fredag, april 30, 2010

Framtidens miljötänk


Var på C2C i går. Väldigt kul att höra om det! C2C betyder Cradle to Cradle, och professor Thomas Braungart pratade om varför han startat det här nätverket Cradlenet. Han försöker gå BEYOND miljömedvetenhet, och menar att om vi försöker vara mindre onda och förstöra lite mindre, så leder det ingen vart. I stället ska vi vara goda, och inte förstöra ett skit. Hur det går till är lite snårigt, men det handlar alltså om att vi ska fortsätta konsumera och så vidare - men, det vi konsumerar, blir inte skräp. I stället för att köpa kläder som måste kastas, kan vi köpa kläder som vi kan lägga på komposten. I stället för att köpa leksaker som måste nyproduceras, köper vi leksaker som är gjorda av gamla saker, som de här bau-bau-klossarna, gjorda av gamla flytgrejer som barn har i bassängen. Matilda Wendelboe hade visning av en hel C2C-kollektion som antingen kan komposteras eller återvinnas totalt. Mycket fina saker!

torsdag, april 29, 2010

Utan joggning försmäkta jag

Då vet jag. Det är björkhelvetet. Man kan se här, vilka pollen som far ikring just för tillfället. Samtidigt blir jag sataniskt trött av själva pollenallergi-medicinen (receptfri). Skulle kunna sova i evigheter. I stället - upp som en pannkaka kl kvart i sju! Men, det här är det värsta: Jag orkar inte jogga. Hur ska det gå!?

Jobba, hämta, hämta, jobba

Hämtade sonen i går, han bröt ihop men då satte vi oss en stund på en trottoarkant, och genast blev det bättre. Kom hem, åt god fiskgratäng gjord av pappan: Sedan ett besök på Sös, sedan hem, under natten trillade rullgardinen bokstavligen av sin rulle, jobbigt jobbigt, så iväg till dagis med sonen och så till mama. Nu redigerar jag text förstår ni. Sedan blir det massage, lunch, redigera mer text, och så vidare.

Det händer inte så mycket mer än att jag jobbar nuförtiden, ja, och så är jag med barnen. Thats it! Men dottern är frisk och får gå på sin utflykt i dag med skolan, som hon gärna ville.

onsdag, april 28, 2010

Se det snöar

Datastrul. Vad jag hatar datastrul! Och bankstrul! I dag har jag drabbats av bägge sakerna. Plus att jag känner mig ganska trött, in i märgen trött. Och dottern är sjuk. Fast hemma med sin pappa. I morgon blir det jag som får vara hemma med henne, om hon nu måste vara hemma.

Lämnade sonen i morse, sedan hade vi hopp och lek på yogan i dag. Lunchmöte med fellow Tivoli-skrivare, en liten intervju på det - och nu: hämta son igen. Solen skiner, men det är kallt. Och till helgen blir det tydligen snö. Jag upprepar: Snö!

Ja, lika bra att publicera detta fast nätet antagligen gått ner igen.

tisdag, april 27, 2010

Galen hatkärlek


Äntligen har F storhandlat. Men han kände hopplöshet, eftersom vissa varor blir dåliga innan vi hinner äta upp dem. Framför allt kryddorna, de färska. Det blir man jävligt less på. Han säger att Green Fortune/Streamgarden kanske är lösningen. Ergo: Vi önskar oss denna.

Apropå manshat/kvinnohat, måste ni som missade Crazy Love i går, se den i reprisen. Jisses.

Få lite ordning! På livet alltså

Köpte Brunkans långa i dag, på Brunkebergs bageri. Gick i solen, handlade på Jus rea, det blev en Burfitt för några hundra. Sedan började det blåsa lagom tills jag kom till dagis. Försökte ta 4an fick vänta hundra år, till sist gick det att hämta även dottern på skolan. Så hem, fiskbullar med spagetti till barnen, som åt och åt, till mig själv kycklingrester. Nu försöker jag få ordning på resten av livet, lite snabbt sådär. Det blir nog bra.

Alla för ingen, var och en för sig själv

Testa att vara lärare i dag. Inte lätt! Alla bara far omkring med sina ungar, åker Asien runt i 3 månader, eller sticker på långlov i maj-september för att korsa USA med bil.

Individualismen har i sanning segrat. Men, här kommer mitt men, hur fan ska barnen hänga med i skolan då? När alla bara ska vara fria och härliga och ta med sig sina ungar runt jorden? Så här slutar det hele: De ambitiösa föräldrarna har lektioner med barnen på semestern. De ungarna hänger med i skolan, fast missar förstås en del socialt mm. De mindre ambitiösa föräldrarna skiter i att göra läxorna. De ungarna går det inget vidare för. Allt i individualismens heliga namn.

måndag, april 26, 2010

Hatet mot männen

Ja, vissa feminister hatar män: Fast det är ju lite ologiskt. Eftersom man är FEMINIST, menar jag. En feminist tror ju på förändring. Alltså att en man kan ändra sig, en kvinna kan ändra sig, för varandras skull, för samhällets skull, för framtidens skull, för barnens skull.

Att män tycker det är okej att släppa ifrån sig lite makt, i utbyte mot att deras döttrar får en framtid utan begränsningar. Att kvinnor släpper ifrån sig en del ansvar hemma, gentemot att deras söner kommer att komma närmare sina barn.

Men, det finns så många män som inte vill släppa ifrån sig makten över pengarna och det där, men inte ser sambandet, bara tänker att de gör som alla andra, att det redan är någorlunda jämställt, med mera. Till dem får man säga som Jesus: Förlåt dem, ty de förstår inte vad de gör. Sedan finns det andra män, som är helt medvetna om att de förtrycker kvinnor. Som gärna vill fortsätta att trycka ner, förnedra, ta ifrån kvinnor deras möjligheter och rättigheter. Kvinnohatare. Till dem finns bara ett citat att hämta, från Rage against the machine: Fuck you I won't do what you tell me.

Så finns det män som också är feminister. Dem gillar man ju bara, helt enkelt.

lördag, april 24, 2010

Fortsättning följer

Var nyss på SPX-serietidningsmässan, i Kulturhuset, med dottern (innan dess: Fixardag på sonens dagis, sopade sopade sopade grus, soligt, varmt). Det var mysigt att hänga bara med dottern. Köpte Coco Moodyssons nya seriealbum och så lite Tintin, förutom senaste Tivoli såklart.

Tog 43an hem. Nu ska F och jag till Moderna alldeles snart. Ska bara äta upp min fisksoppa först.

Hatar feminister män? Det blir nästa fråga att besvara. Vi ses!

fredag, april 23, 2010

Prinsess-serie

Nina Hemmingsson. Denna geniala människa. Henne ska jag följa!

Saker som inte funkar

Kanske är det den där pollenallergin trots allt. Jag tog tablett, för att kolla.

I går var jag på Tivoli-möte, därefter på skolan, därefter raka vägen till pizzeria, dottern fick mat, därefter raka vägen till fotbollsplanen, vidrigt vidrigt väder, dottern spelade halva tiden sedan gick hon och tonårs-trulade vid sidan, F kom med sonen, sonen och jag satt under filt medan F gick på föräldramöte sedan på fest, jag tog hem ledsna trötta barn på cykel, raka vägen marsch i säng, kollade lite tv, pratade med Rebo, somnade tidigt. F kom vid midnatt.

Så iväg med dottern till skolan i morse.

Följande fungerar inte.
1. Mitt nya mobila bredband, går inte längre att skicka mejl via Outlook med bredbandsbolaget, deras smtp.bredband.net funkar inte.
2. Rullgardinen i barnens rum håller på att gå sönder totalt. Måste alltså till Ikea hur när var!? Hell.
3. Jag. Det är förkylningen, jag så fruktansvärt sänkt. Jag är helt under isen. Jag vill bara vara frisk, må bra, jogga lite grann, ha det lite skoj. Nej, det går ej.

Inte alltid lätt

Å andra sidan. Vad är det som säger att en poet kan skriva till musik. Och bevisligen finns det ju många som kan göra musik, men inte poesi. She loves you yeah yeah. Kom igen.

torsdag, april 22, 2010

Om poesin

Ibland tänker jag. Behövs poesi. Vi har ju låttexter.

Solstrålar, stråla!

Kom igen snälla väder. Ge oss lite värme! Vi är desperata! Vi gör vad som helst för att få slippa dunjackan. Vad som helst, bara säg det så gör vi. Vill du ha mindre klimatförstörelse? Its a deal! Vi slutar köra bil, vi slutar äta tropiska frukter eller forsla omkring en massa olja som spills ut här och där. Vad som helst. Bara vi får några riktigt varma strålar, snälla väder. Jag ber på mina bara knän.

Synd om mig

Sjuk. Igen. Jag tyckte väl att jag var lite väl sur i går! Jag är alltså utmattad, förkyld igen. Jag vet inget värre än att vara småsjuk. Förresten är jag aldrig storsjuk, alltid småsjuk. Så man ändå kan släpa sig till jobbet fast må jävligt dåligt och känna att det är synd om en.

Ska också stå och huttra vid en fotbollsplan i kväll, med min fotbollsdotter och min skrikson. Ser jag fram emot det? Nej.

Hur som helst. Skulle ha flugit till Umeå i dag men la ner det. Det blev för roddigt, hålla intervjupersoner på halster på det där viset.

onsdag, april 21, 2010

Att fara omkring

Det är så jävla bitchigt väder för joggare. Fy satan. Minusgrader! Snöblandat regn! Vilket helvetesland vi bor i. Just våren driver en till komplett vansinne. ALDRIG blir det varmt. Jag ska plocka fram dunjackan igen. Jag vägrar frysa.

Annars har jag farit omkring som en vante över Söder. Först gick jag med skrikande son till tandläkaren, F och dottern kom också, de fick fluor penslat på tänderna, vilket var äckligt, så sonen skrek igen, hela vägen till dagis, jag fick lämna honom ledsen. Vidare till kontoret, sedan till yoga, sedan via coffice (åt upp mina sista pengar jag hade på coffice-medlemskapet, en macka o god yoghurt) och så raka vägen till dotterns utvecklingssamtal på skolan, sedan till kontoret, hann sitta 3 minuter, sedan klippte jag mig, hos Örjan, blev fint som vanligt, och så raka vägen till kontoret igen. Nu ska det väl ändå bli något jobbat! Det hade visserligen varit lättare om jag inte hade glömt anteckningarna till artikeln hemma. Well well. Får väl jobba till sent igen, som jag gjorde i går. Ett liv, varför ska man ha det?

tisdag, april 20, 2010

Min ärliga mening

Min ärliga mening om religion är denna: De som är religiösa har inte förstått att heligt är att behandla människor väl, att vara en BRA MEDMÄNNISKA. Det är det som är vad ni kallar religion. Men inte fattar ni det, ni måste tramsa runt och vrida omkring och gå till kyrkan och hålla på och hålla på, i omväg efter omväg. När det är så ofattbart enkelt. Behandla dina medmänniskor väl. DET är religion, och svaret är inte större eller mindre än så. Resten är ju bara bjäfs, mässor, helighetskonferenser, sökandet, sökandet, sökandet. Lägg ner och skärp dig i stället, för antagligen behandlar du folk illa. Antagligen beter du dig som ett as. Annars skulle du inte behöva frälsning. Annars skulle du inte behöva SÖKA så förbannat.

Aggro-Ana är tillbaka

Hej, jag har skrivit ett aggressivt inlägg här för alla er som saknar min lite mer ilskna sida.

Annars rullar livet på. Solen skiner, jag tar mig ut och springer mot alla odds (3 km i morse trots 1 plusgrad), barnen är trevliga, föräldrarna är ständigt oroliga. Det är som vanligt, kort sagt. I går måndagmiddag hos grannen i huset. Knasigt nog blev barnen bjudna på födelsedagsmiddag hos min syster, som missade dotterns kalas-rejs i går, så det var bara jag och F på måndagmiddag.

Nu måste jag lämna er, ska redigera notissidan Jobb och Pengar nämligen! (På Mama alltså.)

måndag, april 19, 2010

Mat är det bästa jag vet

Vaknar så konstigt tidigt nuförtiden, vaknade före 6 i morse, trots att alla andra sov. Knas! Gick inte upp förrän efter 7, visserligen. F var och sprang, 7 km, och ungarna härjade så jag blev riktigt förbannad och lyfte iväg sonen att begrunda sitt beteende i sitt rum. I morgon är det jag som springer och F som skäller - kanske.

Dottern cyklade lätt som en plätt på sin nya cykel, till skolan. Jag vinkade hejdå till henne och så tog jag tunnelbanan till Mama. Här sitter jag nu med lite text och redigerar. Sedan ska alla ungar hämtas och så blir det måndagmiddag och så vidare. Dagarna radas upp i ett oändligt pärlband. Tur att det finns måltider, det är höjdpunkterna.

söndag, april 18, 2010

En dumpling för mycket

Jag säger bara det - barnkalas. Sweet lord. Vi har just haft två PÅ RAKEN. Först kom dotterns skolkompisar, de var 14 ungar allt som allt. De fick fika, sedan dansstopp, sedan skattjakt (godispåsar) ut till gården, sedan lekte de på gården. Under hemska minuter var en unge borta, men hon hittades igen. (Det var EFTER att hon hade blivit hämtad i e inte vårt fel.)

Därefter kom lite mindre barn, samt några föräldrar - Belinda och Ali, farmor och farfar (min mamma har varit här hela tiden). Då var det kokt korv, därefter återigen fika, sedan dansstopp - mycket längre sejour, och så fiskdamm med godis IGEN. Sonen så sockerstinn att det är läskigt.

Presenterna var många och fina, av oss päron fick hon en cykel. Nu är vi totalt utmattade. Nu ska det bli lugn kväll.

(I morse grattade vi dottern, sedan var jag och joggade 5 km, avslutat av en handling på Ica och så gjordes det lite dumplings före kalasen men det var ett dödsdömt projekt som fick avbrytas.)

lördag, april 17, 2010

Jordklotet har fått nog av oss

Var på Grand hotel i går och försökte komma billigt undan med hjälp av öl - men även den kostade skjortan, 60 spänn. F var med, innan dess gick jag förbi hans lokal och hämtade upp honom, och innan dess var jag hemma med min mor och barnen, och innan dess var jag på mama.

F gick tidigt från Grand, medan jag hängde med till Hornstull och Embargo, betydligt billigare öl, snicksnackade med Belinda, Ali, Jennie osv (vi firade att Belinda fyllt år, Ali fått priis - och att de ska flytta till Götet!). Sedan taxi hem. Sov vid 2, upp vid 9, frukost och så igång med rejset: STÄDA. TVÄTTA. BAKA EN MASSA BULLAR OCH KAKOR. Som tur var tog mamma barnen, de var hos Ida och lite runtikring. Pratade med R i Götet också, och hann faktiskt se mitt inspelade avsnitt av Desperate och Pluras matlagning.

Molnet från vulkanutbrottet ligger kvar. Ingen kan flyga. Undrar om det får konsekvenser för miljön? Borde ju vara bättre för jorden. F tror att vulkanen är en hälsning från jordskorpan: Skärp er! Annars är det slut med det roliga.

fredag, april 16, 2010

Torsdag, bloody torsdag

Det är så mycket grejs på gång nu. Allt krockar också. Undrar om folk vill hjälpa oss. Två torsdagar i rad är vi bägge upptagna - jag fattar inte hur det går till att ALLA människor bestämmer SAMMA dag. Nu dessutom föräldramöte en av de här torsdagarna.

Låt torsdagar vara ifred!!!

Leksaksdag i dag

Vaknade typ halvsju. Sonen helt i gasen eftersom det var FREDAG, alltså leksaksdag på dagis. Han skulle ha med sig sin bakugan. Vi promenerade dit. Det hade varit trevligare utan regnet, men nu går inte vädret att påverka. Vi har ju dessutom ett isländskt vulkanask-moln hängande någonstans över oss...

Ja, jag själv tog tuben till jobbet, på mama alltså, jobbar nu här i vakuumet som uppstår när man är inne i ett hus och typ inte ser ett jota omkring sig. Fast en lunch (intervjulunch) på Sturehof blev det. Sedan ska jag gå hem och kolla in hur det går med mamma, som hämtar barnen i dag.

Katterna är tillbaka hos syrran. De hade inte direkt något emot att flytta på sig.

torsdag, april 15, 2010

Tips från superjoggaren Udovic!

Tips till alla joggare där ute: Om ni får ont i knäna, är det ofta musklerna på insidan av låret som saknas. Dessa tränas upp genom att man sitter på en stol - fast utan stolen, med ryggen mot väggen. Och trycker knäna mot varandra. Andas lugnt 10 gånger. Gör om ett par tre gånger.

Jepp. Jag gjorde det. Trots att katterna väckte mig 25 gånger i natt, gick jag ändå ur sängen före 7 och sprang 5 kilometer. Det är så skönt att ha det gjort. Jag tog inte i till en början, och därför kändes hela joggen fjäderlätt.

Jag regerar! Men just nu är jag på mama och skriver och donar med texter.

onsdag, april 14, 2010

Jag är inte med i Sibels lag

Nej men inte funkar smtp för det. Jag vet inte vad jag ska göra, det är rent jävulusiskt att inte få använda sin vanliga mejl (outlook) som gick utmärkt när jag hade Tre som mobilt bredband.

Jag har 14 dagars returrätt. Kanske ska jag köra på den. Det här är så jävla pantat.

Nu skulle jag behöva skriva 2 artiklar. Men inte gör jag det. Jag går och lägger mig och i morgon går jag upp och joggar i stället. He he. De där artiklarna kan jag ta efter helgen när de två kalasen avklarats.

Tog hem dotterns kompis H i dag, de härjade alla tre på gården (sonen fick vara med). Sedan fick de broccolisoppa, solen lyste det var härligt och varmt, men jag kunde inte ha balkongdörren öppen för då smet en av syrrans katter, som förresten bor här sedan i går. "Vi bor en port bort", ropade granntanten när hon kikade fram från sin balkong, jag stod och såg med fasa hur katten gick in där och liksom bara var borta. Men borta var den inte, den var i tantens kök, hon var glad, likaså hennes man. När jag skulle hämta Sibel kastade sig katten i panik mot tanten - inte mot mig. Måste få en bättre relation till Sibel, känner jag.

Frågade sonen om han lekte med tjejkompis i dag.
Sonen: Nej. Jag är i killaget. Tjejerna är i tjejlaget.
Jag: Men man kan ju leka med tjejerna även om man är kille! Och tvärtom.
Sonen: Ja, jag vet. Men jag fick inte vara med tjejerna när jag frågade.
Jag: Det var taskigt. Säg till dem att du blir ledsen.
Sonen: Mm.

Sure, morsan.

Etiketter:

Bara funka för guds skull

Jag känner mig helpigg! Men har MASSOR att göra. Bland annat köpa en present till min dotter, vilket kommer att bli svårt att hinna har jag insett.

Men i övrigt har jag yogat, jobbat, haft månadsmöte, ringt bredbandsbolaget två gånger andra gången blev jag JÄTTEARG för de vägrade låta min mejl funka!!!! HUR SVÅRT ÄR DET att ge en fungerande smptp???

Ja sen har jag massor av jobb och jag fattar inte, jag fattar aldrig varför inte teknik bara kan FUNKA. Helt enkelt.

tisdag, april 13, 2010

Mina fina barn

Dottern sa i dag att hon inte gillade mitt "stressade ansikte". Det håller jag med henne om - jag gillar inte själv det. Men vi kom i tid till skolan vad det nu är värt.

Och i natt kom hon rusande, i morse kom förklaringen:
Dotter: Jag drömde att jag var på toa, och så satt min lillebror där och du var nära fast ändå inte - och så försvann min lillebror ner i toaletten. Då blev jag så rädd.
Jag: Jag förstår det.
Dotter: Jag tycker så mycket om min lillebror.

Sonen i söndags, borrade in huvudet i F:s armhåla under hans varma tröja.
F: Luktar det inte illa där?
Sonen: Nej. Det luktar gott. Det luktar pappa.

Sweet.

Releaser och snusavvänjning

Mycket trevligt i går, kul att se Mama-utställningen (vackra fotografier och en tavla), men väldigt skoj också att se Saraceno, som försöker flyga som fågeln med hjälp av ballonger. Vilket verkar läskigt. Störst impression gjorde ändå ett svart nät i ett vitt rum. Kunde kollat på det i tusen år kändes det som.

Ja sedan bar det av, fick skjuts av Ann S, till Söder, gick på Stephan Mendel-Enks release av boken "Tre apor", ska bli spännande att läsa. Hans förra var grym, "Med uppenbar känsla för stil", om att manligheten är en kollektiv sinnessjukdom, läs mer här.

Jag kom dit själv, men fick dit en massa kompisar, T från lokalen, C från Yourlife, Emi var där, med flera. Sedan kom även N och M och M försökte sluta snusa och N sa att han var helt galet rastlös, och jag kan hålla med, hehe.

Hemma vid midnatt, upp igen som en sol kl 7.30, cyklade med dottern till skolan, nu: arbeta!

Etiketter:

måndag, april 12, 2010

Utopisk politik är det vi längtar efter

Dåligt bloggande på sistone, har haft påskledigt med familjen och varit på landet och hitan ditan. Jobbat också, naturligtvis - skrivit Tivoli-manus, förberett andra saker. Har dessutom laddat ner ALLA bilder, fast de sista på en ny härlig hårddisk jag införskaffat.

Söndagen hur skön som helst. Jag satte igång bulldeg, sprang 7 km, bakade sedan bullar och så hängde vi på gården, i solen, med Belinda&Ali som kom med kids. Det var sol! Det var värme! Barnen ville aldrig gå in.

Och lördagen var grå, så därför åkte vi till Hötorget och såg Draktränaren, i 3D, vilket var grymt. Sedan sushi i Kungshallen, barnen lekte agenter och smög omkring, sedan lite godis på bussen hem. Såg sista Millenium-delen (av tv-film nr 2) och undrar lite över politiken? Den verkar obefintlig i filmen - dock mycket framträdande i böckerna. Jag tror faktiskt att en stor del av framgången är Politiken i Stieg Larssons böcker. Att han är så vänster, att Millennium är en drömtidning som sätter åt stekarna på Stureplan forever. Att det finns utopier, vänsterutopier, vänstermänniskor som Gör Något. Det är det. Men var finns det i filmen? Vet ej.

Ja, måndag slutligen. Jobbar som vanligt. Snart på intervju. Därefter sitta och skriva skriva. Därefter vernissage, Bonnier Konsthall, därefter vernissage, frilanskollega har släppt bok. Därefter hem.

söndag, april 11, 2010

R.I.P, Kerstin

En sorgens dag för världens feminister: Kerstin Thorvall är död. Vila i frid. Vi andra tar över från här.

fredag, april 09, 2010

Se mig, prins

Dottern lyssnade på prinsessagorna i dag, hon hittade dem på Spotify: Snövit, Törnrosa och Askungen. F tror att det finns risk att tjejer hjärntvättas av de där romantiska historierna. Men de är egentligen väldigt enkla: Lockelsen handlar förstås om att Bli Sedd. Att en prins blir så kär i en att den gör vad som helst för att få en. Stå emot det, den som kan. Varför startar man ett band? Varför blir man skådespelare, med sikte på Hollywood? Varför kämpa sig till en vd-position? Pengar är kanske en del av det, men inte tillstymmelsen till så stor del som Bekräftelsen. Att bli sedd.

Det är rätt mänskligt. Men man ska inte göra vad som helst för att bli sedd. Det finns en gräns. Och som förälder har man fått uppgiften att Se sina barn, att ge dem så mycket bekräftelse att de klarar sig ifrån de värsta "Se Mig"-nitarna i framtiden. Men viljan att bli sedd kommer de aldrig ifrån, aldrig helt.

Kåldolmar härnäst

Dottern kom igår, vid 17-tiden, med sin mormor. Sedan kom hennes kompis från skolan, hon ville själv sova över. Vi åt goda hemgjorda köttbullar (med kinasås, mycket populärt) och titta på Ariel, men sedan tyckte hon ändå att det var lite för läskigt. Så hon fick bli hämtad, vid 21.30-tiden, av sin mamma. Så kan det vara.

I dag har jag sprungit, backträning, snart blir det kåldolmar. Skönt att vara ensam med dottern en liten stund.

Önskelista för barn nummer 1

Nu finns dotterns önskelista inför 7-årsdagen här! Jag och pappan tjingar cykel, för hon har vuxit ur sin och vi tänkte skaffa en ny hur som helst. Hon skulle dessutom behöva en ny digitalkamera, för hon har spillt saft på sin och den har lagt av. (Och just därför borde man köpa kamera på blocket för ett par hundra, det var vad den senaste kostade.)

Barn nummer 2 har förresten också visat intresse och fallenhet för att fota, så det kan vara en bra present även till honom.

torsdag, april 08, 2010

Fyller visserligen i juli men...

...jag vet redan nu vad jag önskar mig i födelsedagspresent:
1. En extern hårddisk att förvara ALLA digitala bilder på. Tydligen är cds ute, säkrare rent framtidstekniskt att spara på hårddisk. Den behöver en usb-ingång och MYCKET PLATS. Hur den ser ut spelar mindre roll, jag ska bara spara den hemma i ett skåp.

2. En locktång för STORA lockar till håret. Tydligen rekommenderas Babyliss eller en Medium GHD-tång... eh ja frisörtips, jag fattar nada.

3. Presentkort på Ashtangayogashala (går nog att köpa på nätet), där vill jag nämligen ha lite allt möjligt.

Min dotter, som fyller närmast, vet jag dock inte vad hon vill ha. Det enda hittills är "knäppörhängen" och "halsband", jag tror hon vill ha något slags guldliknande, stort, lite i Jasmin-stilen (Aladdin).

Cash skiter jag i

Och i går såg vi Avatar, F och jag och Stockholms ungdomar, kl 21. Fast först en dubbel toast skagen på Operans bakficka.

Det är så otroligt bra att ha lite ledigt, det behövde jag verkligen. Ska ta vara på alla dessa skollov. Jag är ju frilans! Jag kan jobba när jag vill! Och just nu vill jag inte. He he.

onsdag, april 07, 2010

Att fixa men ändå inte

Var på Sjögräs med F i går, det var rackarns god mat. Fast rätt små portioner. I dag har jag FIXAT saker. Hälften av dem förjäves. Det är ganska jävla frustrerande kan jag säga.

Nämligen:
1. På yoga. Var riktigt skönt, trots att jag sov lite i natt (kom hem vid midnatt men kollade på filmen om galningen med grizzlybjörnarna som vi spelat in, den måste ses.)

2. Lunch med Karin o dotter, Götgatan Stories. Trevligt.

3. Tog cykeln på Saltsjöbanan till Nacka, sa hejdå till Karin och gick till Sportex - för första FIXET: Att skruva fast en grej vid pedalerna som jag gått länge och stört mig på. Men, kedjan behöver visst dras åt, och handbroms fixas. Det skulle dock ta 2 veckor så, nej, jag tror inte det.

4. Tog cykeln på Saltsjöbanan igen, åkte till slussen, försökte desperat komma till Söder Mälarstrand men det var i stort sett omöjligt, fick liksom gå o dra cykeln mitt i trafiken, absolut ingen trottoar, till sist kom jag rätt och då handlade jag lite, sedan gick jag med mitt barnvagnshjul (som var med) till Babyproffsen. Där, FIX nr 2: Jag fick ny plupp i så man kan fästa hjulet igen. Gratis! (Även cykelfixet gick på garanti.) Glad i hågen åker jag hemåt. Men vad tror ni då har hänt? Jo nån dåre har tagit bort dubbelvagnen som stod utanför vår ytterdörr, och bara hivat iväg den! PRECIS NÄR JAG HADE FIXAT HJULET SÅ JAG KUNDE SÅLT DEN DYRT PÅ BLOCKET. Ja, rätt så jävla irriterande. Nu har jag letat och letat, i grovsoprum och så vidare, men puts väck vagn med endast tre hjul på. Någon har lackat ur eftersom vi varit så osannolikt slarviga och under en kort tid haft en dubbelvagn utanför vår dörr, detta gigantiska brott mot mänskligheten.

Nej. Nu ska jag bada.

tisdag, april 06, 2010

Vad som helst

Nu inträder själva LOVET, i ett par dagar är vi barnfria nämligen. Jag har just kommit hem från Uppsala, där jag lämnade dottern hos sin mormor och morfar, och sonen blev kvar hos farmor och farfar. F och jag kan göra vad som helst som vi känner för. Men vad är det? Man får väl se.

måndag, april 05, 2010

Världen, har ni kanske glömt den?

Jesus Kristus säger jag bara. Läs detta och fråga dig själv: Är kanske 80-talisterna ändå lite utvecklingsstörda? Vad är det för fel? Fattas utbildning? Har de aldrig hört talas om svält, krig och katastrof? Att det händer saker utanför den egna förhuden? Förresten, kan de inte ens googla? Något måste de ju ändå kunna?

Ursprunget fanns här. Jag frågar mig också vad det är för fel på generationen strax efter mig. Hur bortskämd kan man vara? Och jag menar inte att vi måste demonstrera. Jag menar att det är vår förbannade plikt att åtminstone vara medvetna om hur förfördelat vi har det här i väst. Åtminstone det, så vi har någon form av utgångspunkt. Men för fan. Skit i världen. Det kommer ju ändå aldrig att märkas sen när golfströmmen slutar fara förbi oss, när de fattiga tar till vapen och dödar oss och när krigsskadade människor börjar härja runtikring oss. Under tiden kommer vi säkert ha förkovrat oss med massor av viktiga kunskaper, som att självkänsla ger mer än botox och var vi hittar närmaste plastikkirurg som tar hand om förhudar.

Superstar med barnasinnet kvar (och bara det)

På landet med ungarna. I morgon åker jag och dottern in till Uppsala stad, jag lämnar henne där och far till Stockholm, själv där i några dagar, sedan ska alla ungar tillbaka till stan igen.

Det började snöa igen, i morse, och det känns verkligen som att vintern aldrig någonsin kommer att ta slut. Jag joggade ändå, men det tog emot och var utomordentligt trist.

Såg Jesus Christ Superstar på tv i går. Surrealistiskt på något vis. Som att alla på 70-talet var glada barn med adhd. Och barnen, de syns aldrig. Kanske fanns inte barn på 0-talet?

lördag, april 03, 2010

Däckad av frisk luft

Skön påskdag (vilken i ordningen? vet ej), firade med min familj. Eller, allra först joggade F, sedan stack jag och dottern till Willys, fikade i godan ro, därefter handlade jag för 2500 kronor jag skojar inte, sedan hade jag turen att mamma och pappa var på väg in till stan i bil, och vi fick skjuts hem - slapp alltså ta taxi. Hemma lagade pappa jättegod svamppasta, Ida och Mima kom med supergod burek med ostfyllning, vi däste en stund, barnen lekte på gården, jag sprang 5 km medan min kyckling fräste i ugnen, så åt vi alla utom Ida och Mima, sedan åkte mamma och pappa hem. Dottern kommer ALDRIG att lägga sig. Hon är fortfarande vaken. F och jag kör ett experiment: Hur länge är hon vaken om vi inte skriker och ryar var femte minut? Svaret är: Tills i morgon antagligen. Sonen däremot somnade omedelbart kl 20.

fredag, april 02, 2010

Forever är kanske boringJag vet inte vilken jag ska ta. Den beige känns mer "kul nu". Den grå känns mer "safe". Kul forever, men vem orkar ha något forever.

Prat i Warsawa

torsdag, april 01, 2010

Nej ingen enkelhet här inte

Gick med dotra till skolan. Sedan hade jag en fridag, när man bara går omkring lite hur som helst. Eller, lögn: Först jobbade jag, fast på kafé. Kaffe, hette det. Sedan cyklade jag i regnet och så skrev jag lite på Projektet och så fick jag massage på ett spa, mycket bra massage men själva plejset var lite saggigt, gnisslande träningsmaskiner och ljummen bastu, inget omklädningsrum. Så cyklade jag till Moderna Museet och såg Lee Lozano och hon hade humor men det verkade ingen förstå på hennes tid, tyvärr, så hon kände RAGE och det kan jag inte annat än sympatisera med.

Hemma med familjen vid 18, här ska det roddas trevliga träffar men alla vill samma tid och det är som vanligt att man ska agera pingpongboll. Enklare hade varit om alla erbjud TVÅ tillfällen: Välj, vilket passar den stressade småbarnsfamiljen bäst? Nej det är för lätt.

Tydligen är det i dag man ska vara påskkäring. Det är ju sånt här man borde lärt sig på föräldrautbildningen, i stället för hur barnet skruvar sig igenom bäckenet vid förlossning! Jag hade ingen aning, trodde det var på påskafton.
eXTReMe Tracker