lördag, juni 20, 2015

Semestern har börjat

Jo: nu tar bloggen semester ett tag. Jag finns här så länge.

onsdag, juni 10, 2015

Att avsluta

Då var det sista dagen i skolan för barnen, denna dag inföll dagen innan min sista dag på Garbo. Jag lämnade nyckel och sa hejdå till alla. Sa hejdå till den fina ljusa lokalen mitt i grönskan vid torget. Cyklade hem, lagade pizzadeg som F tog över, packade och höll på. Så kom P och JD och åt middag, en stund, innan de tog med våra tält och åkte hem.

Somnade kring elvatiden och så blev det onsdag och barnen var uppe och gjorde sig fina, så åt vi frukost i lugn och ro och begav oss till skolan. Jag var med i sonens klassrum, F var med dottern. 10.30 sjöng vissa i skolan (inte våra barn) på skolgården. Då var även barnens mormor och morfar samt farmor med och tittade. Så gick vi till Jappi, på Bysistorget, och åt sushi och dumplings. Sedan gick vi hem via Banaza där jag köpte två dammsugare till sonen, en chokladboll till dottern. Fikade hemma med alla släktingar, övriga fick mina goda bullar från frysen. Fs mamma tog adjö och tog tåget hem. Så hämtade min mamma tvillingarna och det blev fika igen. Syrran kom, så småningom hennes fru, och småbarnen kastade ut allt de förmådde ur våra kökslådor på golvet. Så gick precis varenda en och jag gav information till dem som ska bo i vår lägenhet (nej, den står icke tom), samt packade färdigt precis allting och barnen gick till grannen vars minste lille T fyllde 6.

Jag kan knappt tro det. Men nu börjar semestern. Det känns som magi.

Etiketter: ,

tisdag, juni 09, 2015

Sista för säsongen

I morse blev det ett sista pass yoga i Yogashalan för mig. Sedan tilltog ett farande runtomkring eftersom jag skulle tömma kontoret – till sist nedpackat igår, innan jag stack på Sannas och Anns bokrelease för boken Djävulsdansen, med kallskuret och bubbel på Pompadour, Borgmästargatan. Jag snackade med S, A-L och många fler. Så cykla hem och packa alla mina Kroatien-kläder till midnatt. Somnade men vaknade vid 3 och kunde inte somna om innan jag ätit yoghurt. Resfeberstressen är total.

Men nu är det bara sonens packning kvar, samt mina toalettsaker, vi ska försöka städa hemmet någotsånär och så fira skolavslutning. De sköraste dagarna är alltid kring skolavslutningen. Att dessutom lämna Garbo – det känns, på lite olika vis.

Etiketter: , ,

måndag, juni 08, 2015

Möhippa, check

Vilken helg... Intensiv är bara förnamnet. Först mötte jag min son på McDonalds, men han puffade ut mig för han ville äta själv med sin kompis M. Sedan kom han och dottern till bibblan, där jag lånade böcker i sociologi, och så stack vi ner vid Södra station där det visade sig att vi måste ta tåget till T-centralen där de bytte och åkte mot Uppsala. Själv återvände jag, till Södra station, och så var jag tillbaka i mitt rensande på jobbet som går sisådär, rätt trögt.

Men vid 17.30-tiden stack jag till Bar Central, där var redan F och Acke och sedan kom M och N och O och C och Nobbe och JD och A och vi åt mat och drack öl och hade trevligt, sedan gick några av oss vidare mot Bananas, där vi drack öl och pratade och hade trevligt. Pratade med M om vikten av att ha bra kompisar, och hålla i dem. S var också där en sväng och vi pratade om arbetstidsförkortning med G som serverar på Bar Central. Så cykel hem med F, lägga sig. Sedan var det lördag och det var massor att göra, inför JDs möhippa! Grannen kom med rockring, fikade. Jag stack iväg till Södra station, mötte upp en lärare i quidditch som kom hela vägen från Uppsala. Vi stack till picnic-platsen vid Tantogräsmattan, där vi väntade på JD som blev kidnappad och trodde att hon skulle "lösa ut" en syster med några kriminella. Så kom hon, då blev det kramkalas, mat, spelande av quidditch och så for vi iväg, JD visste inte vart. Jag och E körde lite fel men kom till sist till Björknäs stugby i Bro, där det började med bastubad, jag doppade mig i iskallt vatten, och så blev det snacks och Ord ombord-quiz samt peruker på, JD fick en mycket konstig guldkostym, på det följde Vinterstudion där JD var programledare, videohälsningar, sedan fick vi alla mat, från Nem nem quam, vi pratade om när giftermålet blev bestämt och det blev tårar och A sjöng så fint. Sedan bar det av mot Vinterstudio-stugan för lite dans och rap, och så tillbaka till stugan för efterrätt och Loveboat, där JD fick vinka av alla sina ex i cernitlera, båten sjösattes när vi gått igenom en mörk skog, men det blåste så den ville inte riktigt ge sig av?! Så ännu mer dans på det, och sedan sova i stugan, på en överslaf. Sov gott, och så blev det frukost och hemåkning.

Helt slut när jag kom hem, fick sova en stund. Sedan börja packa, sedan laga mat, så tvätta, sticka till syrran, äta mat med hennes barn och D och G, mina barn kom dit från Uppsala, och så springa över och greja med tvätt hela tiden och så till sist hem, lägga barn, kolla på tv, sova.

I morse fick jag till en yoga, näst sista för denna säsong, men även en Babylonlunch med N och JD, som fortfarande är chockat glad över sin hippa. Men nu har jag ångest för jag blir aldrig klar med mitt nedpackande av kontor. Det måste gå!

Etiketter: , , , , , ,

fredag, juni 05, 2015

Från det ena till det andra

Livet är otroligt rörigt men också väldigt kul just nu, och det, mina vänner, är den bästa försäkringen mot att bryta samman totalt: Att ha roligt. Det vill säga prata mycket med folk man gillar, familj och vänner. Förutom F – som jag inte sett skymten av – har jag ändå träffat väldigt många kompisar. I går lunch åkte jag hastigt och lustigt till Winterviken och fick god bjudlunch av E som jag inte sett sedan februari. Fick skjuts in till stan igen, då packade jag ihop lite av mitt kontor men fick snart avbryta för att redigera om lite i en text. Så kom dottern till kontoret en stund, vi cyklade till hennes fest på Prime Burger, och jag återkom till kontoret och redigerade färdigt min text. Sedan gick N och jag från kontoret och letade något billigt att äta random på Söder, det blev ett hittills okänt ställe med jättegod sushi, nära Kajsa Varg. Dit kom JD och jag fick skynda mig iväg och plocka upp dottern, innan vi alla cyklade hem förutom JD som gick och mötte P och min F, de skulle till Stinsen.

Så jag kom hem och mötte F i dörren (han var för övrigt på ett möte med dotterns fotbollslag om Gothia cup så sonen hade varit hos grannen...), sedan tjatade jag barn i säng och såg på Modern Family. Gick upp vid sju, hann till Yogashala till halv nio och yogade till Navasana, lite kortare pass, och sedan var det kontoret och rensning av saker för hela slanten. Nu har jag mejlproblem och har varit på lunch med gamle gymnasiekompisen J, därefter skynda till McDonalds där sonen åt med sin kompis M, han var jätteirriterad på att jag kom dit, men sedan kom både sonen och dottern till mig på bibblan där jag lånade en massa sociologiska böcker – OM jag nu kommer in på min kurs till hösten – och så följde jag dem till tåget som visade sig inte gå hela vägen Södra Station-Uppsala så jag fick åka med till T-centralen och därifrån åkte de själva hela vägen till farmor.

Nu vidtar helg och den börjar direkt med umgänge med vänner. Kanske kommer jag även träffa F!

Etiketter: , , ,

torsdag, juni 04, 2015

Solen lyste en stund

Vi stod ute och grillade på gården i Kärrtorp på denna Garbo Reportages allra sista sommaravslutningsmiddag, snyft. Det känns sorgligt på många vis men också kanske utvecklande. Alla kollegor finns ju kvar ändå.

Men när solen gick ner gick vi in och åt vid Is stora matsalsbord, och dryftade kulturmän-debatter, den eventuella smala åsiktskorridoren i vårt land samt faktiskt Totte Wallin och kungen av alla ämnen. C och I kom också, typ raka vägen från Kabul, och U kom från kyrkan.

Maten blev väldigt god, och jag fick skjuts hem av N så jag somnade vid ett, fick sova lite på morgonen och så blev det kontoret, med ytterligare en kartong. Nu är artikeln definitivt klar och mina saker ska packas ner, banne mig! Men först lunch, god sådan tänker jag.

Etiketter:

onsdag, juni 03, 2015

Sjunga på det sista

Dags att försöka knyta ihop det sista. Men riktigt än åker vi inte på semester, så när jag kom hem och sonen gått på sin fotbollsträning (där en massa barn hoppat av, kanske, oklart, krångligt...) stack dottern och jag och hämtade upp en rockring och sedan stack vi till Ica och storhandlade till allas fasa som stod i kön bakom oss. 1300 kronor väck, men vi måste trots allt ha något att äta de sista dagarna i stan.

Det var ett hästjobb men tack vare att jag fick bra hjälp av henne kunde vi få hem maten på våra cyklar, packa in den, sedan gjorde jag en vegetarisk thaisoppa som sonen inte ville äta, och så tittade vi på tv och de la sig. F kom när alla somnat, han hade firat J som fyllde år. I morse var det till att gå upp och göra pannkakor till sonens utflykt till Historiska museet, sedan tog jag 3an till Yogashala och tränade ett lite kortare pass för jag var så sjukt stressad över min artikel som inte blir klar. Och blir den inte det blir inget annat heller klart.

Nåväl. Har lyckats relativt bra i dag, kanske är texten klar nu, i stort sett. Och om tre timmar är det avslutningsmiddag för Garbo, allra sista någonsin, den ska ske i förorten, och sedan är det en ny dag, förhoppningsvis en lugnare sådan när jag kan packa ihop mitt kontor ordentligt.

Etiketter: ,

tisdag, juni 02, 2015

Packa ihop

Då är det dags att packa ner det kära kontoret, som jag suttit på i många långa år. Det känns otroligt segt och jobbigt att vara tillbaka i kartongträsket. Har inte velat gå ner i källaren för det tar emot så mycket. Men i går gjorde jag det – när jag cyklat hem från jobbet och fixat vodka penne till barn och F, tog jag på mig pannlampan (ingen belysning i vårt hörn av källarförrådet) och började gräva fram ett och annat. Två utvikta kartonger från renoveringshelvetet förra våren. Fyra sovsäckar. Ett tält. Lite CD:s till bilen. Jag trodde till och med att jag skulle orka pumpa dotterns cykel men det orkade jag inte. Under tiden la F barnen och sedan såg vi på tv.

I morse var det måne så jag yogade inte. I stället cyklade jag med bängliga kartonger till jobbet. I dag måste jag handla alkohol till Garbos avslutningsmiddag, och så ska sista artikeln skrivas banne mig. Så blir det till att packa i oändlighet.

Dagens ältande handlar mycket om hur hösten kommer att se ut.

Etiketter: ,

måndag, juni 01, 2015

Juni inleder med kyla

Jag åkte raka vägen till Bagarmossen efter att ha deltagit i det sista seminariet, handlade vin på vägen. Kom före familjen till J & A, mötte faktiskt J på torget när jag kom ur tunnelbanan. Bagis, nära torget, det är ett ställe jag kan tänka mig att bo på om jag inte bodde i Tanto. Det känns så nära och lättillgängligt, billigt och trevligt.

Vi fick goda tacos och drack bubbel och pratade om det mesta mellan himmel och jord, barnen hade roligt först men fastnade sen framför sina skärmar och slutade se varandra. Vi åkte hem vid halv tio, tunnelbana och buss. Så fick jag väcka sonen lördag morgon för vi skulle på match i Bandhagen. Kom dit lite för sent, men ändå i god tid. Det regnade inte men blåsten gjorde det kallt. Vi förlorade. Så stack vi hem och regnet började lagom till Marathon-startskottet gick. D skulle springa men vi orkade oss inte ut i ovädret. Dottern gick på sin kompis kalas, jag fick med mig F och sonen till JD och P, där även små barn samt syster till JD var. Vi fick kycklingben och pratade lite, F och sonen gick hem, jag blev kvar en stund men gick även jag hem rättså tidigt.

Söndag gick jag upp vid åtta för att äta frukost och hinna smälta den tills jag var på Yogashala vid 10-tiden. Tränade en timme, sedan hade jag möte med L och några till på Urban Deli. Begav mig hemåt efter det, pratade med Rebo på telefon, satt utanför I:s hus, så plötsligt kom sonen ut helt förvånad. Tvillingarna hade skrikit och spytt, sa han med skräck i blicken. Hemma kom grannpojkar över, vi skulle barnvakta. F och dottern kom till sist, stopp i trafiken, från hennes match som även hon förlorat. De lekte med grannpojkar, en ballong med helium stack upp i skyn. Jag fick faktiskt till sist lite morsdag-present av dottern, en vas hon hade drejat bland annat, jag fick även göra pizzor och räkor till F och mig. Vädret växlade hela tiden men det var alltid lite för kallt för att vara trivsamt. En bra påminnelse till varför man snabbt måste åka ifrån landet när det blir juni månad. Så kom A som varit med J på teater, därför var vi barnvakt, och hämtade upp sina små busfrön (en hade rivit ner gardinen för garderoben men skyllde på en bror), medan jag och familjen spelade Alfapet och åt scones som dottern gjort. Sov dåligt i natt, gick upp sju och drack kaffe och när barnen gått till skolan blev det yoga igen. Nu intervju, skriva, jobba klart det sista. Stänga ihop butiken för denna säsong.

Etiketter: ,

eXTReMe Tracker