fredag, februari 29, 2008

Hårdaste recensionen hittills

Nadia har recenserat min bok. Detta efter att jag sa att vi kunde ge bort den i present till kompisar som fyller år.

Nadia: De kanske inte gillar boken.
Jag: Varför skulle de inte göra det?
Nadia: (Tyst. Hade glömt att min dotter är oförmögen att svara på varförfrågor.)
Jag: Gillar inte du boken?
Nadia: Nej. För Mirjana är ful. Och så är det för lite text. Och ingen rolig text heller.
Jag: Tycker du inte det? Är det inte roligt med Toktanten och pizzorna?
Nadia: Det finns bara en rolig sak i boken.
Jag: Vaddå?
Nadia: Det är när pizzadegen fastnar på lampan.
Jag: Okej.

Hårt va? Men inte går jag omkring och bitterfittrar mig för det. Nej jag är en storsint kvinna.

torsdag, februari 28, 2008

Mina senaste 24 timmar

Så här ser de ut.
fram till 15.30 Försöker jobba trots att jag somnat i soffan på kontoret och är groggy. Ingen idé. Går via Ica till dagis.
16.00 Står i hallen på dagis och talar i lugn ton om för mina barn att jag ska ta hem tre barn i dag (grannens unge) och därför måste alla sköta sig extra noga annars kommer jag aldrig mer orka ta hem tre barn. Nadia skärper sig som tusan.
16.20 De större tjejerna, Nadia och grannens V, höll krampaktigt i vagnen hela promenaden hem efter mina order. Väl hemma började jag göra smet till franska galetter.
17.00 Tony krisar titt som tätt. Konkurrensen om Nadias uppmärksamhet? Vet ej. Galetternas namn får sin förklaring - de tar galett lång tid att göra. Börjar svettas kraftigt.
17.10 Mamma och två franska kompisar (ett par, som är i Sverige på semester en vecka) till henne kommer. Mamma kokar kaffe. Jag steker - just det - galetter.
17.45 Desperata av hunger kastar sig ungarna över mina totalt misslyckade galetter, de får dem med grädde och sylt. Fransmännen vågar inte sätta sig först. Jag förstår dem. Nadia äter så mycket att man inte tror att det är fysiskt möjligt. Sedan seglar de iväg på nya upptåg. Jag gör - galetter.
18.00 Vi vuxna kan äta vuxna galetter, det vill säga med smörslungad spenat, rostade pinjenötter och lite chèvre. Fransmän kommer och får fransk mat. Barnen kollar Boli. F är nu också hemma.
19.00 Fransmännen börjar gå. Barnen sjövilda. Grannen har hämtat sin tjej. Jag håller fast barnen för att sätta på pyjamas. De skriker, spottar, fräser. Jag borstar tänder. Jag behåller mitt lugn.
19.30 Jag läser saga för dem. F pratar med R i telefonen. Så jag pussar barn godnatt. Det ska visa sig att det återstår två timmar innan Tony behagar somna.
20.00 Pratar med R men tyvärr bryts samtalet eftersom vår telefon fortfarande är något fel på. Där kan vi snacka något som borde heta Galett.
21.00 Kollar på tv med F, eller, han kollar på en självmordsdokumentär medan jag läser mama gravidbibel, ny tidning! som jag fått hemskickad (han kollar in döden, jag kollar in livet kan man säga). Tidningen är mycket härlig. Jag tycker alla som är gravida (inga namn nämnda) ska köpa den.
21.30 F och jag får tokspel på Tony som aaaaldrig somnar. Till sist går jag in för sista gången och drar täcket över honom och - otroligt nog - han somnar! Då äter vi scones som jag helt plötsligt bakat. De var goda. Så kommer jag på en annan grej, att jag köpte chips på väg till dagis. Slukar hela Lantchips påsen ihop med F. Om man ändå är så usel så man äter scones kan man lika bra sjunka till botten på riktigt.
22.40 Läggning av vuxna.
7.00 Tony kommer in. Och går. Och börjar kasta ut böcker på golvet i barnrummet, som F och jag förresten städade kvällen innan.
7.30 Tony kommer in igen. Han vill ha frukost. Nadia kommer in. Hon ska absolut ligga mitt emellan F och mig fast det faktiskt var så att vi kramades. Och folk påstår att det aldrig är barnens fel att man skiljs?
7.32 Ingen idé. Bara att gå upp och servera frukost. Äter själv, läser tidning, klär Tony, ger Nadia dagens outfit, torkar bajs.
8.30 Vi börjar gå. Min lämning på dagis. Vi pratar lite om moln och att man inte kan vila på dem fast det ser ut så. Och att man kan hoppa fallskärm, om man får lite träning först. Nadia tycker genast att vi ska bygga en fallskärm så vi kan hoppa från ett flygplan. Tony ignorerar mig när jag går ifrån dagis, Nadia vinkar. Ibland är man glad över två barn, då har man i alla fall alltid två reaktioner att förhålla sig till.
9.15 Jobbar igen.

Etiketter: ,

onsdag, februari 27, 2008

Fett jävla arg

Jag kunde inte sova i natt på grund av ilska! Det är något förbannat jävla mobilföretag som har lurat mig och fått mig att gå med på dyrare abonnemang, fyyyy vad jag blir förbannad alltså. De heter Phoneramobile och de är Telenors återförsäljare, alltså jag trodde jag pratade med Telenor. De sa att det inte skulle bli dyrare så blev det ändå dyrare! Kan ni fatta.

Så. Nu har jag pratat med dem och fetrivit upp det där avtalet. Thank god för rättigheter säger jag bara (man har två veckors ångerrätt). Nu kan jag lugna mig och jobba lite. Pengar in i stället för ut. Rätt håll.

tisdag, februari 26, 2008

Längsta jobbdagen på länge


Jag går hem. Efter en mycket lång dag på jobbet. Mycket lång. Det får bli bad och sovning för mig. Men i morgon kan jag se fram emot att betala räkningar, skriva massa text och intervjua folk.

Jo, alla ni pappor och mammor som inte träffar era små barn. Sluta genast med detta. Det gör så ont i hjärtat att se. Seså, ta upp den där telefonen, ring och bestäm att ni ska gå till parken i morgon. Krossa inte barnens självförtroende på det viset som ni gör genom att skuffa undan dem, lämna bort dem, inte träffa dem. De har inte gjort sig förtjänt av den skiten. Och du är den vuxne, kom ihåg det.

Mediemorsor är vi allihopa (v 7 av 12)

Ja Belindas program var ruskigt kul i går. Ni kan kolla på nätet eller repriser! Om mediemorsan. Belinda gjorde en skådisinsats som välmejkad mediemorsa med JÄTTESTORT hår som gick och skrev sin krönika på vägen hem från sandlådan, i högklackat.

Jag är fortfarande väldigt mycket en businesswoman som dessutom ska jobba till SEEENT i dag och har missat yogan, snyft, men business is business.

Fan det ser mörkt ut för min träning. Förra veckan löste jag det så här: Tränade hemma 2 gånger, lyfte vikt. Samt körde yogapass ensam hemma hos R & F i Götet. Vecka 7 alltså fixad trots allt.

måndag, februari 25, 2008

Inte slut nu alltså

Bra Sverker, att du skriver detta. Och tack för fina ord! Men jag undrar ändå - det här med tio år? TIO ÅR. Alltså snackar vi tio år så spelar det ju ingen roll vad vi gör. Tio år herregud det är ingenting! Jag var 25 för tio år sedan. Nej vad säger jag, 26 menar jag. Jag var typ som nu fast minus två barn. (Okej alltså helt annorlunda eftersom barnen förändrade ta mig fan hela livet men i alla fall.)

Oj nu måste jag jobba vidare på min businessimage.

lördag, februari 23, 2008

Hon är business, jag är business, ändå så olika

Jo men nu funkar internet. Här på käcka SJ. Jag sitter uppkopplad och försöker känna Sex and the City-känslan i och med att det FAKTISKT är första klass och jag FAKTISKT har köpt en nyttig kravmärkt macka och tillhörande nyttig kravmärkt grönt te-dricka och att jag FAKTISKT är en businesswoman om än i rosa tröja och röda byxor och med en smått katastrofal hair day. Jag ser ju hur det är meningen att man ska se ut, som kvinnan alldeles framför mig, i silkigt svart säkert jättedyr klänning med intressanta skärningar, strumbyxor och höga läderstövlar som kostat mer än min lägenhet, stora armband i äkta silver som snackar svengelska i sin mobil hela tiden trots att detta är tyst vagn.

Men nu är jag jag. Business kan se lite olika ut. Jag hade i alla fall en skön vistelse i Göteborg och fick veta en hel del om människor i andra åldrar än jag själv. I går kväll gick jag och R på franska restaurangen Cyrano nära Linnégatan, den var grym, roligt nog kom JJ också dit och vi pratade lite Jesper Juul och annan barnångest man kan ha. (För min del ser jag bara det positiva med barn just nu eftersom jag längtar efter dem så. Men vänta bara.)

fredag, februari 22, 2008

Slappt på SJ

Jag börjar verkligen känna mig som hemma här hos R och F. Har varit här en hel del på sistone. Nu sitter jag och jobbar vid deras köksbord. Ska minsann få ihop en ansenlig mängd artikel har jag tänkt mig.

Jag beställde förstaklassbiljett hit. Det kostade obetydligt mer än andraklass. Så tänkte jag att jag kunde jobba också. Eftersom det finns trådlöst internet. Men fanns det det? Nej icke! SJ måste vara ett väldigt slappt företag. Liksom nu snackar vi kanske femtio-hundra personer som förlorade 3 timmars arbetstid. 150-300 timmar alltså. Då kan det åtminstone vara läge att säga VARFÖR det inte fanns någon uppkoppling. Var det någon som glömde ta med sig modemet? Varför liksom?

I morgon åker jag hem, även då 1a klass. Då får vi se...

torsdag, februari 21, 2008

Regniga Göteborg

För övrigt är jag i Göteborg och det regnar verkligen jättemycket. Jätte, jättemycket. Och är så där charmigt grått som det bara kan vara i Göteborg. Eller jo, det kan vara så här även i Stockholm. Och i Karlskoga. Och i London exempelvis.

Jag ska snart gå och intervjua några personer (hemligt vilka tills artikeln är klar). Intervjua intervjua. Mycket sånt just nu! Sen blir det trevligt - då ska jag till R och Teater-F.

Försök inte lägga skuld på mig

Jag var ju med i ett radioprogram häromsistens. Lite senare i programmet ringde en kvinna som var hemma år ut och år in och hon ställde frågan:
Varför vill inte föräldrar (läs mammor) som lämnar in sina barn på dagis vara med sina barn? Varför ha barn om man inte vill träffa dem?

Jag har ett svar: Men hur tänker du nu puckade människa?
Och försök inte bajskasta skuld på mig. Jag har inga skuldkänslor över att mina barn går på dagis. Varför? Jo, för att jag träffar dem - majoriteten av deras vakna tid. Det vill säga så mycket som är fysiskt möjligt.

De är på dagis 7 timmar om dagen, vardagar. Den övriga vakna tiden, det vill säga 6 timmar på vardagar, är de med oss. Plus helger, ungefär 13 vakna timmar gånger 2, lördag & söndag. Sedan har vi dessutom alla lov, röda dagar, klämdagar, sjukdagar, då barnen är med oss föräldrar.

Jag gjorde faktiskt en liten uträkning för mitt och F:s umgänge med våra barn. Det visade sig att 38 procent av deras vakna tid spenderar de på dagis (och då har jag inte räknat med alla lov och sjukdagar, kanske blir det då 30 procent eller till och med 25). Alltså är de med oss 62 procent av sin vakna tid. Plus, tyvärr måste man väl säga, att vi umgås på nätterna (hade man ju självklart gärna sluppit eftersom sömn hade varit att föredra).

Alltså står vi här inför några ofrånkomliga fakta. Det ena är att lönerna är såpass låga generellt sett i Sverige i dag att en person inte kan försörja en hel familj som i härligt jämställdhetsbefriade länder som tex Italien och England (där det hela kan sluta i att kvinnan blir lämnad och svälter, som i fallet JK Rowling innan Harry P gjorde entré). Bägge måste således jobba. Det är en ekonomisk realitet. Vi är ändå hemma med barnen deras första 1,5-2 år i livet, tänk på det! Jag är väldigt tacksam över att det är möjligt.

En annan ofrånkomlighet är kanske svår att smälta, men det är ett faktum: Det har framkommit att (många av) kvinnorna som förvärvsarbetar älskar att jobba. De älskar sina jobb, de vill jobba, de mår bra av det, de njuter av det, de vill ha jobbet. vi kan prata om ett lyckligt äktenskap mellan kvinnan och jobbet.

Och det här, mina vänner, går inte att ändra på. Det. Går. Inte. Vi kan inte vrida klockan tillbaka. Det är omöjligt. Därför finns bara en lösning: Männen måste dela på vården av barnen.

Det är den vägen framåt som leder till största möjliga lycka för största möjliga antal. För om mannen tar varannan hämtning, då har vi den lyckosamma tillvaron att han får älska sitt jobb OCH sina barn. Och hon får detsamma!

Alltså kan det lyckliga äktenskapet mellan kvinnan och hennes jobb få fortgå - tills pensionen skiljer dem åt. Amen.

onsdag, februari 20, 2008

Inspiration och sashimi - såå lattemamma!

Jag fortsätter friskt att jobba järnet. I går kväll - intervju. I morse - intervju. Därefter rusa till spännande, intressant och inspirerande möte, som höll på i ett par timmar, sedan åt jag sashimi för mig själv och så vidare till Svea Hovrätt. Hoppade på trean och tog mig till kontoret där jag jobbade ännu lite till. Och nu hem för grannmiddag. Pust.

För övrigt hoppas jag att alla kollar på Belindas roliga tv-program! Hon är så modig tycker jag. På måndag tänker jag absolut inte missa det, då är ämnet: "Mediemamman - finns hon? Kan man ha gucciskor i sandlådan?" (Med min kära mama-kollega Jennifer Jansch och exkollega Ann Söderlund, bland annat). Skitbra Belinda! Snart kommer hon finnas i en stor kanal nära dig, vänta bara.

tisdag, februari 19, 2008

Hur man träffar nån

Ja i dag har jag jobbat häcken av mig kan man lugnt konstatera. Jag är helt förbannat jävla slut. Men har en del att göra innan hemgång. Funderar på att inta socker som ett medel att orka lite till. Blev självklart ingen yoga. Däremot lunch med A-L vilket var trevligt.

Gick med kidsen till dagis. Nadia säger att hon inte gillar dagis, däremot har hon ångrat sig vad gäller gympan. Hon gillar gympan. Jag tror att hon inte gillar dagis eftersom hon inte riktigt har någon uppgift där. Hon längtar efter att få gå i skolan. Där är det mer tydligt NÅGOT ATT GÖRA. Lära sig saker, exempelvis. Jag kan förstå henne. Bara ett år och några månader kvar nu.

Funderar lite över det här med att ragga på krogen - funkar det? Nu räknar jag upp några jag känner som var singlar och hur de hittade nån:
1. Hångeldrottningen träffade sin prins på jobbet.
2. Italienromantican hittade sin snubbe via kompisars kompisar.
3. Husköparn hittade sin i plugget.
4. Konstskrivarn hittade sin ibland sina egna skribenter.
5. Femtevåningen hittade sin via jobbet.

Krogen-vardagen 0-1

Skamlös reklam för mig själv

Ska bara tipsa världen om var man också kan köpa min fina lilla bok:

ALINGSÅS: Pressbyrån, Järnvägsstationen
ALVESTA: Pressbyrån, Järnvägsstation
BOLLNÄS: Pressbyrån, Järnvägsstation
GNESTA: Pressbyrån, Järnvägsstationen
GÖTEBORG:
Pressbyrån, Redbergsplatsen 1
Pressbyrån, Postgatan 26-32
Pressbyrån Chocolat, Centralhuset
Pressbyrån, Navet, lindholmspiren
Pressbyrån, Nordstadstorget
Pressbyrån, Centralstation
Pressbyrån, Centralstation
Press-stop, Drottninggatan 58
HALMSTAD: Pressbyrå, Centralstationen
HELSINGBORG:
Pressbyrån, Kungstorget 8
Pressbyrån, Stortorget 10
Pressbyrån, Terminal 1
KUNGSBACKA: Pressbyrån, Resecentrum/Storgatan
LANDVETTER FLYGPLATS:
Pressbyrån, Landvetter Inrikes
Pressbyrån, Landvetter Utrikes
LINKÖPING: Pressbyrån, Centralstation
LULEÅ: Pressbyrån, Storgatan 67
LUND:
Pressbyrån, Centralstationen
PB/Press-stop, Klostergatan 8B
MALMÖ:
Press-stop, Södra Förstadsgatan 40
Pressbyrån, Centralstation
Pressbyrån, Södergatan 11
Pressbyrån, Sturups Flygplats
NÄSSJÖ: Pressbyrån, Järnvägsgatan 9
NORRKÖPING: Pressbyrån, Järnvägsstation
SKÖVDE: Pressbyrån, Resecentrum
SOLNA: Pressbyrån, Centrumslingan
STOCKHOLM:
Pressbyrån, Klarabergsgatan
Pressbyrån, Stora hallen
Pressbyrån, Götgatan 17, Slussen
Pressbyrån, Kungsgatan 19
Pressbyrån, Nedre hallen
Press-stop, Götgatan 31
Press-stop, Gallerian,Hamngatan 37
Pressbyrån, Huddinge Sjukhus C1
STHLM/ARLANDA /BROMMA:
Pressbyrån, Sky City Arlanda,Plazan
Press-stop, Arlanda Terminal 5
Pressbyrån, Arlanda, reguljär
Pressbyrån, Arlanda terminal 5 B-sidan
Pressbyrån, Bromma flygplats
UPPSALA:
Pressbyrån, S:t Pehrsgatan
Pressbyrån, Järnvägsstation
VÄSTERÅS: Pressbyrån, Centralstation
ÖREBRO:
Pressbyrån, Centralstationen
Pressbyrån, Storgatan 3
ÖSTERSUND: Pressbyrån, Stationsplan

måndag, februari 18, 2008

Gammal och stolt (v 6 av 12)


Söndag, den enda riktiga helgdagen i helgen, började med att barnen slogs. Fortsatte med frukost. F och Teater-F var lite knäckta av att vara ute till halv tre kvällen före, men då hade de i alla fall roat stockholmarna genom sin blotta uppsyn: Ett gäng på ungefär 10 trötta gubbar, alla - jag upprepar, alla! - med skägg. Längst hade den som spelar Gustav Vasa på Dramaten just nu. Sedan joinade en 50- eller 60-årig tant sällskapet.

Jag kan inte rå för det men jag börjar tycka att det är så jävla rockenroll att vara till åren kommen. Inget provocerar så mycket som att skryta med att man snart är 40. Alla ser helt rädda ut! Men 40 är bara en ålder. Det är ingen klimatkris.

När Teater-F hastat vidare åkte jag med Tony till Willys. Det var en ganska jobbig och dyr upplevelse. Jobbigast var kanske att Tony satt och spottade på golvet och sig själv som ett psykfall.

Hemkommen var mamma där, då drog F och jag på brunch på Clarion. Mycket, mycket bra och gedigen brunch. Eftersom promenaden dit och hem var relativt rask försöker jag få det att kvala in som träning. I så fall - vecka 6 av 12 klar. Hemma blev det matlagning, thai pad, orkade inte äta mer än 3 tuggor pga brunchen, därefter försökte vi i cirka 3 timmar lägga barn. Därefter Wallander och zzzzzzzzzz.
(På bilderna kläder jag vill ha från Matilda Wendelboe - de är ekologiska dessutom!)

lördag, februari 16, 2008

En galning fick göra en film. Resultat: ganska okej

Jag har varit lärare på Berghs i dag, fast innan dess städare av min lägenhet. Hemkommen från Berghs hade Teater-F kommit hit och Tony kastade sig över honom. Nadia och Tony hade total sockerchock för övrigt.

Gjorde laxbiff-hamburgare, sedan stack F och F ut. Jag la bångstyriga barn och kollade på melodifestivalen, det är faktiskt ganska kul att få bli förvånad. Såg också "Se upp för dårarna", en film med så mycket hjärta att det inte går att tycka illa om. Även om F sa "kärringfilm" när han såg fodralet. Själv hade han skaffat en totalt supervidrig blodfilm om mayaindianerna, "Apocalypto", regisserad av Mel Gibson, som även skrev manus. Mycket konstig film men bra på sitt sätt. Liksom galenskapsbra. Som om en galen människa hade hittat på det hela. Mel Gibson måste väl vara lite galen helt enkelt.

Sedan funderar jag över mina chanser om vi måste evakuera landet. Jag är ju liksom bra på svenska språket. Vem bryr sig om det när jag bor i, säg, Saudi-Arabien? Nej just det. Vad ska jag då göra? Då är det jag som blir tunnelbanechaffis. Fan vad de som kom hit som flyktingar kommer att skratta oss då! Svenskarna har pizzeriorna, de små affärerna om hörnet eller städar på sjukhusen.

Mer av mig & min nya frilla
fredag, februari 15, 2008

Jag bockar av

Bara för att visa min effektivitet ska jag nu bocka för min lista:

1. Hitta nån från myndighet som kan sätta ord på all statistik. (försökte men kammade noll)
2. Hitta en drabbad (eventuellt fixat)
3. Hitta nån bra sägning på internet (halvfixat, har åtminstone loggat in)
4. Hitta den där snubben, en 80-talist (fixat!)
5. Skriva vad den pratglada sa (fixat! thank god)
6. Bena ut vad mejlarn sa och skriva ner som pratminus (fixat!)
7. Börja leta grannfolk (inte alls fixat)
8. Kolla konflikthanterare (inte alls fixat)
9. Förbereda/slänga ihop synopsis (not at all)
10. Kontakta de där organisationerna (nej)

Er radiostjärna för dagen

Jag är på banan. Kanske. Med jobben alltså. Lite mer på banan än i går ändå. Fick ett tips: När det är mycket - skriv en lista. Och eftersom jag fortfarande använder denna blogg för att tråka ut så många människor som möjligt, skriver jag givetvis min lista här.

Att göra
1. Hitta nån från myndighet som kan sätta ord på all statistik.
2. Hitta en drabbad
3. Hitta nån bra sägning på internet
4. Hitta den där snubben, en 80-talist
5. Skriva vad den pratglada sa
6. Bena ut vad mejlarn sa och skriva ner som pratminus
7. Börja leta grannfolk
8. Kolla konflikthanterare
9. Förbereda/slänga ihop synopsis
10. Kontakta de där organisationerna

Gjort senaste dygnet: Hämtade barn, åkte hem, lagade våfflor, blev mäkta poppis, la barn, pratade i radio, lyssna själv på gårdagens Karlavagnen P4 ("Hemma med barn", del 2 är jag med i), kollade på Breaking and entering (en film som aldrig ville ta slut), snacka med F, somnade, drömde om läskiga ormar, vaknade, gav barn frukost, kläder, gick till dagis, till jobbet.

torsdag, februari 14, 2008

Salami+brie, är det så bra idé?

Jag åt frukost på fik i dag. Det är inte så trevligt som det låter. Äckliga mackor. Menlöst kaffe. Det enda som var bra var koncentrationen. Jag kunde läsa tidningen mycket mer koncentrerat än jag kan hemma.

Därefter jobb. Därefter lunch med mama-brudar (C och A). Därefter jobba. Och nu, inom kort, dagis. Eventuellt ska vi åka skridskor.

Firade att A fått ny lokal i går och det blev förlängt eftersom jag träffade M på Ljunggrens, där jag bland annat fick visa leg för en liten 27-åring som inte trodde på att jag om 3 år fyller fyrtio. Hans kompis gissade på 22. Att jag var alltså. HA HA HA. Det var ändå kul att se deras chock, ja, nästan panik, när de insåg hur gammal jag är. Dessa 80-talister. De är för sköna.

(För att inte tala om 00-isterna, som Nadia. I morse, när hon inte fick ta med sig sin leksak till dagis, skrek hon: "Ni är de dummaste föräldrarna i hela världen!")

onsdag, februari 13, 2008

Och här är den! Frillan...
... som F tyckte drog åt Jane Fonda-hållet, Jane Fonda på 70-talet that is. Kanske i någon slags korsbefruktning med Cruella De Ville, eftersom jag har svart underhår. Och ja, jag ser lite störd ut i mina ansiktsuttryck men det var det bästa jag kunde göra just nu.

(Övriga aktiviteter i dag: Lämna barn, träna, jobba som en gris. Lunch intogs i ensamhet med några engelska, amerikanska och franska tidningar. Det var ljuvligt.)

tisdag, februari 12, 2008

Småstressad dag, men trevlig

Jag hinner inte riktigt skriva för i dag var en dag PACKAD med grejer. Jobb, jobb, sedan yoga, sedan slafsa i sig lunch (rester - jag HATAR rester, kan knappt äta för jag blir illamående), därefter klippning och färgning av håret. Det blev megasnyggt, och gjordes av Örjan på Coulisse, Katarina Bangata 25. Skynda dit! Han är stans bästa frisör. Trevligaste också. Och ja, snart blir det bild på det hela också.

När jag hade gjort allt det här, ilade jag över Söder för att hämta barn. Sedan stack jag med ungar till A, min gamla (och nuvarande) kollega, och hos henne och söta B fick vi potatismos med fiskpinnar o broccoli. Barnen lekte hejvilt. Sedan hemgång. Jag la kidsen men Tony har i vanlig ordning ännu inte somnat. I dag var det liiiite om klimatet på Aktuellt. Dock inget om den förestående evakueringen av hela den skandinaviska befolkningen som måste ske inom tio år. No rush, eller?

Etiketter:

måndag, februari 11, 2008

Jag har skrivit en bok


För alla som missat detta: Jag har skrivit en barnbok. Den kan man köpa för en femtiolapp här. Den heter "Vem är tjuven, Mirjana?" och jag har verkligen jobbat med den berättelsen. Plus att bilderna är underbara. Tål att läsas från bebisålder fram till kanske mellanstadiet, eller nåt. Så läs läs!

Och i dag var jag med Nadia på en pizzeria. Hon och jag bara, på Primo Pizza vid Nytorget. Det var mysigt. Jag hämtade henne på skolan där hon var på måndagsgympa, efter en lång arbetsdag (plus lunch med Julia). Jag pekade mot "String", fiket över gatan, och sa att hon nog kommer att sitta där med sina kompisar på kvällarna när hon blev en större tjej. "Jag kommer inte att fika när jag blir stor tjej. Jag kommer att leka och skutta runt", sa hon då. Och hon har säkert rätt.

Money money money


Nej nu ska jag rivstarta lite för att hinna ikapp rent ekonomiskt. Har fått mördande besked från skatteverket om vad jag måste pytsa in varje månad - herregud säger jag bara - men vad fan, sånt är livet och hej och hå. Jag betalar gärna rejält med skatt, det är inte det. Men jag blir bara lite irriterad på mig själv som inte kunde beräkna lite klokare.

Jag har i alla fall kommit fram till att jag måste jobba ganska rejält, kavla upp ärmarna, för pengar det är härliga grejer det. Om man har mycket vill säga.

söndag, februari 10, 2008

Tio år kvar - ringer en klocka, någon? (v 5 av 12)

Kan någon förklara för mig varför jag inte kan köpa antivirus-system på nätet? Det är så jävla sick. Det gick nämligen inte förra gången jag försökte heller - trots att det är ett år sedan!!! Man blir ju galen.

I övrigt rörde sig faktiskt delar av familjen bort ifrån hemmet, gör vågen nu allihop. Det var Nadia och jag som gick på dim sum-lunch med A. Det var mycket trevligt, Nadia åt som besatt, jag fattar inte, hon kan knappt äta fläskkarré för det är så "konstigt", men underliga dim sums med en massa suspekt innehåll, det äter hon hur lätt som helst!

Jag powergick hem från city (Nadia i paraplyvagn). Dagens träning. Så denna vecka var det på håret, men med en hemmaträning med vikter i går blir det faktiskt 3 pass även denna vecka. Hurra för mig. Men nu måste det bli LITE roligare framöver. F är visserligen sjuk fortfarande och det är trååååkigt. Mycket tråkigt. Han är i stort sett mer sjuk än frisk. En annan liten tråkighet är ju det här med Nordpolen och att den smälter. Men INGEN verkar bry sig om detta. Inte DN, inte Rapport i dag, ingen. Smälter Nordpolen så kommer ju Golfströmmen att sluta strömma förbi här - hello! Det innebär att det blir iskallt här. Alla måste alltså flytta från Skandinavien, och om danska forskarna har rätt, snackar vi om att detta börjar om 10 år. Varför rapporteras det inte mer om det här?

Samtidigt, i en annan del av Sverige: Våra styrande politiker kan inte lyfta arslet ur trakasseri-lådan. Är det inte flyktingars liv som ska krossas genom att de skiljs från sina barn i åratal (humant? nej), så är det struliga ungdomar som ska sökas upp av polisen. Herregud. Finns det verkligen inga vuxna med auktoritet längre? Polisen liksom. Vi kommer alltså att få flytta ifrån vår del av världen inom tio år!? Fatta! Sluta marschera i militärbootsen nu, lilla regering, och gör något åt det som är ett RIKTIGT problem, tack.

lördag, februari 09, 2008

Är det slut nu?

Är verkligen hela nordpolen borta om tio år? Jag skulle vilja ha mer info om detta! Vad har hänt med nyhetssändningarna på helger, fem minuter Aktuellt liksom! Det funkar inte. Jag vill veta om det verkligen är så att vi har tio år på oss, sedan måste vi flytta ifrån Sverige. Är det så? Jag såg Rapport 19.30 och en dansk forskare påstår att 25 procent av Nordpolen har smält bort. Att resten är borta inom 10 år om det fortsätter så här. Jag fick grav miljöångest. Vad göra!? Det är liksom inte på källsorteringsnivå detta. Det är mer på nivån "nu måste alla ledande politiker förbjuda bensin i alla länder omedelbart". Lilla jag kan inte göra ett skit, det blir för lite gjort. Det måste komma påbud uppifrån, förbud, ransoneringar... hallå?

En önskeeftermiddag

Lördag morgon börjar som vanligt med frukost - därefter städning. Det behövdes en rejäl städning denna gång. Sedan började Nadia rulla bouleklot på parketten. Och Tony blev väldigt stressad över ordningen. Han föredrar totalt kaos.

Snart kommer barnens kompisar, S och J. Då kanske Tony slutar gnälla var femte minut. Läste i DN om influensan. That's us folks! Fast febern verkar ha lagt sig, hos alla utom F. Själv är jag bara illamående när jag tränar. Så det ser inte ljust ut för mina tre pass denna vecka. Har gjort ett, nästan spyende.

Saker jag skulle vilja göra:
- Gå på eftermiddagsbio.
- Gå på Le Rouge eller liknande tjusig restaurang.
- Gå på trevlig bar och dricka ett par öl.
- Promenera genom stan hemåt, kanske prata med F eller kompis.
- Kolla några gamla Seinfeldt-repriser och sova utan nattliga störningar, tills jag vaknar av mig själv.

En liten eftermiddag utan barn, bara en liten. Det skulle sitta fint. Fast nu är de ju sjuka. Och jag har ändå inga pengar. Så glöm glöm.

fredag, februari 08, 2008

Det blåser i Tanto


Nu har det gått en vecka och barnen har äntligen sin feberfria dag. ÄNTLIGEN! F är hemma från Köpenhamn, och stannar i Tanto med dem. Det ser ut som om någon ställt in en sån där vindmaskin man har när man fotar amerikanska damtidningsomslag hemma hos oss. Allt är bara runtvispat, varenda sak har liksom lyfts upp och släppts ner någon annan stans. Visparna själva är helt bortspolade, Tonys insats.

I går gick F och la sig före Aktuellt. Själv la jag mig kring halv tio. Vi kunde ha varit på en fest med Bianca Jagger. Men man kan inte få allt. Man kan inte ens få städning i hemmet. Det man får är att stå där med dammsugaren i högsta hugg och köra. Därefter tillfredsställelse över rent hem, som varar i cirka 20 minuter. Sedan är vindmaskinen igång igen.

torsdag, februari 07, 2008

Väckning mitt i natten undanbedes


Vilken dag, vilken dag. Nu sitter jag på kontoret i alla fall, despo-jobbar. Hur får man en veckas jobb klart på en eftermiddag?

Dagen började i alla fall med att barnen sov till 8. Tack för det, säger den som blivit väckt femtio gånger, först av telefonen typ halv tolv på natten!? och sedan av Nadia som skulle sova hos mig, som skulle dricka vatten, dricka vatten igen och så förstås kissa, vid tre eller nåt. Puh. Vid frukosten flippade Tony en stund, sedan bråkade de tills jag sket i dem, sedan kom pappa och tog barnen vid lunch. Då tassade jag iväg mot kontoret och nu har jag faktiskt fått lite saker gjorda. Plus tränat.

Jag har också fått min bok i många ex. Så nu kan ni få, gott folk! Och Idas kompis N fick en dotter. Grattis till henne.

onsdag, februari 06, 2008

Toppar och dalar i vabblandet

Men det finns ju ändå fördelar. Nu börjar vi nämligen NÅ någonstans i denna intensiva vabb-tillvaro (vabb=vård av sjukt barn enligt Försäkringskassan). Tex slog jag i föräldrabotten när jag irriterat fräste: "Ska jag skaffa andra barn eller?" Sedan har vi nått höjder också, tex har Nadia fattat att lilla visaren är på sex, stora på tolv, när Bolibompa börjar. Och så har jag förklarat att de är jävligt otrevliga mot mig och att jag inte förtjänar det, jag som är så snäll mot dem. De såg väldigt skeptiska ut. Så sa Nadia att jag inte alls var så himla snäll. Då drog jag upp några exempel: Ni har fått bada, ni har fått mat, jag har löst 99 procent av alla kriser ni har haft i dag. Det kallas argumentationsteknik, och min visade sig vara överlägsen Nadias. Hon stod en lång stund och bara funderade. Kanske insåg hon vilken bra mamma hon ändå har. Eller inte.

Etiketter:

Två barn and counting


Nu är båda barnen sjuka, feber och snoriga. Natten funkade halvbra kan man säga. Jag är astrött och har jobb att göra, typ ringa myndigheter och styra upp svåra intervjuer med halvkända personer. Får se om det alls kommer att funka. I går gick det definitivt inte att jobba.

Jag som trodde att vi skulle klara sjukorna bättre på grund av Thailand. Verkar inte så.

Såg "Arsenik och gamla spetsar" på Stadsteatern i går. Helt okej var den. Ska börja boka lite fler föreställningar. Även om det varje gång kommer att krocka med F:s utlandsresor.

Etiketter:

tisdag, februari 05, 2008

Med tunga steg mot toaletten

Hemma och vabbar. Ska snart på ett möte i lokalen med snorig unge. Nadia skrek på natten om att hon hade ont i sina händer, typ handflatorna, när febertopparna var som högst. Vad kan det vara, någon som vet? Jag tänkte att det kan ju värka i leder när man har hög feber.... men tänk om det är typ borrelia?

Det är det värsta med barn. Aldrig får man sluta oroa sig. Aldrig någonsin. Näst värst är torka bajs. Varenda steg jag tar mot toaletten för att en unge ropat "färdig!" är så tungt, så tungt.

Har varit hemma från Thailand en vecka och jag är redan trött på alla evenemang, arrangemang, lekdejter och kalas. Det blir så himla mycket, hela tiden så mycket av allt, så många saker som ska styras upp, tider som ska planeras, idéer som krockar. Men i kväll ska jag på teater. Ett helt självvalt arrangemang. Hade varit enklare om jag sluppit styra upp med en massa folk som kan ta barnen (eftersom F inte är hemma på flera dagar), men nu är det som det är.

måndag, februari 04, 2008

Trist, tristare, moi

Ibland är man så förbannat ospirituell. I dag är en sådan dag. Jag är tristare än tristast. Jag är deprimerande, mördande, galet tråkig. Jag är så tråkig att det kliar i mig. För att hotta upp mitt jag försökte jag äta en cocosboll. Oklart vad det egentligen skulle göra för skillnad. Resultatet var i alla fall obefintligt.

Ska jobba på, Nadia har feber i dag och hänger med F. I morgon min tur att vara hemma med henne. F åker till Köpenhamn, borta tre dagar. Det är jag och kidsen här framöver.

söndag, februari 03, 2008

Uppländsk vinteridyll (v 4 av 12)

Är på landet, hos F:s föräldrar. Nadia sjuk. Snön föll i går så det är alldeles vitt här utanför. En idyll inte alltför långt ifrån Peter Englunds hem. Nadia har feber och vill mest bara ligga i soffan och kolla barnkanalen. Såg Harry Potter och Fången från Azkaban i går, jättebra! Är helt inne på Harry P just nu. Ser fram emot att börja läsa den för Nadia när hon är redo. Tony är definitivt inte redo. Han bröt ihop i går när Svarte Petter skrek lite för högt, på Bolibompa.

Ska verkligen försöka röra lite på mig, typ några situps eller whatever. I så fall blir det tredje passet denna vecka. Denna vecka 4 av 12 alltså.

lördag, februari 02, 2008

Akta er alla äckliga gubbar

Nyligen hemkommen från Spy bar. Ska snart lägga mig. Kanske lyckas jag äntligen få bukt med min jetlag nu! Kan verkligen rekommendera entrecoten från Berns bistro, som ligger i trädgården utanför Berns. Annars har dagen bestått mest av möten, möten och möten. Sedan hängde jag i Matilda Wendelboes monter på hotell Anglais och kring Stureplan överhuvudtaget. Mycket journalistskvaller i kväll. Huka er alla vidriga snubbar som jobbar som journalister! Vi hör er, alla vi mediefeminister hör/får höra vad ni snackar för vidrig skit. Alla era sexistiska kommentarer vid 2-tiden på natten på Spyan. Vi hör dem. Och vi publicerar. Så passa er jävligt noga.
eXTReMe Tracker