söndag, juni 17, 2012

Bloggen tar semester

Jo det är så att familjen och jag ska ta och åka på semester förstår ni. Så jag kommer förmodligen inte skriva många rader på bloggen alls. Det är lite sisådär med internet dit vi ska nämligen. Inte så pålitligt. Däremot är vädret pålitligt: Varmt. Alltid varmt. Ha en skön sommar alla! Vila ordentligt. Ta det lugnt. Sedan kommer hösten och alla krafter behövs.

För det regnar här i Stockholm idag

I fredags hämtade jag barn, gick hem, försökte jobba men blev konstant avbruten, stekte pannkakor, JD kom och vi åt, hon gick, själv drog jag till Lydmar där några Mama-brudar möttes nu när kvällens bröllop blivit uppskjutet, vi pratade och så drog jag tidigt hem. På lördag blev det jobba på förmiddagen, städa, tvätta, helt slut la jag mig och idag stack vi till Tant Grön för att stå en stund i kafét. Så via Apoteket hem. Nu: Packa! Det regnar nästan hela tiden.

lördag, juni 16, 2012

Kyla, regn och blåst

Nu har det hänt! Jag har blivit KLAR. Med allt arbete. Det är o-t-r-o-l-i-g-t skönt. Obeskrivligt nästan. Jag tvättade samtidigt, och fixade en carbonara-lunch till familjen, och städade toan (fast dottern gjorde mest) samtidigt som sonen städade sitt rum. Nu är barnen hos grannen och jag ska städa lite till, ringa några kompisar, börja packa. I morgon blir det kaféjobb och sedan packa, packa, packa. Sedan. Blir det något helt annat. Vilket känns skönt eftersom det är så svinigt kallt och regnigt just nu.

fredag, juni 15, 2012

Min goda laxpudding

Laxpudding och Parisresa

Jag har fixat lite grejer med mig själv på sistone. Som frisyr. Som ryggen (massage). Som benvaxning. I kväll sker det sista sociala som blir utanför hemmet, sedan blir det bara packa och köpa nödvändiga saker för hela slanten. Det som saknas är apoteksprylar, vanquin, plåster, Eucerin-solspray, eventuellt sandaler till sonen, eventuellt lite fler somriga kläder till barnen, eventuellt en resväska.

F var i Paris och tillbaka i går, helt sjukt att åka så över dagen - han fick dessutom byta två gånger på nedvägen, två gånger på uppvägen. Han kom vid midnatt. Då hade jag redan lagat en gudomligt god laxpudding, låtit barnen leka på gården, läst godnattsaga och lagt mig själv kl 22.30 eftersom jag var så in i märgen trött.

I morse vaknade jag halv sju, tack för det! Gjorde bara några solhälsningar och avslutande övningar. Men det räknas! Därför veckans andra yogapass. Måste få till yogan utan att åka till Yogashala Stockholm denna sommar. Måste måste. Det blir en stor utmaning. Trots att jag verkligen gillar yoga vill kroppen bara att jag ska vara stilla. Jag har hittills lurat den genom att säga till den "vi ska bara cykla till shalan, inget annat". Sedan när man väl är där finns ingen återvändo. Men hemma. När man inte ska någonstans utan bara sätta igång. Då blir det gärna ingenting alls. De jobbar lite emot varandra där, min hjärna och kroppen. I kväll hoppas jag på att få ett snack med Rebo. I dag ska Big N bli klart. Vad det blir härligt när Big N är klart. Då har jag inget mera arbete att göra på länge.

Etiketter: , , , ,

torsdag, juni 14, 2012

Ny frisyr

Idag har jag styrt upp saker som gäller kroppen: Massage, frisyr och lunch. Jag har växlat pengar och försökt hålla det ekonomiska i styr också. Men jag sov för lite i natt igen. Vaknade vid 5. Är så less på sånt nu kroppen. Var snäll.

Etiketter:

onsdag, juni 13, 2012

Klarhet behövs

Jag cyklade till layoutarnas näste med min Lima-sallad efter skolavslutningen. Väl där satte jag mig och TOG TAG i saker och ting. Det sista korret. Dubbelkoll av alla ändringar. Överlämning av några formmässiga frågetecken. Rapport till överordnad. Utskrift för liten extrakoll. Som gjordes. Därefter fick jag vara en liten liten stund i min lokal. Det känns som att jag aldrig får vara i min lokal, men där vill jag vara!

Pratade lite med C, fotograf, som satt där, han undersöker ätstörning och då kom jag på att jag en gång i en artikel hade med denna utmärkta lista:

10 tips till föräldrar - så motverkar ni ätstörningar hos era barn
Twittraren Hemmingsson (twitter.com/Hemmingsson) som har erfarenhet av ätstörning, twittrade en lista till föräldrar som vill motverka ätstörning hos sina barn.
1. Ät på regelbundna tider, och ät tillsammans hela familjen.
2. Tvinga inte barn att äta upp mat de inte vill ha.
3. Stigmatisera inte godis, chips och dylikt genom att gömma det. Förvara bland vanlig mat.
4. Klaga inte på din egen eller andras kroppar. Undvik generellt att fokusera på folks yttre, även positiva kommentarer.
5. Banta inte, och ha inte bantnings- eller dietlitteratur hemma.
6. Trösta inte dig själv eller ditt barn med mat. Inte ens med morotsstavar.
7. Säg inte saker som ”Det här var syndigt gott”, ”Farligt god efterrätt”, eller ”Den kakan var nästan för god”. Inget ”unna sig”!
8. Prata inte om mättnadskänsla som något negativt, typ ”Usch, vad mätt jag blev”.
9. Kommentera inte hur mycket/lite ditt barn äter, till exempel ”Vad glupsk du är” eller ”Du är ett litet matvrak”, eller ”Lisa är så liten i maten”.
10. Egna ätstörningar går inte att dölja för barn. Sök hjälp.

När vi pratat om detta C och jag gick bägge hem till var sitt kring 17-tiden och jag cyklade hem där barnen var med mamma. Väl hemma åt jag mammas quiche och sedan har jag mer eller mindre oavbrutet betalat olika räkningar, försökt fixa tekniska obegripligheter som att vår telefon inte går att ringa med, uppdateringar och annat skit. Egentligen behöver jag göra en jättestor grej med min telefon. Men orka. Orka göra jättestora grejer med sina telefoner. Nej just det. Sova är vad jag orkar. Jag har jobbat mig halvt fördärvad och nu är det bara det sista kvar, Big N. Big N behöver sömn och klara tankar i skallen.

Skolavslutning

Det har brutits ihop kring kläder och frisyrer, glömts kameror och presenter har blivit inslagna. Kort sagt: Skolavslutning. Igår hade vi sommaravslutning på frilanskontoret dessutom, i festlokal i Cs hus. Andra C, gruppens yngste, lagade mycket god trerätters, laxbiff, spenatsoppa, äppelkaka. Innan dess firade de av mig på Mama med goda bullar och kaffe och present. Efter skolavslutningen ska jag sätta sista handen vid bok-korr. Avslutens dagar, helt enkelt.

tisdag, juni 12, 2012

Frukost på Sosta

Jo men idag blev det faktiskt yoga, veckans första pass. Konstigt nog vaknade jag vid 5.15 fast 5.55 hade räckt. Men det gjorde ju det hela enklare. Var i shalan kvart i sju, klar kvart över åtta. Hoppas jag får gå dit en gång till innan semester. Den som lever får se.

Gör sista dagen på Mama idag, sista dagen på boken imorgon, sista rycket med allt torsdag-fredag. Sedan tänkte jag skaffa mig ett liv. Det blir kul.

Etiketter:

måndag, juni 11, 2012

Fotbolls-oro

Ja, nu är F hemma. Han har fixat en hel del kroatiska sysslor, kan man säga. En bil. En diskho som släpades från Ikea Kungens kurva till vår nya trädgård där nere. Han har farit som en dåre över hela det avlånga kroatiska landet ihop med syrrans fru. Han har sovit i studentrum och tagit hemska RyanAir tillbaka. Då hämtade han barnen och lagade köttfärslimpa. Som jag åt när jag kom hemcyklandes från Mama. Men sedan fick vi ta taxi för att hinna till fotbollen, för tiden gick galet fort. Först hittade vi ingen fotboll, sedan fann vi den. Dottern gillade att köra sitt sista fotbollspass. Själv korrekturläste jag under tiden. Blev skjutsade av grannen hem, och så la F barnen medan jag korrekturläste tills jag blev klar med den sysslan. Då började jag betala räkningar. Nu är det fotboll. Zlatan har gjort mål mot Ukraina. Men bara ett, tyvärr. De gjorde två. Buhu. (Inte slut än.)

Bubbel

Man får bubbelvatten direkt ut kranen här på Bonnier Tidskrifter. Jag äter lunch, medhavd, med AB från Vi Föräldrar, och barnen lämnade jag i tid till skolan idag.

De bråkar mycket med varandra nu barnen. Väldigt mycket. Men hos mormor och morfar hade de skött sig, badat på simhall och spelat schack. Sonen behöver dock klippa sig och skaffa fina avslutningskläder.

söndag, juni 10, 2012

Tidiga morgnar

Vaknade 6. Det här ljuset! Det är galet. Så jag gick upp, åt, försökte somna om, gjorde mig iordning och stack och yogade. Det var proppfullt på shalan, så jag fick sitta och vänta en kort stund. När jag yogat 1,5 h ungefär, tog jag buss 59 till Centralen och åt hamburgare där innan jag tog tåget till Uppsala. Fikade, åt, tog med mig barnen hem till Tanto, de härjade en del på tåget. Hemma gjorde jag pizza och så såg vi Jönsson-ligan. Jag fick dem att somna, alldeles för sent, blir trött morgondag och tjat och jag är så galet trött på att tjata. Nu är det Mad men på tv. I morgon kommer F hem igen.

Etiketter:

lördag, juni 09, 2012

Kroatisk magi

I går var jag vaken i 22 timmar. Gick ju upp kl 4, sov visserligen lite på väg till Skavsta, men sedan körde jag tillbaka och när barnen var i skolan stack jag till Mama och sedan raka vägen till Babylon med JD och Belinda och så en sväng till sportbar och där blev jag riktigt, riktigt trött, men kom igen med hjälp av en whiskey och så stack vi till Babylon igen och sedan gick vi till Rival och vinkade av Belinda. JD och jag promenerade till Zinken, sista biten gick jag själv. Trött som ett härke. Somnade 2, vaknade 10.30, lallade omkring och åt frukost, stack sedan till min yinyoga som jag anmält mig till för länge sedan. Den var skön, men man fick ha extremt tålamod. Två timmar och vi låg i säkert 5-10 minuter i varje position. Sedan gick jag med Aruba-kompisen K mot hemmet igen, men jag hade ärenden hos syrran (katter) och hos grannen (vattna blommor) och så till sist fick jag komma hem, värma korvgryte-rester, poppa popcorn och titta på Baksmällan 2, en sunkig tråkig och sexistisk film som jag kunde varit utan. Ankan ringde, hon ville bjuda in på midsommar. Men si midsommar. Då är vi icke här.

Att vara helt ensam med tv, tidningar och goda saker att äta har dock varit skönt. F smsade att de fixat bil och att byggandet blivit fantastiskt. Det låter som magi. Vågar knappt tro att det är sant.

Nu vill jag bara sluta jobba och åka ner. Men jag har en del att göra. Nämligen: 2 dagar på mama. 1 dag bok-korr. 1 dag synopsis (för ett framtidsprojekt med arbetsnamn Big N), blandat med diverse fixarsaker. Sedan blir det åka av.

Etiketter: ,

fredag, juni 08, 2012

Härjningar

Efter en heldag på Mama begav jag mig till Björns trädgård, åt panerad ost på Babylon och träffade Belinda, JD, KR med flera. Sedan skulle Belinda på visit och jag och JD stack till sportbar. Hon vill se fotboll. Jag väntar in Belinda.

Sonen blev bättre efter frukost. Han gick till skolan. Sedan hämtade mormor honom och de är i Uppsala. Därav härjning på stan. Vid Medis satte de upp pariserhjul. Tydligen berättar de om klimatkrisen för alla som sätter sig däri.

Jag ger dig min morgon

Upp kl 4 idag. Frukost, sedan in i bilen. F körde sig och syrrans fru och mig till Skavsta. Jag tog sedan bilen och körde hem. Allt gick fint till Södertälje ungefär, där började köerna. (Sedan började dessutom bilen rulla vid Skavsta medan jag försökte städa undan mjölken jag spillt. Jag var liksom utanför. Men det gick bra till sist.)

Nu ska jag hem och äta frukost nummer två. Sedan jobba. Med mina två tre parallella jobb.

Igår efter Mama stack jag till Nat och Åskis frilanslokal och tittade på den. Vilade i deras soffa. Sedan gick till Rolfs kök och åt, så cyklade jag hem och lagade pannkakor till dagens skolutflykt. Ständigt dessa skolutflykter! Mamma kom kring 22, och det var hennes bil vi körde fram och tillbaka till Skavsta.

Jag gav F och M min morgon. Nu får vi se om detta blir tröttaste dagen på länge eller hur det går. Sonens migrän som han fick igår är kanske inte över än. I så fall består utflykten i sängläge för hans del.

Etiketter:

torsdag, juni 07, 2012

Idag blir lunchen god

Och igår efter kalaset i Nacka (där alla lycrabyxorna kommer från fick jag höra - de tar dem aldrig av sig!) höll sonen på att somna på bussen. Så efter maten, bestående av rester, fick barnen tvätta sig och så la jag dem och jobbade framför tvn tills det blev sovdags. På tvn fick vi se att alla nya svenskar blev välkomnade till stadshuset på nationaldagen. Då kom vi på att syrrans fru ju var en av de inbjudna. Ska bli kul att höra hur det var.

onsdag, juni 06, 2012

På 7-årskalas

Med sonen. I Nacka. Nära skog och dragspel. På nationaldagen.

Nationens dag

Nationaldagen har inträtt. Vi försökte sova så länge det bara gick. Jag vaknade 7. Barnen vaknade 8.30. Ingen tidning hade kommit. Morgonen ligger framför oss oändlig. Snart börjar barnen bråka. Som varje första ledig dags morgon. Själv har jag några eftersläntrande jobbsaker att göra. Ett register, bloggar, ett par intervjuer.

Igår hämtade jag barnen, gjorde en korvgryta och visade Harry Potter 4-filmen för barnen. F kom och då stack jag iväg till min bokcirkel, som denna gång hölls hos Fredrik på Ringvägen och handlade om Nawal El Saadawis "Imamens fall". De flesta hade inte läst den för den var så otroligt seg, svår att hänga med i, den berörde inte trots viktiga ämnen (kvinnoförtryck, diktatur, relgionsförtryck), hade inga nya stycken eller dialog. Tyvärr. I stället ska vi läsa "Stål", skrivet av en italienska i höga klackar. Samt "Den vita massajen", denna fascinerande galna bok, som är så usel samtidigt som den är så omöjlig att släppa. Nästa bokcirkel blir i augusti.

Igår gick larmet om folk försökte komma in på jobbet på Bonnier Tidskrifter efter kl 13. Eftersom det var halvdag. Man blev alltså bestraffad om man försökte göra tidning. Och då är ändå tidningarna själva inkomstkällan på Bonnier Tidskrifter. Förvåningen upphör aldrig över sakernas tillstånd.

Etiketter: , , ,

Frukost

Etiketter: ,

tisdag, juni 05, 2012

Farligt men härligt

Som jag sagt förut är det ju livsfarligt att cykla i Stockholm på grund av männen i lycrabyxor och dyrcyklar som försöker mörda alla som cyklar i normal takt genom att liksom knuffa till dem så de röjs undan så de kan cykla jättesupersnabbt bland alla fotgängare, barn, gamla, blinda, vanliga makliga människor... Men det är samtidigt härligt att få utsikter som den här på morgnarna. Farligt men härligt.

Lön är ju kul, långsiktigt sett

Nej men det händer inte mycket intressant just nu. Jag arbetar på mama, försöker förhålla mig till att jag har vissa arbetstider, vilket är jobbig omställning för mig, men själva arbetet är roligt för det är kul att göra SIDOR. Alltså hälla ihop hela den där mixen av saker som utgör tidningssidor: Bild, rubrik, text, citat, bildtexter, faktarutor, ingresser... det som gör tidningar lätta och roliga att läsa, alltså. Fast snart är det röd dag igen, och snart har jag jobbat klart på mama för den här perioden. Dock försöker jag samtidigt sy ihop de sista trådarna i en bok jag arbetat med under våren, och det är lite mycket att gå från ett heltidsjobb till att komma hem och jobba vidare. Man blir inte så kul. Men man får lön. Det är visserligen kul. I det långa loppet.

Etiketter:

måndag, juni 04, 2012

Mycket med vädret

Folk är väldigt irriterade på vädret just nu. I lördags var kallaste junidagen på 84 år. Jag har hetsat iväg barnen till skolan, cyklat till jobbet, haft datastrul och intervjupersonstrul, varit på roligt möte och tagit en kaffe på Kaffebar med min gamla kompis Julia från Uppsala. Nu hem.

söndag, juni 03, 2012

Middagsdags

Det blir piroger till middag idag. Fast ingen är hemma utom jag...

Kultur, Ikea, kultur

Åkte till Ikea i går, F släppte av sonen och mig vid Ikea och vi påbörjade den långa färden genom varuhuset medan dottern och F storhandlade. Så möttes vi i varulagret och köpte även ny bäddmadrass. Vi åt på Heron City och barnen fick åka någon slags berg- och dalbana på spelcentrum, sedan hem igen med vår Bilpool-bil. När barnen kollat Boli (sista Adam och Eva) och jag skruvat ihop saker till badrum och en pall, la jag barnen och så såg F och jag Hämnden, den var bra. Två bra filmer på raken, Wrestler och Hämnden! Sedan sov vi bra på vår nya bäddmadrass, och i morse stack jag till Yogashala vid 9.30 och körde hela passet, det var skönt trots att jag är snorig och det var kallt att cykla i regn och snålblåst samt plus 7 grader (I JUNI MÅNAD!?! HATA SVENSK SOMMAR). Nu ska jag och sonen läsa ut Harry Potter och Fenixordern medan dottern och F är på kalas.

Etiketter: ,

lördag, juni 02, 2012

Äntligen!

Dotterns favoritställe som treåring: heron city. Vi storhandlade alltid här då. Sedan blev det Sickla, pga att vi upptäckte att buss 74 gick dit och så hade vi inte råd att ha bil.

Ikea - dit alla for

Jag vet inte riktigt hur vi tänkte men tydligen som alla andra: Ikea. Sonen riktigt less men jag är bland burkar, F säger att jag är galen i dem och ja, kanske det. Jag kan komma ut som burkälskare. Det är ju finfint när mat ska sparas.

fredag, juni 01, 2012

Mad about mad men

Jo men förstås så önskar både F och jag oss Mad men, hela serien! Eller första, andra, tredje och fjärde till att börja med. Och jag skulle inte ha något emot Seinfeld-serien heller. Jag har så svårt att se på tv, klarar inte reklamen, blir så okoncentrerad och zappar och glömmer vad jag såg sist.

Syrran åker till Afrika i morgon, F ska resa igen liksom M. Men jag reser ingenstans. Inte just nu. Sedan minsann.

Etiketter:

Jag fick den till sist

Ja men den kom ju slutligen, salladen. Den var god och efteråt åt jag chokladkaka med grädde. Så lottade stor-chefen ut en present (gick till Challe) och sedan promenerade vi några tappra förbi Grand hotel och jag cyklade hemåt i regnet som pissade ner iskallt, precis som det gjorde när jag cyklade till Mama vid 8.30-tiden och till Skeppsholmen där lunchen var, vid 12.30.

Jag stannade vid Fs lokal och där låg han och sov! Han var nämligen också ute igår när jag var på Psykologförbundets mingel och sedan på Moas möhippa. Så tack vare farmor gick allt ihop sig. Bra ändå att kunna sova på jobbet. Det är alldeles för lite sånt generellt sett tycker jag. Sov mer på jobbet folks! Det gör de i Kroatien, restaurangägaren Niko tog sig en lur i en av uteserveringens stolar förra sommaren så F fick väcka honom för att beställa kaffe.

Ja, i alla fall så åt J, F och jag lite chips, sedan var vi i Nilles frilanslokal och köpte batik, sedan cyklade F och jag hem. Åt rester, vilade, gick till syrran där barnen var. De skulle gått till Grönan men vädret tillät det inte, så de fick se bio och äta popcorn med sina mostrar istället.

Tog med barnen hem. F lägger dem och vi ska se Hämnden, hoppas jag. Han vill se Wrestler. Vill äta choklad men någon jävla måtta får det vara.

Etiketter: , , ,

Bjudlunch

Fast jag får aldrig min räksallad. De andra har fått sina sallader och köttbullar och kroppkakor.
eXTReMe Tracker