lördag, juni 21, 2014

Hemma bäst

Nu ska vi åka söderut, på en lång och välförtjänt semester. Detta har varit en oerhört intensiv vår, eftersom kombinationen jobba-plugga (2 kurser)-renovera-släppa bok var lite i det mesta laget. Men därför loggar jag ur, kopplar ur och typ finns inte den närmaste tiden.

I går var det midsommarafton, det firade vi hos Kuben efter en heldag sitta hemma, laga mat, fixa saker, kolla på hela Fantomen på Operan. Så gick vi alltså hem till Kuben med silltårta och en pavlova som jag bakat. Vi fick mycket gott kött och såg ett match i VM. Så kom vänner och vi pratade, medan barnen såg Hulken på tv. Så gick vi hemåt kring halv tolv, barnen somnade och sov länge liksom vi vuxna. Så i dag har vi kört järnet: Fått bort en massa roddigt skit som legat omkring överallt i lägenheten, packat, städat, packat igen, styrt upp det ekonomiska och så vidare.

I morgon drar vi. Men lägenheten kommer bli besökt ändå, av syrran inte minst. Den har ju blivit väldigt fin.

torsdag, juni 19, 2014

Vi ska dra!

Lovet har börjat! I dag är dagen efter den dag då jag stack till Bok-skotten och på allvar köpte böcker för 2000 spänn, mest till barnen men även till mig. Sedan bar det av till ett hotell på Kungsgatan där jag pratade i Aftonbladets tv-program Partiprogrammet (orkar inte hitta länk men tyckte Özz Nöjen verkade grymt trevlig, snackade lite backstage), sedan därifrån och hem för att hitta barnen där med farmor, hurra. Vi åt hamburgare och så la vi oss halv tolv ungefär. Upp tidigt, stack och yogade, sista på Yogashala på ett bra tag. På vägen hem köpte jag bikini på HM, kavring på Vivels bageri och väl hemma snickrade F upp en massa träskivor. Nu ska jag rensa i hyllor och garderober, baka pavlova (har redan bakat bullar) och försöka summera det ekonomiska innan det allra sista som består av:
1. Organisera hemma
2. Laga de sista midsommarmats-sakerna till knytiskalas på midsommar
3. Fira midsommar
4. Packa
5. Städa
6. Dra

Etiketter:

onsdag, juni 18, 2014

Supé med vänner

Äntligen blev vår champagnehink använd. Den innehåller annars mest pinnar och stenar, och stod tills nyligen på balkongen. Balkongen som nu är nymålad men inte riktigt klar. Massa andra saker, lister, träbitar, taveluppsättningar med mera är inte klara. Och i går jobbade jag faktiskt för att kunna skicka Vårens. Sista. Text. Lättnaden på det gott folk! Lättnaden.

(Dock kan den komma i retur, allt kan hända i medievärlden, men det mesta är tyvärr ganska deppigt, läste nyss att Sydsvenskan sparkar 200 och Stampen 100...)

Var dessutom på intressant jobblunch på Babylon, och i går morse tränade jag yoga med min motiga kropp, stel vänsteraxel, något väldigt obekvämt vid sittbenet. Hoppas att värmen ska tina upp allt det stiffa. Värmen som snart inträder, för vi ska till Kroatien igen. Så snart blir det bloggsemester. Snart svarar jag inte på mejl, inte på telefon, man kan tänka ungefär: Hon finns inte! Fast det gör jag ju. Bara inte här.

Hann även träffa min sköna vän Jenny M på Folkoperan innan jag cyklade hem med potatis som jag kokade. Så kom M&N, vi åt gravlax med potatis, drack champagne för att inviga våra draperier, kollade på Brasilien-Mexiko-match, pratade om allt möjligt och när de gått såg F och jag på Orange, absolut sista. Somnade alltså 2.30, mycket dumt känner man i dag. Men dum är man.

Etiketter: , ,

tisdag, juni 17, 2014

Till sist fick jag skriva vad jag ville

Ja och nu har det varit läsarstorm igen! Har fått massor av mejl och uppskattning i går och i dag för att jag skrev den här artikeln (publicerad i DN Kultursöndag i går söndag 15 juni), som jag har kämpat för att få skriva om, har tjatat på redaktören i många månader. Sedan när jag väl fick in den så visade det sig att många, många höll med mig eller åtminstone tyckte det var intressant.

Jag visste väl det, att vi inte längre har ett sovande folk utan ett ytterst vaket. Som börjar se att vi inte behöver skapa jobb längre. Vi kan bara jobba mindre! Dela på jobb, sluta köpa så förbannat mycket saker. Leva på planeten utan att förstöra den. Tänk bara.

Apropå det var jag på möte och pratade Cradle Net på Scandic Malmen i dag, efter att jag handlat mer vit balkongfärg. Det är svårt med ideella krafter, att få till saker och ting utan tid eller pengar. Sedan hem och måla vitt igen, så till syrran och äta revbensspjäll medan F var på Nytorget med Teater-F. Nu ska det sovas. Inte se sista Orange is the new black. Inte. Värna sömn, efter detta dygn med två små intensiva tvillingar.

Etiketter:

måndag, juni 16, 2014

New York-rummet

Har precis fått upp sonens fond-tapet. Draperier är uppe (kom kl 9 söndag morgon), balkongen är målad - tog nästan slut på mig - och dessutom har vi klämt in fredagskväll på Bar Central, fira S födelsedag, lördag lunch med B&hennes/mina kompisar, 40-årskalas för Osten lördag kväll samt barnvakta tvillingar söndag-måndag! Tänk om vi fick jobba ostört. Då skulle hemmet vara klart igår. Men tänk att vara utan vänner. Fett trist!

fredag, juni 13, 2014

Förbannad på svenska politiker

Jag har skrivit en debattartikel som publicerades i dag, läs gärna gott folk! Annars bestod gårdagen av att jag blev ganska sågad i ett manus jag skrivit, sedan släpade jag mina fötter mot Rival där jag och den andra kommunikatören jobbade med ett nyhetsbrev, så kom F dit, vi åt en BLT-macka och pratade lite om Kroatien och segling. Sedan gick vi till JD och P och såg VM:s första match, Kroatien-Brasilien. Jag trodde nästan Kroatien skulle vinna ett tag, men så blev det inte. Som vanligt när det är sport på tv hade jag lite svårt att fokusera. Men faktiskt var det spännande, bitvis. Jag dock sjukt trött när vi gick hem vid midnatt. Sov till 8 ungefär, då var det upp och göra intervju och jobba jobba jobba. Det allra sista.

Etiketter: , ,

torsdag, juni 12, 2014

Göra många saker

Samlar ihop sista to do's innan semestern. En av dem: biologiskt hudvårdscenter. Fixar hyn inför solandet för att inte få rosascea (jag orkar inte googla hur det stavas, men helt enkelt bli röd kring munnen). Innan dess: Sista klassen med superyogin Sanson, som sa att han tydligt sett improvement på mig. Trots att det inte har någon som helst betydelse egentligen, i mitt liv, blir jag sjukt glad. Det är detta som är så jävla bra med yoga – man behöver inte kunna det, ändå blir man besatt av att kunna det. Det har ingen betydelse, ändå känns det sjukt viktigt. Förklara det den som kan.

I går fick jag prata lite yoga på Björkis födelsedagsfest i hennes magnifika våning vid Slussen, en perfekt lägenhetsfestvåning, lite varm bara. Men gårdagen handlade annars om barnen mest, för tidigt började dottern fixa sig, sonen tog skjorta och svarta jeans, och så bar det av till skolavslutning. Sonen sjöng först, dottern hade glömt presenten till sin kära fröken A, så hon sprang hem och tillbaka igen och hämtade, så gick jag med dottern till hennes klassrum och fick höra en individuell utdelning av deras arbeten, där lärare A sa ett ord om varje barn. Alla skolböcker och allt dottern har kommit hem med visar bara en sak: Hon är en fantastisk lärare. Hon har fått den här struliga klassen på fötter. Och när hon talade till en bråkpojke som knappt kunde vara i klassrummet förra läsårsslutet, blev intet öga torrt. Han har blivit sedd, han har bestämt sig för att anstränga sig i skolan, han är "räddad", som hon sa.

Svenska skolan, snälla, bli räddad. Men läraren ska sluta, bland annat för att hon inte känner sig hemma i det nya skolsystemet. Trots att hon är helt otroligt bra.

Så åt vi pizza, gick hem, softade, sonen drog med farmor, dottern var kvar med mormor och oss andra och så lagade jag lite köttspett som vi åt innan jag cyklade till Björkis kalas. I morse upp och säga hejdå med dotter som for med mormor, och så till yogan som sagt, till hudvård som sagt, mötte Jonas och pratade med honom om kapitalism, liberalism, protest och motrörelser. Så hem och arbeta fort för att sedan fortsätta ner på stan för fler möten, arbeten och så vidare. Vill allra helst inte göra så många saker. Utan bara vila.

Etiketter: ,

onsdag, juni 11, 2014

Rättelse

Tydligen behövdes en rättelse till födelsedagslistan, F önskade sig den här ugnsformen och dessutom dessa bestick! Även besticken upptäckte vi när vi var på Stockmanns, Helsingfors, på vår kryssning i mars. Finsk design alltså.

Om man inte orkar med en massa superspecial-önskemål från oss kan man bara köpa en Silja Line-kryssning i present, så åker F och jag över havet och införskaffar själva. I så fall kommer jag att se till att få tag i riktigt bra rieska. Det är mycket, mycket gott.

Etiketter: ,

tisdag, juni 10, 2014

Önskelistan för juli-fyllaårare

Förresten – internmeddelande till dem som bryr sig – önskar sig F denna i födelsedagspresent, jag gillar alla Le Creusets ugnsformar och pajformar (särskilt de med ordentlig färg! Turkos! Lila! Röd! Orange!) men han har kommit på att om den är i metall så kan man steka över hela vår nya spis på något vis. Halva i alla fall. Han önskar sig också den här termosen i koppar eller mässing, men de är förstås dyrast, för min del funkar babyblå! Jag önskar mig Stoner, boken, samt den där om något träd i någon stad som hette W?? men Stoner vill jag ha i Kroatien i sommar så den kanske jag själv införskaffar innan. Sedan önskar jag mig en ny, hållbarare pizza-skärare, den förra föll ihop. Presentkort på Åhléns och Jamie Olivers kokbok för mat på 15 minuter. Jag gillar också Ultima Thule-serien från Ittala, men kanske finns inte de glas jag såg i Helsingfors: Nämligen vinglasen i NÄST största storleken (kallas här för rödvinsglas), samt skålen i mellanstorlek, för sallad, och de stora vattenglasen (kallas här för ölglas). Bägaren var också fin.

Etiketter:

Fin dag

Ytterligare en fin dag i dag. Tog barn till skolan i morse, packade en massa av deras saker, cyklade hem med det. Sedan till min yoga-workshop, näst sista gången. Har lärt mig att försöka hitta energi, men det kommer ta tid att behärska till fullo.

Annars blev det bibblan igår, satt utanför vid tömd fontän och försökte läsa ut Mästaren och Margarita, så blåste det upp som nästan en orkan där vid Sveavägen. Lite som starten på boken, då Djävulen dyker upp där vid Biskopsdammarna i Moskva. Jag fick lämna tillbaka boken med två sista kapitlen olästa för att gå på Arenamingel, gick alltså dit ensam för det är min nya grej med mingel. Men kände förstås folk där, några, lärde känna några nya, framför allt unga journalisttjejer med huvudet på skaft. Det var trevligt, så cyklade jag hem därifrån medan jag talade med min nuvarande redaktör i telefon om en artikel jag själv tycker är sjukt spännande som ska gå i DN på söndag om allt går som det ska. Hemma la F barn medan jag åt fiskbiffar och så såg jag och F Orange is the new black säsong 2, avsnitt 2 och 3, men jag fick avbryta mitt i avsnitt 3 och stupa i säng. Var sjukt trött! Det är yogan. Man tvingas sova ordentligt.

Etiketter:

måndag, juni 09, 2014

Energikriserna som avlöst varann

Helgen var lång och trevlig, jag var först på mingel på mitt förlag med M på torsdag, därefter stack jag till JD och var på bokcirkel. Sedan blev det fredag och röd dag, jag hade yoga som vanligt kl 9 på morgonen. Sedan var jag en stund hos syrran, rensade lite på balkongen och så stack jag så småningom till Bar Central, igen (var där en kort sväng på torsdag innan förlagsmingel). Åt fisk med JD, M och N. Snackade om alla möjliga saker, bland annat arbetstidsförkortning. Sedan hem, då ringde F, han var på väg hem. Jag sov och upp igen kl 9, till yogan, efteråt var det snack.

Sanson läxade upp oss alla, eftersom vi hade börjat tro att ashtangayoga handlar om att stretcha och bygga muskler och försöka stå fint i poserna. Det handlar det inte om. Yoga handlar om energi och att öppna kroppen. Vi måste alltså skärpa oss, och låsa våra rotlås, andas fritt, fixera blicken. Det är grejen. Inte vara duktig. Inte komma framåt i serien.

Jag fick springa ifrån för jag skulle göra så mycket, bland annat tog F och jag bilen ut till Fullersta gård i Huddinge där Fs kollega J hade konstutställning om 300 år av energikris, för det har varit problems länge med tillförseln av energi. Vi fikade napoleonbakelse = Let them eat cake. Sedan tog vi bilen in till stan och försökte fiska upp mamma, så körde vi hela vägen till landet (alla tåg norrut står still), där var barnen fast mest hos grannar och hoppade studsmatta. Vi åt, sedan kom M och N, för de hade hämtat en gammal Volvo vid Gävle, men den fick de ställa kvar för den rykte. Barnen hämtade Fs mamma och jag hos grannen där de studsade. så tittade vi lite på tv, och sov länge. Så blev det söndag och jag försökte läsa ut Mästaren och Margarita, mamma kom och åt, sedan skjutsade hon oss till buss som vi fick ta hem. Det var mycket varmt i den bussen! Så hem, se film och F la barnen. I morse tog jag dem till skolan, stack och yogade, och nu så var det lite jobb att göra. En hel del.

Etiketter: , ,

lördag, juni 07, 2014

Till salu

Den här finfina cykel-barnsitsen säljer vi också. Pris typ 200 spänn. Mejla!

Annars har jag varit på Bar Central 2 dagar i rad nu. Igår efter jobbet, mötte M och stack så till förlagsfest på mitt förlag, sedan vidare till bokcirkel hos JD medan M var kvar på förlagsfesten. Idag efter yogan var jag hos syrran sedan på BC, där M, N och JD var. Då var det nämligen obligatoriskt. C kom också, mycket medieprat. F hade kommit hem och berättade om hur hans dator och pass försvann. Klantlaget igen. Kanske blir han kvar i Sverige när övriga familjen drar på semester. Utan pass blir det så.

Etiketter:

torsdag, juni 05, 2014

Hejdå jobbet

Jag har haft en lugn dag! Den första på länge. Ingen stress för att skriva en text, ingen stress för att skynda till skolan via någon färgaffär eller något bud eller handla något eller fixa dotterns träning-saker eller allt vad fan jag sysslar med om dagarna. Bara total frihet, gör vad du vill men stå inte still. Ändå sitter jag still på mitt arsle här på kontoret och gör research och pysslar med en massa onödigt. Det slutar jag omedelbart med. Och går. Hejdå kontoret. Hejdå jobbet. Vi ses förhoppningsvis inte så mycket den närmaste tiden.

Yoga med proffs

Har nu i två dagar yogat för Peter Sanson, en super-ashtangayogi som hållit på i 20 år. "It's a twist!" Ropade han igår till mig om Marychiansana D (internt jag vet). Yogan är fantastiskt bra. I dag fick jag veta att jag måste flytta balanspunkten när jag står på huvudet, det blir mycket jobbigare för armarna. Och jag får inte göra så långt som jag egentligen kan i första serien! Han sätter stopp. Bra med stopp.

Annars hade frilansarna i min lokal sommaravslutningsmiddag hemma hos mig i går, jag var hemma vid 16, sonen kom, sedan dottern med kompisar (som sedan gick till granne och åt), och vi vuxna lagade mat i ett par tre timmar, hamburgare och guacamole och så kladdkaka med grädde till efterrätt samt ostar. Charlotta fick oss att sjunga "Vår bästa tid är nu" och det la hon ut på Fejan. Vid 23 gick alla - då hade jag lagt barn för länge sedan, med öronproppar i öronen för att de skulle kunna somna eftersom deras dörrar ännu inte är ordentligt isolerade - och själv stupade jag i säng. Sov till 7, alla iväg till skolan, även jag för att lämna en resväska och pengar till frökenpresent. Så till yogan igen. Nu arbeta!

Etiketter: ,

onsdag, juni 04, 2014

Mat, mat, mat

Det lagas mängder av mat hemma nuförtiden. Igår kom sonen hem med sin kompis A, och beställde pannkakor. Själv skulle jag göra en tomatsoppa till mig och JD som kom. Dessutom gjorde jag en kladdkaka till kvällens evenemang - mitt kontor ska ha sommaravslutning hos mig (som tur är, för F är i Tromsö till fredag). I helgen bakade jag och frös in hamburgerbröd som ska tina. Igår bakade jag förresten baguetter till tomatsoppan, de gratinerades därefter med chèvre, pinjenötter, honung och pesto (hemmagjord för några dagar sedan) på. "Hur länge har du stått i köket?" undrade JD. Tja, var hemma 16 för att budet skulle kunna hämta tygrullen och forsla till sömmerska, så kanske 2,5 timmar?

Men mat är avkoppling för mig. Noll prestation.

Annars var jag igår på kontoret, städade skrivbordet, fixade jobbmöten, åt lunch med avlägsen slovensk släkting på woodstockholm, Mosebacke torg, visade vägen mot Hammarby Sjöstad, sabbade hålslagaren i vredesmod och så hem där all mat lagades. Sedan la jag barn och så kom kom granne A med böcker som hon skrivit, som ska ges bort på diverse kalas. JD, hon och jag pratade skrivande / åldrande. Det var gårdagen det.

tisdag, juni 03, 2014

Cykelsits till salu

När vi ändå rensar ut, tänkte jag sälja min cykelsits, köpt i Danmark, ja till och med i Christiania faktiskt. Den har både min dotter och min son suttit på, men nu är de på tok för stora. Mycket praktisk, man kan prata medan man cyklar! (Lite hjulbent men det är inget problem.) Den har två lägen så den även kan fästas på en cykel med rak stång, "kill-modell".

Jag tar 150 spänn för den, man mejlar mig på ana(snabela)udovic.se. Först till kvarn...

Förresten har vi en till cykelsits också till salu, men jag har ingen bild på den - ännu.

måndag, juni 02, 2014

Biblioteksdiss

Min konstiga sjukdom – pigg och normal ibland, helt slut och svag och knäckt ibland – har inte ändrat läge utan beter sig på exakt samma sätt även i dag. Annars var det långhelg den här helgen. Vi spenderade torsdagen hemma efter att dottern varit på cup, jag yogade lite, och fredag gjorde jag intervju och lite annat jobb. Det regnade men barnen var oerhört uttråkade (och F på jobbet) så jag tog dem till Kulturhuset. Där tänkte jag att vi kunde sitta lite i serieteket och bibblan, men sonen blev helt chockad över hur jag kunde föreslå något så erbarmligt trist. "Sitta still i två timmar!!" Nej, de ville hellre springa omkring i Gallerian och köpa skitgrejer som får sopbergen på planeten att växa. Så jag parkerade mig på ett fik och de sprang omkring och köpte saker i plast, för egna pengar. Sedan åt vi yoghurtglass (160 kr!!), studerade Hötorgsskraporna, kollade lite på nya fotbollsskor till dottern – fanns självklart inte i hennes storlek – och gick och mötte F för bio. Åt kebab i Hötorgshallen (120 kr), gick till Grand och såg Grand Hotel Budapest, barnen tyckte den var riktigt konstig fast ändå kul, sedan tog vi oss hem med buss. På lördag var det alltså loppis, trots regn och sol och regn och sol. Ändå fick barnen ihop 8000 kronor.

Jag vill här passa på att klaga lite på konsumtion. VARFÖR är det så jävla svårt att konsumera, om vi nu lever i konsumismens tidsålder??? Varför finns ALDRIG saker i rätt storlek? Varför finns ALDRIG just det man behövde inne? Varför ger affären en hela tiden fel sak, så man måste åka tillbaka? Det är som rent sovjetiskt att konsumera, anser jag. Stå i kö. Vänta tills det finns i lager. Väntan kommer att vara en månad. Nej sex veckor. Förresten tre månader. Rean gäller bara detta. Inte detta. Osv i all oändlighet.

Jo, efter loppis hem och laga mat, tacos, och F och jag fixade både spegel och vitt tyg som ska sitta framför våra garderober. Även träskivor vid köksbänken fixades på söndagen, då barnen hade gått ner i varv rätt mycket. Jag bakade massor av hamburgerbröd och sedan bar det av mot universitetet, där jag lämnade in blank tenta i mikroteori, var tvungen att sitta av 30 minuter, sedan tillbaka igen på samma biljett och köpa Afro art-korg, så jag kunde tömma två stycken kartonger ur vardagsrummet. F och jag tog några svängar ner i källaren, barnen spelade fotboll, F gjorde våfflor och så blev det läggning och Mad men och sova. I dag lämnade jag barnen för F skulle till Norge, men han missade flyget eftersom det var haveri på alla tåg norrut (och därför också fullbokade taxis). Jag yogade på shalan men fick bara göra lugna, sjukpasset.

I dag ska vi få tyg för draperi.

Etiketter: , ,

eXTReMe Tracker