jag gick upp 4.45, duschade, åt frukost, stack till Yogashala där tavlor hänger ritade av Stina Wirsén. På väg till shalan läste jag igenom de sista elev-texterna på tema faktaartikel. Så assisterade jag i tre timmar, tränade själv 1h15min, stack till jobbet och skrev ner all elev-feedback, rusade till dotterns skola, var på utvecklingssamtal, vi tre gick och åt hamburgare på Marie Laveau och så tillbaka till jobbet. Har 2,5 texter som måste nedtecknas. Och två timmar till förfogande. Kommer köra allt jag har.

Etiketter: ,

tisdag, februari 16, 2016

Sjukdomarna haglar

Vi kom hem vid elva på dagen igår, och så fick alla sadla om och bege sig mot sitt respektive jobb/utbildning. Jag åt lunch hemma, gamla rester, och cyklade till kontoret för att skriva en första text. Blev dock inte klar utan fick cykla iväg mot Bakverket för sista intervjun av de fem texter jag jobbar med nu. Under intervjun snurrade och gungade det, jag trodde flera gånger att jag skulle svimma för att jag inte andades alls. Mycket konstig känsla. Kanske var det för att jag intervjuade två väldigt energiska personer samtidigt? Vet inte. Själva gungandet kan ha med resan att göra, man liksom gungar i ett dygn efter att man varit på färja.

Sedan stack jag i alla fall raka vägen till Hälsans hus där jag åt dyr vegetarisk buffé innan jag satt med på yogalektioner som vanligt på måndagar. Jobbigt nog smsade dottern "pappa är jättesjuk" plötsligt, men då var jag nästan färdig och kunde cykla hemåt. Det jättesjuka var en helt vanlig magsjuka som F fått, dessutom hade sonen migrän och sov. Ganska jämmerligt hemma alltså.

Men F orkade sig upp och kunde se lite av Carries Diaries med mig och dottern, han försökte förklara att bilden av män i serien var fördomsfull men dottern visste att bilden av kvinnor i alla övriga tv-serier, filmer, böcker, konst osv i all oändlighet före just Carries Diaries sög fett av exakt samma anledning fast motsatt så hon hade lite problem att förstå vad som var Fs problem, hehe.

I morse tog sig sonen iväg till skolan mot alla odds, själv åt jag frukost tidigt och försökte skriva klart det halvskrivna men hade givetvis glömt pappren på kontoret, fick jobba med lite annat, sedan iväg till Yogashala, yoga, städa, till kontoret, äta gammal lammgryta och jobba. Texten klar, nu förhoppningsvis snart text nummer tre också, av fem.

Etiketter: , ,

måndag, februari 15, 2016

Färjefärd

Den här helgen åkte vi till Finland, och tillbaka. For lördag eftermiddag, kom hem måndag morgon. Fredag var jag på Bar Central med några som råkade dyka upp, sonen hos grannen och F var med dottern och ordnade disco för småbarn i skolan. Lördag vaknade jag nio, tvättade, yogade på Zinken och så hem och tokstäda eftersom vi hade folk som bodde hos oss medan vi var borta.

Barnen gillar verkligen denna båt. Vi badade två gånger i bubbelpool och i Helsingfors åkte vi till Arabias outlet och köpte bestick. Tyvärr fick jag böter på spårvagnen - 800 spänn för att deras biljettsystem är obegripligt - så jag blev lite deppig av att finska kontrollanter är så stelbenta mot turister, som dessutom försökt betala.

Söndag var alla hjärtans dag, tillbaka på båten blev det basta igen, och så buffé och lite bubbel på Atlantis, där man sitter på balkong och iakttar pardans. Denna lilla resa var också ett slags firande av att F och jag varit ihop i 25 år, vi minns inte datum men någon gång mellan nyår och mars blev vi ihop, året var 1991, obegripligt länge sedan. Som i en annan dimension.

Nu börjar arbetsvecka, en hård en.

Etiketter: , ,

fredag, februari 12, 2016

Då börjar helg

På utvecklingssamtalet i går visade det sig att sonen verkligen hade utvecklats. Han vågar säga till när han inte förstår, han tar plats i klassrummet på ett annat vis. Och – han står upp för dem som blir retade. Det var kul att höra. Sedan är det ny lärare vilket på ett sätt är rörigt, särskilt som alla klasser kastas om till hösten och då blir det ytterligare nya lärare. Men men.

Efter utvecklingssamtal gick jag tillbaka hem och gjorde ett allvarligt försök att få klart texten jag jobbar med, men den var så motig och jävlig och ville inte låta sig skrivas så jag blev färdig först kring 21-tiden, faktiskt, med många avbrott. Dottern som kom och lånade pengar för att sedan åka och köpa en maskerad-mask, men hon tog fel buss och fick ringa och vara förtvivlad innan hon tog rätt. Jag förklarade som det var: Det är så här man lär sig saker. Genom att göra fel.

Sonen blev hämtad från kalas av F som ägnade största delen av dagen åt vila. Jag gjorde pannkakor till middag och så åt vi, vi såg lite mer av Carries diaries, men, som sagt, med jämna mellanrum tog jag mig till Texten och skrev och skrev.

I dag har jag tränat, fast jag sov till sju så det blev efter ledd primary, så hade jag och JD textkritikmöte och så försökte jag sätta mig och jobba vid mitt skrivbord men det var ytterst rörigt där. Måste alltså både organisera alla skrivbordsgrejer och jobba på en och samma gång.

Får jag en text skriven inom en timme är jag glad. Får jag två texter skrivna är jag Gud. Men sedan tar jag helg faktiskt. Helgledigeten är denna gång oundviklig. Vi ska nämligen bort.

Etiketter: , , ,

Storstaden i oss och utanför

Varför blir man en storstadsmänniska? En gång i tiden valde jag ju det. Jag minns att jag tänkte att det fanns en vila i anonymiteten, samtidigt som mängden människor gav mig livslust. Folk som gör saker, har egna liv, tar för sig och använder stan var och en på sitt vis, ändå tillsammans.

Sedan skiljer ju sig städer åt. Min första storstad att lära känna var Paris, och man måste säga att Stockholm och Paris har enorma kulturella skillnader, särskilt i stiffness. Stockholmare vilar inte i sitt storstadsjag. Alltför många är inne på att vara stjärnor. Det blir mer avslappnat om man tror att man kan vara en stjärna i sitt eget gebit, i sin egen lite mindre krets, eller bara vara och ta sin stjärna och knögla ihop.

I Paris tar det lång tid innan någon frågar vad man har för jobb. Bara en sån sak. De vill veta vad du tycker är kul, vilka knasiga ställen du varit på på sistone, de vill veta om du ätit något gott och i så fall var, hur du kunde hitta den där tröjan som var så snygg och samtidigt så billig. Långt senare kommer det andra. I Stockholm: totalt karriärfokus, i alla fall i min krets. Själv har jag aldrig velat göra karriär. Det har varit svårt nog att få ett vettigt jobb – läs kreativt, kul och meningsfullt – inom journalistiken. Fortfarande kämpar jag mig blå för att ha ett vettigt jobb. Det finns så många ovettiga jobb så ni anar inte.

Etiketter: ,

torsdag, februari 11, 2016

Ett eget rum

Jag gjorde faktiskt inte många knop på jobbet i går, vilket är mindre bra för framtida stress men mycket bra för mig personligen, som började känna mig lite jagad workwise.

Från revisorn drog jag på lunch med Nat och Mart på Paradiset, där vi satt en rejäl stund, sedan gick jag hem för att jobba men blev liksom sittande stirrandes, så kom barn och jag lagade vegetarisk korvstroganoff samt korvig dito. Sedan var tanken att vi skulle åka allihop till Fs (Uglycutes) nya restaurangtillskott, Woodstockholms chambre separée eller separata rum på svenska, men: Barnen ville inte. De var trötta. Sonen ville hellre kolla på Mästerkocken. Dottern ville hellre plugga och handla mellis till sitt nationella prov. De bad sin far om ursäkt, stannade hemma – förutom ett kort besök hos syrran där deras morfar var – men jag däremot tog mig till Woodstockholm och såg det roliga rummet, som blev väldigt mysigt och med superskön akustik! Hatar slammer när man vill sitta och prata! Har plats för 12–14 personer. Blev direkt sugen på att boka för en festlig stormiddag, så man kan sitta och spana in de konstiga planeterna och prismorna som kastar ut flummiga ljusbudskap samt dricka vin från den mysiga vinkällaren med ett supertacky handtag.

Invigningen var mycket trevlig (man fick ostron!) och många av mina kompisar – Mart, JD osv – kom först kring 19.30–20-tiden men strax därpå fick jag börja bege mig hem igen och lägga barn, som somnade halv tio. Själv kollade jag på en film dumt nog, men somnade kring halv tolv. F kom inte hem förrän vid fyratiden, så han var ganska trött 7.15 när pappa ringde på, dessutom kom syster med en tvilling, barnen upp och iväg till skolan, och i dag är det utvecklingssamtal och hej och hå och hej och hå.

För att kunna få till mina jobb skriver jag hemma, skippar yoga, bara jobbar på.

Etiketter: , ,

onsdag, februari 10, 2016

Revisionen kan börja

Jag brukar inte kunna cykla till revisorn i januari-februari då mina papper ska lämnas in. Men idag så gick det bra, i isregnet tar jag mig från Yogashala till Hammarby sjöstad.

Igår fikade jag med sonen på Gunnarssons, han kom redan kring lunchtid till våra jobb, Fs och sen mitt, är det fettisdag så är det. Sedan fick han gå hem och själv jobbade jag till halv sex. Då drog jag hem och gjorde färska rispappersrullar – som vanligt lagar jag avancerad mat mest för min egen skull, men dottern gillade och sonen försökte faktiskt! Med myrsteg går vi framåt. Sedan bakade han en kladdkaka dessutom, helt själv. Vi kollade på Carries diaries, nytillskott i tv-serievärlden. F kom vid tio, men då la jag mig för jag gick upp 4.45, assisterade på Yogashala och tränade själv... Och så tillbaka där det här blogginlägget började: På böljan den blå, på väg till revisorn med gratisbåten över Hammarbykanalen.

Etiketter: , ,

tisdag, februari 09, 2016

Mörka natta

Åkte hem från yogalektioner (satt med) vid halv nio igår, då var det mörkt men det gick att cykla, vilket var en jäkla tur. För hur jag än försökte skynda mig så kom jag inte hem i bra tid för att laga jättesnabb middag och äta den. Detta eftersom jag mötte en klasspappa på vägen, som sa en fantastiskt fin sak: Att vår son hade tagit tydligt avstånd från mobbing och taskigt beteende i skolan. Blev oerhört stolt över detta och meddelade också honom det direkt hemma. (Dottern tyckte det var självklart men ja, livet, människan och barns utveckling är i mångt och mycket komplicerade historier som inte går att dra över samma kam.)

I alla fall snodde jag ihop en vodka penne och en pasta med pesto, måste alltid laga olika mat för barnen har bestämt sig för att alltid hata den rätt som den andra gillar, ett effektivt sätt att psyka kocken på, så cykla kabong över Söder till yogalektioner, så cykla hem igen. Tittade på tv lite för länge, men somnade kring halv tolv.

Upp efter sju, dottern packade mellanmål för att ha på sitt mastodontlånga nationella prov i svenska, jag begav mig till yogan och tränade 1,5 h, därefter städade jag shalan, därefter till Söderhallarnas pappersaffär och köpa ekonomipärm samt till bion för att köpa presentkort, skynda till kontoret lunch framför dator intervju nu fortsätta flytta saker från min gamla plats till min nya. Gillar min nya plats, den har Ljus. Mer ljus åt folket, tycker jag.

Etiketter: , ,

måndag, februari 08, 2016

Detta har hänt

Annars hände följande på helgen: Fredag gick vi till Pelikan och åt familjemiddag, högvis med gnäll, sedan hem och fredagsmysa, jag skickade in en uppgift till universitetet innan jag la mig. Så på lördag gick dottern upp jättetidigt för att spela fotboll, jag följde med på vägen och gick och tränade för annan fröken, N, på Yogashala Zinken, kl 8, sen hem och då var det högvis med gnäll igen om allt man skulle göra, men jag stack iväg och storhandlade medan F tog barnen till Hallwyllska palatset som tydligen var helt sjukt knökfullt med lång kö på gatan så de gav upp, vi möttes hemma igen och packade upp allt och så gick F och jag gick en kortare promenadrunda pga mörker och så hem och äta kyckling i ugn, det var Melodifestival och jag gick en sväng till M och N, sen hem och så på söndag sov alla till halv tio, tvillingar kom, dottern gjorde pannkakor, drog sedan till tennis, sonen var hos grannar en sväng, F och jag promenerade men jag tog inte hela rundan utan promenerade i stället raka vägen till filosofilektionen i yoga, sen hem och laga högvis med mat, så kom I och M och tvillingarna, samt G, och så åt vi en ganska tråkig lammgryta jag gjort, och till efterrätt betydligt roligare cupcakes med dulche de leche, mmm. Gästerna gick, jag hade litet NO-förhör med dottern om kemi, vatten, grundämnen, atomer och molekyler, sen tv och sova. I dag var jag 8.30 på Tollare för morgonmöte. Nu blir det intervju på intervju.

Etiketter: , ,

Gå raskt, det är helgens show

Det blev inte mindre än två promenader i helgen. Barnen följde med noll gång. Ledigheter har lite otippat blivit en krutdurk av frustrationer i vår familj, särskilt skärmfria söndagar, men även lördag. Barnen kommer till oss som vore vi ett nöjesfält som ska serva med tusen aktiviteter, som passar 10-12-åringar. Men vi har inte alls samma intressen. Vi är snart 45 nämligen.

En perfekt helg för F och mig är INTE museum, fika, äta svennepizza, gå på dyr usel actionfilm i 3D och på det baka sötsaker/äta godis och chips och se ytterligare usel film hemma.

Det är mer: snacka med kompisar om livet slash världen, äta god mat med många grönsaker, läsa tidningen i timmar, gå långpromenader, yoga (jag), prata ännu mer med varandra och andra som gillar att sitta och filosofera, se någon hemsk dokumentär om förintelsen och hur fan den kunde inträffa, se biofilm om gamla tiders homofobi eller kvinnorörelsen eller skådisar från 40-talet, spontant ta en öl i trevlig lokal, igen: prata.

Det finns en anledning till att barn frigör sig från sina föräldrar i den här åldern. Så varför sker det inte? Är det bara våra barn som tänker att showen, nöjet och umgänget, det är något ens föräldrar fixar? Alternativt att det är att kika/smsa "vgd" (vad gör du) eller "hej" till en kompis och sen inget mer?

Generationskrock majore här.

Etiketter:

fredag, februari 05, 2016

Tacksam för helg

Det är fredag. Jag har satt mina barn i arbete. De utför barnarbete, de klistrar kvitton för hela 2015. Det går jättefort när de arbetar, det är faktiskt riktigt imponerande! Barn-energi, den borde gå att använda mer. De tycker att det är roligt också.

I går blev bokcirkeln inställd, vilket var skönt för jag var ganska trött. Jag gjorde halvfärdig pizza i ugnen och fortsatte kämpa med mitt megajobbiga bröd, som visade sig behöva jäsa över natt! Så småningom kom F hem från Bananas och vi såg på tv och la oss. I morse tränade jag faktiskt hemma, eftersom brödet tvingade mig, gjorde nästan alla stående, och så hade jag textkritik-möte med JD som kom strax efter 8 till barnens förvåning. Vi frukosterade på mitt Brunkans långa-bröd som var färdigt at last. Så gick JD och jag till magiska rummet på bibblan och jag jobbade ifrån mig saker, så skildes vi åt och jag gick till kontoret hungrig men den mat jag trodde jag hade där hade möglat. Så jag fick äta yoghurt till lunch, göra dagens dödliga intervju, skriva två olika dokument, ena för plugg, andra för att få resa. Så kom barnen och jag fick hjälpa dem, men det hjälpte ändå mig eftersom de jobbade så snabbt.

Så nu alldeles inom kort kommer det tas helg.

Etiketter: ,

torsdag, februari 04, 2016

Små företagare

Man måste ändå heja på det kvinnliga småföretagandet i form av skönhetssalonger, där ofta kvinnor med ursprung från andra länder är ägare och den anställde i samma person.

Tog det lite lugnt igår bär jag kom hem efter att återigen städat Yogashala, men fick baklust och satte igång Brunkans långa, som jag gjorde för länge sedan och minns som asgott. Sedan lagade sonen och jag italienska köttbullar, dottern kom från yogan och vi åt. Alla gick in i sina rum utom jag som inget rum har, F kom från sin pilates och så samlades familjen framför tv:n, program Mästerkocken, men jag ägnade mig åt att jobba igen, det vill säga försöka skriva in Tollare-schemat i in fysiska kalender på ett begripligt vis. Somnade ovaggad 22.30, men promenaden F och jag skulle gått ställdes in 5.30 när klockan ringde. Istället åkte jag till Yogashala, tränade, till skönhetssalong för vaxning av axiller, nu blir det jobbmöte, därefter jobberi i form av intervju kring döden. Alltid något nytt ämne att skriva om.

Etiketter: , , ,

onsdag, februari 03, 2016

The day from hell

Tisdag var inte en dag – det var ett skämt. Jag listar händelserna:
6.30. Upp trots stor trötthet, duscha, göra 3 solhälsningar, äta frukost, rusa till bussen som redan hade gått för jag kollade fel på SL-appen. Gick till fyrans hållplats, fyran var proppfull, åkte till Skanstull, tunnelbanevagnen var proppfull hatar hatar det.
7.53 gick min buss till Tollare. Läste JD-textkritik på bussen.
8.25. Tollare, vi 4 lärare för Reportage-kursen möttes kort i lärarrummet och gick sedan och lyssnade på talaren på temadagen för hela Tollare, tema HHBTQ, i en timme.
10. Fika. Sedan hade vi lärare från Reportage eget möte, som jag trodde skulle ta ett par timmar. Det tog precis hela dagen. Det insåg jag kring kl
15.00 då jag fick dra iväg och göra en liten intervju utanför teknikrummet, turligt nog blev det bara pre-intervju, den riktiga intervjun sköts till nästa dag. Samtidigt drösade det in mejl om att läsa igenom texter, söka reda på information med mera med mera. Ibland har jag en känsla av att texter aldrig någonsin skickas till tryckeri. De bara hänger och dinglar i all evighet framför en, tills man dör.
16.15 fick vi skjuts till snabbare busshållplats, 3 av de 4 lärarna tog samma buss in till stan, väl vid Slussen kastade jag mig på bussen för att skynda till Yogashala men hann inte dit i tid för att dammsuga träningslokalen, städade dammsög utanför medan folk var där, sedan kastade jag mig ut och på bussen för att hinna hem och laga mat till sonen och till mig.
17.35 Hemma passade jag på att göra en liten kort intervju stående medan jag stekte köttbullar.
18.15 Sedan rusade dottern och jag ut och iväg, hon måste absolut ha thaimat som hon köpte på kiosken medan jag rusade in på coop och köpte sonens kravspecifika matsäck: färdiga plättar.
18.35 Vi blev några minuter sena till mötet med Reymers som faktiskt kändes väldigt uppstyrt, trevligt och bra.
19.30 Mötet klart, vi gick hem, dottern kunde äntligen äta sin middag (ensam i sitt rum seendes film), och sonen fixade te och vi snackade lite.
20.30 Kollade på det sinnessjuka programmet Vegorätt, samt på nyheterna, F kom, jag sa godnatt till barnen och däckade därefter själv. Helt jävla slut.
4.45 i dag ringde klockan. Men då var jag faktiskt utvilad. Duscha, äta frukost, åka till Yogashala, assistera 6–9, träna själv, gå till lokalen, få en intervju inställd, puh, göra en annan intervju, få höra att man måste städa Yogashala i dag igen. Äta medhavd lunch, inse att jag har en skoluppgift att lämna in, räkningar att betala, stipendie att söka, samt en miljard kvitton att klistra.
14.00 Börjar redan få lite nog av även denna dag.

Etiketter: ,

måndag, februari 01, 2016

Tröttheten slog till

Det var kul att gå på villafest i lördags, i Spånga som inte alls låg särskilt långt bort, åtminstone om man tar pendeltåg. F och jag åkte dit tillsammans efter att ha lagat biff med äkta pommes frites. Dottern hade sin kompis över och min mamma tog dem, sedan kom vi hem vid halv ett och alla sov till halv tio-tiden ungefär på söndag. Då blev det att jag skulle sitta med ett yogapass men jag lyckades glömma bort tiden. Dottern däremot åkte med F till sin tennis, medan sonen, min mamma och jag var hemma och jag gjorde en kladdkaka utan mjöl. Så yogade jag superkort hemma, sedan kom J, A och två av deras tre söner, till min sons stora glädje - han hade planerat dagen in i minsta detalj. Vi fikade, sedan lekte barnen vilt runtikring medan J, A och F och jag snackade. Så lagade vi tacos och alla åt, och så blev vi konstigt trötta redan vid 18-tiden, men ännu konstigare var att när väl alla gäster gått och vi skulle lägga oss på riktigt: DÅ kunde jag inte somna, i stort sett sov jag inte i natt faktiskt. Eller snarare sov extremt ytligt.

Men upp i morse i alla fall, och iväg till yogan där jag tränade det enklast möjliga passet som är när man är sjuk, för jag var så trött. Så till kontoret, skriva om en stortexten lite och researcha till nästa, skicka en text och snart skicka om stortexten. I dag fick jag veta att jag fått VG på min senaste tenta, i sociologi, och därmed tagit 15 hp på distans. Skönt ändå, mitt i den grå sörjan av trötthet.

Etiketter:

eXTReMe Tracker