lördag, september 29, 2012

Städat hem

Igår efter vår tbe-vaccinering blev maten thai. Sedan buss hem och hemma såg barnen Rio. Jag la barnen (så bra upplägg i Häxan och lejonet, att Edmund blir polare med häxan, Lucy med faunen, och när han inser att häxan är häxa men inte säger något... mycket mycket bra!), själv somnade jag halv elva, vaknade vid 7. Efter frukost betalade jag räkningar och skrev ut alla miljarder dokument som skolan förser oss med varje vecka. På det städning och lunch. Nu ska barnen på var sitt skoj och jag kan njuta av ett rent hem. Det tänker jag göra ordentligt. Liggandes i soffan.

Etiketter:

fredag, september 28, 2012

Upphetsningen total

Hämtade barn, tog bussen till Gamla stan, tog våra tbe-sprutor, och fastnade framför de fina trollstavarna på science fictionaffären, väster långgata 48. Önskelistan inför jul blir bara längre och längre... (slipsar, marodör-kartan, kvicken, alles vill de ha.)

Etiketter:

Dagens träning

Då var dagens yogapass överstökat. Genomfördes i hemmet eftersom det blev lite sent - jag babblade lite för mycket om Knausgårds Min Kamp med grannarna när de kom tillbaka och jag hade barnvaktat klart - så jag sov ut, såg F gå med barnen, sedan yoga cirka 40 min (skippade alla sittande eftersom tid för arbete behövs!). Nu frukost, bibblan, vaccineringen.

Etiketter: ,

torsdag, september 27, 2012

Jag är datahacker när jag vill!

Tycker så väldigt illa om nya blogger. Skulle vilja välja att slippa förändringar vad gäller datorn. Slippa uppdateringar av programvara. Jag vill gärna ha kvar mitt gamla gränssnitt från begynnelsen! Jag gillar att kunna slå enter och få ny utgång. Inte behöva hålla på som en jävla hacker och kopiera kod för att få till det.

(Den blanka raden här innan fick jag alltså till genom att kopiera massa konstiga tecken som > br whatever)Annars har jag i dag arbetat ute i verkligheten, sedan stack jag till kontoret och träffade JM som fyllde år i dag, liksom II som kom senare till lokalen. Jag var en riktig datahacker och gjorde en tidning på nätet, alltså tillverkade den rent digitalt, se resultatet här. Ja, och så var det födelsedagsfika, hämta barn, gå till affären, hem, laga salsiccia som inget barn gillade, dock F när han kom. Och snart ska barnen sova och jag till grannen. Barnväkteri.

Vandrar i woodsen

Går genom skogen till dagens jobb. Det känns mycket kul att göra det jag gör just nu. Svårt - men spännande.

Innan jag tog mig ut hit i bushen joggade jag. Långsamt och kort, typ 2 km. Men det räcker bra, jag är nöjd.

Dagens outfit hittills blir alltså allmän livsglädje.

Etiketter: ,

onsdag, september 26, 2012

Intervjuer, research, yoga, tv, Narnia!

Jag vet inte om jag skrivit så mycket om det som hänt på sistone, men helgen var lugn och avslutades med att min syster hade litet familjekalas hemma, med lammstek och cupcakes. Sedan blev det måndag och F tog barnen till skolan medan jag drog till Yogashala och körde cirka 1h och 15min yoga.

Så stack jag till Kungliga biblioteket och läste och läste och läste, sedan till banken för möte om mitt framtida företagskonto (snark) och så via hemmet för att lämna yogamatta och mot skolan för att hämta tre flickor för att gå på fotboll, i hemmet var det för övrigt ett enda inferno eftersom killarna som lyfte ur och bytte rör i våra element härjade där, svor som borstbindare över alla våra inbyggda möbler gjorde de - samt dammet. "Fy fan vilket jävla bord! Så sjukt dammigt här!" (De såg inte att jag var där riktigt men jag tycker att de hade rätt i sak.) På fotbollen skrev jag liten text för ett projekt jag och M sätter igång.

Så fick dottern och jag skjuts hem och jag la barnen, läste Min morbror Trollkarlens näst sista kapitel. Så blev det tisdag och jag tog barnen till skolan, sedan var jag på möte på UD om framtida artiklar och så stack jag via Babylon, lunch med JD samt någon gravid från Debaser, hela vägen till KB igen och läste äntligen – äntligen! – ut en av mina viktiga böcker. Så cykla hem, äta mat, göra matsäck åt dotter, F la barnen, se Gudrun Schyman på tv och så sova.

I dag blev det återigen yoga, veckans andra pass alltså, fast mindre än en timme, sedan intervjuade jag igen - på Gildas, fantastiskt god yoghurt med granola, dit ska jag igen! Och så stack jag till kontoret för att fixa med ekonomiska saker samt läsa annan research. Fullt ös helt enkelt.

Etiketter: , , ,

Varsegod, lite passion

Jag skrev ju en stor artikel om 1990-talets politik och Mona Sahlin-affären i DN Söndag häromsistens (finns endast i papperstidning). Men i går blev jag ännu mer påmind om hur politiskt 90-talet och början av 2000-talet var, och hur roligt det var. Passion, drama, känslor. Det var På Riktigt. Det var inte så jävla återhållet, försiktigt, ängsligt och stajlat. Det var kort sagt som livet var.

Jag blev påmind om detta när jag såg Gudrun Schyman prata, gråta, skratta och vara den människa hon är i SVT:s "Min sanning". Ni måste se det bara. Se och sakna en tid då politiker fick vara mänskliga och inte hela tiden låtsas att alla kunde tycka om dem. (Och det paradoxala är att när man inte låtsas det så TYCKER alla om en, för att alla inser att jag kunde vara hon.)

Etiketter:

tisdag, september 25, 2012

Jag lyder bibblanpersonalen blint

Jag vet knappt vad det är för dag längre. Det är något med biblioteket. Jag sätter mig där och tid och rum försvinner, blir till intet. Det är bara jag, bokstäverna och den påtvingade tyssstnaden. Totalt fokus, på researchen. De är sura på mig dock. Får inte ha hur många böcker som helst minsann! Nu får jag ta och hyra ett bokskåp har de sagt åt mig. Jag lyder. Jag känner förtroende för bibliotekarier. Kanske är det dem jag känner allra störst förtroende för i vårt servicesamhälle. Man får faktiskt ta och lämna plats åt andra som behöver ha saker på hyllan. Så det så.

Etiketter:

måndag, september 24, 2012

Läsa böcker

Arbetar för fullt, efter veckans första yogapass. Många böcker att läsa blir det.

Igår firade vi syrran med litet kalas hos henne. Men ena muggen jag hade köpt hade gått sönder. Och hörlurarna var onödiga - hennes fru hade redan fixat! Men allt kan bytas. Barnen var så laddade för kalas att de gick dit 4 timmar innan det började. De fick i uppgift att göra cajt cakes, som sonen kallade cupcakesen.

De var mycket bra på att äta upp den också.

Etiketter:

söndag, september 23, 2012

Ser ut att bli en bra dag

Etiketter:

lördag, september 22, 2012

Mitt i mitten igen

Är på stan med mitt tillfälliga hår. Möter snart sonen och mormor på Medis. F och dottern på match och storhandling. Nästa aktivitet är: Vaccinering. Känner på mig att vi blir poppis den här helgen.

fredag, september 21, 2012

På skolan

Dottern har uppträtt, det blev bra uppslutning med mormor, pappa och jag som lyssnade på körsång. Innan dess mejlade jag artikel och innan dess pratade jag med intervjuperson.

När jag är hemma igen ska jag skicka om texten för jag hittade meningar att korra. Sedan ska jag tömma huvudet på allt dumt och fylla det med Helg.

Annars blir dagens outfit: Hjärnblödning.

Etiketter:

torsdag, september 20, 2012

Rörigt hemma

Tänk om människorna som ska fixa elementventilerna kunde komma någon gång. Så slapp vi bo i detta kaos. Vi är fem nu dessutom! Mamma kom idag och hämtade barnen, medan F jobbade och jag var på kurs - efter en lunch med K och C på Rolfs kök.

Jag gillar igen

Har bestämt mig för att jag gillar Stockholm igen. Har haft en period på ett par år då jag inte orkade med stan, det var för mycket strebers och sammanbitna icke glada människor som aldrig någonsin tänkte på eller pratade om något annat än sina jobb och hur liiite tiiid de hade. Som verkade så hjärtinnerligt olyckliga.

Men nu vände det, på grund av de kända faktorerna Tid och Människor, allt du behöver för att livet ska gå från grå till gul. Jag ser annat också. Smyckessmeden med värsta stockholmsdialekten gömd i ett säkerhetstorn mitt i city. Svartklädda Selma Lagerlöfs in disguise. Folk som misslyckas och försöker lära sig leva med det. Pengar som inte finns. Att sakta segla mot botten och ändå känna hopp. Stan blir kvar. Den har stått pall förut.

Men trängseln klockan 8.40 en torsdagsmorgon i tunnelbanan. Nej, det kommer jag aldrig gilla.

onsdag, september 19, 2012

Inga pengar nu igen

Jag är sjukt intresserad av artikeln jag skriver just nu. Alltså jag vill själv GÖRA och kanske även LEVA så som de gör i min artikel. Men jag har inte riktigt tid att satsa på detta! Jag får inte berätta än vad det är, men tidningen är Family Living och jag kommer att tipsa er när den finns.

Annars går tillvaron mest ut på att ha ekonomisk ångest just nu, både F och jag ligger risigt till. Men det är bara att hantera. Det är egentligen mest en fråga om psykologi, har jag kommit på.

Fast ibland blir det handfast: Som när min frilansbyrå var på möte med en uppdragsgivare på Urban Deli. En av oss beställde 7 frukostar, och så började det här lite osäkra momentet när en skulle BETALA för 7 frukostar, nära 700 spänn. Det visade sig att varenda kotte var utan stålar. Utom de som hade riktiga jobb och inte var egenföretagare. De fick betala.

Nu ska själva artikeln skrivas. Så därför går jag in i arbetsdimman. Sen är jag tillbaka igen.

Etiketter: ,

tisdag, september 18, 2012

Nu så...

Hoppas de här duger för Stilpolisen (sonen nowadays). Endast 79 spänn! Jag håller tummarna.

Det regnar här i Stockholm i dag


Konstig morgon eftersom vi var tvungna att flytta allt som står framför elementet cirka en meter bort och tömma alla fönster på blomkrukor. Så fick jag hetsa på barnen för att försöka hinna till skolan i tid. Så på vägen till Yogashala mötte jag ett intervjuoffer och jag var tvungen att prata lite med honom. Han var inte ett offer utan mycket nöjd med artikeln, om Mona Sahlin. Kallade mig "kompetent".

Så fanns bara cirka 50 minuter att yoga på och de knep jag och gjorde så långt jag hann. Sedan rusa till intervju. Över en timmes prat om då och nu och framtiden och ångest och så vidare. Sedan mejlade jag mejls på vägen till jobbet. Nu ska jag skriva faktura. Skriva ut intervju. Skriva artikel. Researcha fram person. Sedan ska jag utarbetad som en trasa ta mig hem. Förhoppningsvis har jag då hunnit

1. Kolla ekonomin för nästa vecka då lön behöver betalas ut av chefen - mig själv - till firmans ende anställde - mig själv.

2. Hitta stövlar till sonen, detta hopplösa projekt. Jag vill vill vill inte köpa nya! Det är så otroligt onödigt att någon ska behöva tillverka gummistövlar för cirka 3-4 gångers användning under ett år innan de vuxit ur dem. Så otroligt onödigt att betala 299 kr när jag kunde fått för 89 second hand. Bara det att de aldrig finns i hans storlek!! Och under tiden regnar regnet så man får lite ångest över hur han klampar runt i sina tygskor på rasten...

Etiketter: ,

måndag, september 17, 2012

Sopporna blev bra


Var på KB i dag, hela dagen. Sökte och sökte och sökte. Folk, böcker, sammanhang. Sökte samhället kan man säga. Till storprojektet, det gigantiska, det jag måste göra nu utan inkomster. Höstens extrema utmaning. Dock väldigt kul och spännande.

Jag är så fokuserad på bibblan att jag tappar tid och rum. Vid halv tre var jag helt slut och insåg att jag inte ätit ett skit, inte rört mig en centimeter, bara jobbat. Åt en laxpaj i källaren och fortsatte mitt jobbande där nere. Så fick jag mejla iväg en artikel jag skrev i förra veckan och cykla över hela stan till skolan, hämta son, hem, värma borsjtj och ärtsoppan jag kokade i går. Gästerna kom, alla måndagmiddagsgäster. Särskilt borsjtjen blev jag mycket nöjd med. Även om också ärtsoppan blev extra bra tack vare ett litet knep: Riven ingefära. Tyvärr fick en mamma i gänget ont i magen efter att ha ätit, hoppas det inte var soppans fel...

Nu har jag tvingat barnen att tvätta sig och lägga sig trots att de ville vara smutsiga och hålla igång. Helt otroligt vad sega de är med tanke på den obefintliga sömnen natten till i dag. Vad som helst. Bara man slipper sova. Det verkar vara barnens viktigaste mission alla kategorier.

Nu så här i kvällningen har jag gjort en liten intervju. Nu är jag mycket trött. Sova skall jag, inom kort.

Etiketter:

Sömnen den viktiga

Jag joggade i går faktiskt, 3 km. Efter att jag smält frukosten. Sedan gick vi ut på gården och grillade korv, fast det blåste och var allmänt grått och otrevligt. Det var med grannfamiljen vars barn leker en hel del med våra. Så fortsatte de att leka ute medan F försökte tvätta sin dator fri från trojanska hästar och jag försökte få till en text att lämna in på skrivkursen.

Sedan kom de in, åt kycklingwraps som jag gjort och så la F barnen. Trodde han. Men vid halvelva grät och frustade sonen. Han kunde inte sova. Han väckte syrran. Han försökte somna. Han somnade inte ändå. Han fick komma in till oss. Han ville inte ligga där. Dottern kom in och undrade vad som pågick. Hon fick gå tillbaka. Sonen irrade fram och tillbaka. Han somnade till sist hos oss. Så den här måndagen är en dag till spillo för 100 procent av vår familj. Bättre lycka med andra dagar.

Jag kom i alla fall till ambassaden för att fråga var mitt kroat-pass är. De hade försökt ringa mig. Jag har tre förnamn. Det är inte okej i Kroatien. Jag måste antingen ta bort ett - en extremt krånglig process där jag gör ett kroatiskt födelseattest osv - eller vänta till nyår. Då kanske Kroatien tagit bort lagen om namnen. Fast de hade lite andra problem att ta tag i först, meddelade ambassadpersonalen. Jag vill mena det.

Etiketter: ,

lördag, september 15, 2012

Löst hår

Jag måste säga att löshår är det roligaste jag köpt på länge. Sätt fast clipset och vips - en helt annan mamma sitter och solar sig i Timmermansparken!

Fina saker

Plötsligt har dottern gjort en hög sötsaker i lera. Det bara händer utan att man vet ordet av.

fredag, september 14, 2012

Min son i framtiden

Sonens teckning av vad han ska bli när han blir stor: Författare. Helt fantastiskt.

Etiketter:

Fredagsmyset är på

Chipsen var tydligen äckliga (köpte någon dyr ekologisk variant). Men pop cornen dög. Film: Harry Potter 1. Dottern fick återvända till sin korridor för att hänga sin handduk på tork. Själv glömde jag skriva upp mig för utvecklingssamtal. Detta verkar vara stora glömma allt-perioden.

Magi i biblioteket

Jag satt på bibblan i går, den kungliga, och jobbade; alltså skrev LL-artikel, researchade RU-artikel, kontaktade folk och - mest av allt - gick igen all litteratur jag beställt fram. För stora projektet. Det var många böcker det, och mer ska det bli. (Berättar mer om artiklarna och var ni hittar dem sen.)

Att ha yogat och sedan sitta på bibblan är en rent magisk kombination. Koncentrationen är tiptop. Fast tydligen inte hundra eftersom både F och jag missat att sonens klass hade föräldramöte i går. Jag cyklade alltså hem i godan ro, åt viltskav som F hade gjort, vilade med barnen medan vi såg de sista avsnitten av Dårfinkar och dönickar, la barnen och läste Narnia, såg själv de första avsnitten Seinfeld, la mig vid halvelva och gick upp kvart i sex. Ja ni hörde rätt. Drack kaffe, cyklade till Yogashala Stockholm där det var ledd primary, alltså första serien i yogan under ledning av yogafröken. Det var väldigt mycket jobbigare än när jag tränar själv, för man fick härda UUUUT i de tyngsta av positioner.

På darrande ben cyklade jag till kontoret, där jag var halv nio. Nu ska vi testa dagens koncentration. Har mycket jobb att göra nämligen. Frukost och lunch kan intas framför datorn, allt är med och bra förpackat.

Etiketter:

torsdag, september 13, 2012

Ännu en klar himmelsdag

Jag hämtade barn igår. Vi åkte hem, stora frustrationer hos sonen på grund av skoljogg med efterföljande matbrist. Hemma lagade F maten - vodka penne - och det gillade barnen mycket.

Vi såg fantastiska Dårfinkar och dönickar, F la barnen, vi kollade på Bergmans video samt en Reagan-dokumentär, la oss, jag tog barnen till skolan. Jag yogade cirka 1 h. Sedan frukost med min yogakompis G på Bakverket. Nu ser jag fin utsikt på väg till dagens arbetsplats.

Etiketter: ,

onsdag, september 12, 2012

Galaxer i mina braxer!


Shit vilka fina leggings. Det här är ett sådant trashigt plagg som jag ofta är ganska ensam om att gilla. Men mycket rolig leggingssajt, med leggings i mönster som "haunted house", "kids in America" och annat skoj. Dock inget för människor utan pengar. Sådana som jag.

Etiketter:

Kort runda

La barnen igår efter att ha varit en "riktig" feminist enligt F. Detta eftersom jag helt utan hans hjälp skruvade ur sonens säng så att den kunde förlängas, med hjälp av insektsnycklarna vi köpte efter hämtning idag. Jag drog till och investerade i alla storlekar på insektsnycklar för 80 kr, de få slantar jag hade kvar. Tyvärr tappades sedan allihop bort - trodde jag först. Men sonen hittade dem sedan UNDER hans underlakan. I förrgår meckade jag även med min cykel och jag har planer på att fixa ytterligare cykelsaker.

Nå, sedan kom det som jag tycker är kul på allvar: Nu när Harry Potter-serien lästs ut, tog vi tag i Min morbror trollkarlen, första bok i Narniaserien. Vilken läsfröjd! Vilket språk! Fantasi! Love it.

Ja och imorse ville kroppen verkligen sova vidare men huvudet vägrade. Upp, drack kaffe och tog motsträvig runda i löparskorna. 3 km. Förkylningen tydligen kvar, därför trögt. Nu ska jag arbeta med mycket skojiga saker som jag är extremt nyfiken på.

Etiketter: ,

tisdag, september 11, 2012

Snipp snapp snut så var pengen slut

Jag har nu gjort slut på månadens lön. Och det är bara den 11 september. Nästa lön kommer den 25 först. Men det får gå ändå. Har gått förut. Hade jag varit lite smartare och sparat och gnetat hade jag kanske haft råd med den här, som jag önskar mig väldigt mycket. Men jag får addera den till önskelistan i stället och hoppas på det bästa.

Den 11 september ja. Tänkte på det eftersom jag yogade i dag, äntligen fick jag till det. Att den 11 september 2001 så yogade jag också, gick på N:s Iyengaryoga vid Odenplan på kvällen efter en dag på jobbet - Sourze - som blev oerhört intensiv där efter kl 15.00 (svensk tid för när planen kraschade in i byggnaderna om jag minns rätt). Vi var ganska dämpade, tagna, på yogan. Efteråt mötte jag upp med F och gamle Uppsalakompisen D på Pelikan. Alla var liksom tvungna att samlas och prata om det oerhörda.

Etiketter: ,

måndag, september 10, 2012

When in Hamburg...

... Nu är jag ju inte i Hamburg men likförbannat äter jag hamburgare. Som jag gjorde igår. Alltså middagen jag pratade om, som min syster, hennes fru samt M och N var inbjudna till på söndagen efter att vi besökt Harry Pottermässan som sonen inte helt uppskattade. På grund av musiken. Shortsnouts-rockbandet dög tydligen inte åt denna variant av Draco.

Idag slet jag hårt och så hämtade jag dottern på fotbollen. Vi cyklade hem men punkan är nära. Meckakväll ikväll alltså.

Slöseriet det omoraliska

Det var en stressig helg tycker jag, mycket på grund av brunchen städningen tvätten mässan middagen som var bestämd i förväg eller som inte kunde undvikas av andra skäl. Middagen och brunchen var det klart trevligaste av allihop så dem vill jag inte vara utan, eller, förtydligande: Det roliga FÅR jag inte vara utan för då faller det som ett korthus och det blir inte bra alls på något vis. Då blir det mäkta dåligt.

Det är misstaget många verkar göra i min ålder - de tar sig alltid tid till tristessen, men sparar det skojiga till sen till framtiden till tiden som aldrig blir och livet. Ja det färgas grått. Vilket erbarmligt slöseri.

Etiketter:

söndag, september 09, 2012

Magiska timmar

Då ska vi spendera tre magiska timmar på teater - eller, förstås, Hogwarts. Själv är jag McGonagal.

lördag, september 08, 2012

Godis för ögat

Jag har lite att göra, ska fundera på ifall jag tänker baka muffins med rödbetsmos i eller om jag bara ska sjunka ner i soffan och låta medelåldern ta ut sin rätt, men har några visuella tips för alla som är bildmänniskor och inte textmänniskor (vilket jag och F ofta diskuterar hemma, att världen i dag består av alltför många textmänniskor och alltför få bildmänniskor, att vi inte längre kan tolka bild som vi kunde förr - jag vet inte om jag håller med om detta - och som alla våra diskussioner puttrar de på, vissa i åratal). Den första är kakbaserad, se här. Den andra är för er som instagrammar och gillar yoga: Sök upp yoga_girl, så otroliga bilder. yoga_girl heter Rachel och bor på Aruba men är svenska.

Annars är helgen precis som U sa i fredags: En av årets bästa. Det är inte sommar, det är inte höst. Det är mittemellan. Endast andra helgen i september kan vara så, menade han.

Efter att barnen kom hem i morse och vi städat, stack sonen och jag till Bar Central - igen! - och åt brunch med gamla vänner J&C, som för snart ett år sedan firade tioårig bröllopsdag (de hade fint vinterbröllop i december, snö överallt), samt K. Sedan hängde vi på lekplatsen där 12-åriga killar akrobatiserade parcour, sedan hem och göra tacos och tvätta.

Glamour, nej. Den här helgen består mer av det andra i livet. Det jag verkligen inte kan vara utan.

Etiketter:

Galna män i julklapp?

På min önskelista till jul. Kostar 120-150 kr per säsong på Folkkungatan 60. Ett kap!?

Etiketter:

Extra allt

Och mitt extrahår ser ut så här. Så kul med fejk!

Etiketter:

Fashionabla naglar

Barnen hade fredagsmys hos mostrar igår. Så när jag jobbat klart kom F till kontoret och vi stack - förstås - till Bar Central. Där var U, M och N! Även C kom från DN. Pratade politik, drack god öl, åt korv med surkål. Hemma halv tolv (vi visste inte om barnen ville sova kvar hos mostrarna in i det sista men det ville de).

Vaknade halv nio, barnen kom med syster och fru och vi drack kaffe och pratade kompost, Kroatien och målade naglar. Nu: Städa!

Etiketter: , ,

fredag, september 07, 2012

Tanken flyger, jo man tackar

Jag jobbar väldigt mycket just nu. Det är inte jättekreativt för hjärnan kan man säga. Tankar kan inte sväva riktigt lika fritt när man har intervjuer att fästa på papper. Men om man tar en promenad kan saker hända. I dag var jag tvungen att gå från skolan till jobbet, då svävade tankarna kring en karaktär jag hittat på. Jag inser att jag verkligen gillar den personen. Fast den inte finns. Så konstigt också att jag vet precis vem personen är. Fast den inte finns.

Lustigt det där.

Ja, sedan gjorde jag intervju på Urban Deli och så försöker jag få alla röster inuti och utanför att tystna så jag kan göra klart. Klart! Och ta helg. Helg! Detta så ljuva.

Rör inte mitt nagellack!

Förut fanns här ett helt kvarter. Nu ingenting. Jag har haft lämningen från helvetet eftersom tiden gick fruktansvärt snabbt, helt plötsligt, och dottern skulle måla sina naglar very fashionable i en färg per finger. Dessutom stod hon och grät när jag gick till hennes korridor för att hänga handduk på tork. Mådde illa. Men tydligen inget allvarligt - mest trötthet, trodde hon själv - och hon kunde gå till kören. Vi får se hur dagen utvecklar sig. Jag tror det var nagellacket före frukost jag. Det ville hon inte veta av.

torsdag, september 06, 2012

Ensamkväll

Kom hem vid 18 (efter att jag lämnat in silverkedja för lagning samt köpt lite extra hår till mig själv), åt kycklingben - mycket goda - och så stack F på jobbmiddag. Själv satt jag i soffan med bolibompa-tittande barn och så diskade jag undan, la barnen och nu mina vänner är det filmtajm: första Piratesfilmen. Svarta pärlans förbannelse. Som jag gillar den filmen.

Etiketter:

Mycket bra frisyr

Är nöjd med min nya frippa, och idag ska det bli bättre mat för det ligger kycklingben i marinad i kylen. Imorse gick jag upp 6 och skrev. Tog barn till skolan och stack på kafé och skrev lite till. Till kontoret, skriva ut, på lunchmöte, sedan kurs. I skrivande. Hä hä.

Etiketter:

onsdag, september 05, 2012

Det blev pannkaka

Pannkakan blev pannkaka idag kan man säga. Men barnen var nöjda med boken jag kom hem med från ett av mina möten: Världens viktigaste bok, om kroppen för barn. Mycket koncentrerad läsning. (Själv åt jag omelett, klarar inte av att äta pannkakor längre, hur fina de än är.)

F kom hem sent, halvåtta, från jobbet, och jag la barn. Nu är det Bergmans video på tv.

Detta har hänt

Var ute och firade JD i går efter jobbet, på Grill, med hennes mormor och bonusmammor och kompisar. Det var kul, särskilt bonusmamman som ganska mycket sa rakt ut vad hon tänkte och tyckte. Sedan en ramlösa på engelsk pub mittemot, sedan taxi hem, så akut sovning för jag var sjukt trött eftersom jag yogade på morgonen, andra dagen i rad. Så upp vid halv åtta, frukost, iväg på ett viktigt möte, sedan rusa över Söder till tekniklektion för webbtidning, sedan frukost, sedan frissan, nu skriva skriv skriv skriv. Innan hämtning av ungar.

Etiketter:

Inte så hippa Söder

Sorglig syn på Bellmansgatan imorse. År 2012 men kunde varit 1912.

tisdag, september 04, 2012

Firad 40-åring

På lunchen idag (efter att ha lämnat barn, yogat och jobbat) firade vi att JD fyller 40 just idag, hurra hurra hurra hurra! Vår present gjorde henne lycklig. Oss också. Vi ska sätta oss i en stuga på landet ett gäng tjejer och bara snacka och dricka vin framför brasan. Fatta det.

Etiketter:

Skumt kaffe

Dricker lite kaffe för mig själv medan övriga sover. Tack vare vår skummaskin kan vi numera få kaféskum på mjölken. Lyxigt.

Igår jobbade jag som en gris efter yogan - hallå softa frilansliv var är du? - och så cyklade jag och hämtade sonen. Dottern hade F tagit till fotbollen ihop med två kompisar. Son och jag fick cornflakesfisk på måndagmiddag hos E och L, sedan lekte sonen på gården och kom in och gjorde läxan. Första riktiga någonsin! Han gjorde den mycket noga. När dottern kom läste jag för barnen och la dem. Somnade själv vid 23, efter att ha läst tidningar, böcker och kollat på fransk dokumentär om Hells Angels. Kulturkanalen, den enda kanal det tittas på i detta hem.

måndag, september 03, 2012

MS betydde alltså Mona Sahlin

I går lagade jag två goda maträtter, först den fantastiska lettuce parcel-fläskfärsen, sedan gjorde jag en chicken fajitas (som jag anade är den där Donal Skehan jävligt bra, köp hans kokbok alla! Finns på svenska). Barnen kom med sina mostrar och de var oerhört nöjda med sitt Gröna Lund-besök då de bland annat vann farliga mängder kexchoklad.

När jag lagt barnen kollade jag på Pluras kök - han verkar göra sjukt bra mat, jag vill ha hans kokbok också. Sedan försökte jag lägga mig tidigt och gick upp strax efter sex och duschade, drack kaffe samt stack iväg till yogashala. Yogade i 1,5 timme och så var det möte i lokalen om FrilansJournalisten, nu ska jag arbeta.

Och den där MS-artikeln som jag slitit med de sista veckorna, den hittar ni här: Kopiera länken och klistra in, jag vill inte ha blogginlägget liggandes där under som det tyvärr kan bli annars: http://www.dagensnyheter.se/shared/4d7830a9-9079-4111-bd1c-c8046a3d4c8a

Etiketter: ,

söndag, september 02, 2012

Stolt men inte nöjd

Jag är så fett stolt över detta - vi åkte förbi Plantagen på vägen hem från kräftskivan hos Ankan på landet då vi även sov över - och jag har planterat allt möjligt! Det var kul som fan.

Men jag skulle vilja måla om utehyllan i neonorange, fixa ståltråd så klängerväxten kan klänga, och så vill jag ha ett växthus till för jag ska odla timjan, tomater och avokado. Nu har jag oregano, mynta, sallad och koriander. Samt ett experiment med salladslök. Man kan alltid hoppas.

Så till jul önskar jag mig ett hemmasnickrat gärna ännu högre fast smalt växthus som kan stå på mellersta hyllan.

Nu ska tomatplanta införskaffas, timjan, mer blomjord och som sagt ståltråd. Men för odling av ärtskott behöver man bara gula ärtor, tydligen. Se här.

Etiketter: ,

lördag, september 01, 2012

Sörmland

Här är vi mitt i grönskan.

Jogg i regnet

Joggade innan lunchen, bara 3 km eftersom jag inte vill bli skadad med nya barfotaskorna. Det är så kul att jogga med dem! Känner mig happy happy. Några solhälsningar på det, så gjorde jag smaskiga fishcakes och en västerbottenpaj. Nu måste jag vila medan F diskar.

Storhandling

Mycket märkliga problem med datorer på DN igår så det blev en lite stressig dag. Blev fint avtackad ändå och fick rosé! Cyklade i regn till skolan ganska sent, hämtade barn och gick hem, där var F sur för att vi aldrig kom, så hoppade vi in i vår hyrbil och körde till Heron City. De gick på filmen Modig, tog McDonalds-burgare med sig in, jag åt indiskt och storhandlade på Willys. Kul fredagskväll! Så möttes vi vid varubandet och åkte hem. Jag packade in allt, F la barnen, vi kollade lite på tv och däckade.

Idag hällregnar det och barnen gör läxor. Dottern fyller i en Mina Vänner-bok. Hon frågar: Vad är musikvideo? Jag: Youtube när folk sjunger. Sedan: Vad är cd? Jag: Spotify fast i dvd-form.

Etiketter: ,

eXTReMe Tracker