lördag, december 30, 2006

Flickor, kvinnor och en och annan fika

Asskön kvinnodominerad dag. Först kom syrran, sen drog jag och Nadia iväg och fikade på Clarion med Karin, därefter middag och lek med Jenny M, Isabella och deras söner Paul o Olle. Nadia lekte så hon blev alldeles tossig, Paul hade så många roliga grejer. Bland annat en bajskorv i plast, den var så kul att hon var tvungen att berätta om det för F när vi kom hem vid 21. Sen var läggningen no problemo.

fredag, december 29, 2006

Hemmalivet går en på nerverna

I dag har vi gjort följande:
* Åkt och hämtat bilbatteri. Nadia fick spel eftersom hon inte kunde ta med sig dockvagnen de sålde där, som hon lekte med. F köpte fel bilbatteri sist.
* Ätit goda piroger hos "Emils" i Norsborg, eller Hallunda. Norsborgskidsen stod och smällde tusen smällare på de skitiga gatorna. Ingen städar i Norsborg! Verkar det som.
* Åkt vidare med bilen, över hela stan till Sickla, där jag och Nadia handlade gardingrejer, medan F och en sovande Tony var på systemet. Sedan handlade jag och Nadia mat, F och Tony fikade, sedan bar det av hemåt igen.
* Packade ur, körde ner bilen i garaget, gjorde en intervju, Nadia kollade på Madicken.
* Lagade mat: Lammköttbullar, jättegoda, åt med fullkornsris (rättvisemärkt!) och sallad.
* Jag badade barnen, F röjde i köket.
* Bolibompa, därefter leka Björnen sover med kids.
* F lägger barnen, det kommer ta en evighet igen. Vi är så trötta på att vara hemma och försöka lära barnen sova utan napp. DET SUGER. Jag måste ut i världen lite.

torsdag, december 28, 2006

Konstig bild eller vad säger ni?


F tycker att den här bilden på mig är skitkonstig och att den inte kan ligga på min jobblogg. Vad säger ni?

I går blev det att vi drog på stan! Allihop, till kulturhuset. Där åt vi på restaurangen på tredje våningen, nära teaterscenen, sedan lekte barnen loss på Rum för barn. Så otroligt bra ställe, rekommenderas verkligen! Vi träffade Lars som bor i vårt hus där. Sedan stack vi till Hötorget, för Martin kom, och han åt en korv där nere i Hötorgshallen. Tony somnade och vi kunde ta en lång ostörd fika, Nadia klättrade i en trappa under tiden och drack juice. Sedan tog jag och Martin en repa på stan, som slutade på NK där Nadia la sig på golvet för att titta på den stora granen som snurrar i deras ljusgård. Sen var det att ta bussen hem till Tanto igen. Vi åt mat, de kollade tv, sen läggningsproblem igen i några timmar.

Men i dag har grannens barn som är snart 3 år kommit, hon går på Nadias dagisavdelning så de leker loss.
- Nu kan du vara lille skutt, säger Nadia.
- Här bor jag, säger Vendela.
Tony snurrar runtomkring dem som en liten satellit. F har dragit till Alby för att köpa ett nytt bilbatteri. När han kommer hem, är det min tur. Jag ska ut för att hitta en lösning på vår nya gardin, på något vis. Kvinnogöra, karlgöra... eller nåt. Bilen funkar förresten inte nu igen. Vi provar med att byta batteri så får vi se.

onsdag, december 27, 2006

Ledigheten känns lite ovan

Tony får raseriutbrott ändå, trots jul och lugn och ro. Man vet inte alltid vad det är, men kan misstänka det vanliga - hunger eller trötthet. Nu senast ville han absolut gå ut, så vi gick ut. Då skrek han som en tok tills han fick gunga.

Har lite diskussioner med F om att gå ut på stan, till sist bestämde vi oss för att åka till Junibacken, fast på eftermiddagen. Alltså ganska snart. Tony ska bara sova först. Det är ett jävla meckande med Tonys sovande tycker jag. Fast fan vad vi varit hemma mycket nu! Jag vill dra på stan i stället. Ska föreslå det.

Ledighet, ledighet. Ganska ovant faktiskt.

tisdag, december 26, 2006

Seeega läggningar, felköp, med mera

Kolla min fina nya jobb-blogg! Jag är såå stolt. F kollar på Sagan om ringen men läggningarna tar numera typ 2 timmar så jag måste sitta vid Nadias säng för att hon ska sova. BOOORING, kan jag säga. Blir tokig på att natta länge. Men under en övergångsperiod måste det göras, medan hon avvänjs med napp.

I dag åkte vi på utflykt - till City. Tog bussen dit, åt kebab (Hötorgshallen tyvärr stängd, åt asäcklig kebab på Sveavägen i stället), sedan gick vi i några affärer, fikade på Gallerian (Tony sov) och köpte lite husgeråd, sedan bar det av hemåt igen. Upptäckte att vi köpt fel fästen till gardinerna. Måste köpa såna fästen som man stryker på gardiner. Vi har fått vansinnigt fina, riktigt kosovo-kitchiga spetsgardiner från Pristina av min syster Ida.

Nej nu ska jag sitta bredvid Nadia! Hejsålänge

måndag, december 25, 2006

Jag är tråkig, jag refererar, läs eller ej

Igår var det julafton. Då hände följande:
Vi vaknade kl 7 (barnen alltså), F gick upp men de härjade så mkt i sovrummet att även jag fick kliva upp, och Ida som sover här. Sedan var det matlagning för fulla segel och annan förberedelse. Barnen fick potatismos med korv vid 11, sedan somnade Tony. Nadia fick gå ut med Ida och gunga, sedan kom de in och så kom farmor och farfar vid kvart över tolv, därefter mormor och morfar. Vi åt jullunch, alla hade bidragit med något, vårt julbord såg ut ungefär så här: Hemlagade köttbullar, prinskorv, hemgravad lax som var ASGOD (mitt verk), fårfiol, lite parmaskinka, vanlig skinka, F:s klassiker Janssons frestelse, rejäl rödkålssallad gjord som pizzasallad (med vinegrätt alltså), sedan kl 14 ringde det på dörren och då kom en tvättäkta tomte! Alltså grannen från 12e våningen som hade en riktig tomtekostym. Nadia rapporterade direkt, i dörren, att Tony inte varit snäll eftersom han hade dragit henne i håret, så han förtjänade inga presenter. Den här tomten lyssnade inte på det örat utan alla fick några presenter. Sedan tog tomten med sig husets alla nappar, för att ge sina tomtebebisar. Nadia gav dem lite motvilligt ifrån sig. När tomten gått kom ännu fler klappar fram och det var utdelning. Pappa la sig och sov under tiden. Barnen fick som vanligt massor av julkappar, massa fina grejer och kläder, jag fick min länge efterlängtade trappmaskin! Samt 3 kg vikter. Nu jävlar ska jag träna hemma. Därefter åkte farmor och farfar hem, pappa vaknade och vi åt igen, plockade ur och i diskmaskinen en miljon gånger, sedan åkte även mormor o morfar och de tog Ida med sig till Uppsala. Så vi softade, framför bolibompa. Sedan var det dags att lägga barn. Tony klagade konstigt nog inte alls på att han inte fick napp, bara lite gnäll, men Nadia tog två timmar på sig att sova och grät och skrek på slutet, och sa att hon visst ville ha napp, väldigt jobbigt. Men till sist somnade hon, när jag satt bredvid henne, och sov till 7 i morse då hon kom till oss, utan ett ord om napp!

I dag har vi bara tagit det lugnt, hittills. Varit hemma, ute på gården, Tony sov i två timmar (utan napp). Barnen leker en massa med sina leksaker. Men snart ska vi gå till garaget bara för att se ifall bilen funkar alls. Jag har mest läst "Pol Pots leende" av någon pretto journalist som i alldeles för hög grad lyfter upp sin egen förträfflighet, synd för boken hade kunnat vara bra. Dessutom saknar jag den raka historien. Språkliga snitsigheter och snirklerier är bara fjams i en dokumentär skrift, anser jag. Dessutom har jag och Nadia bjudit in oss till grannen på en kopp te, det var trevligt. Deras dotter Vendela går på Nadias dagis.

Ursäkta tråkigt men tänk att detta är min dagbok! Jag skriver för att minnas, ibland skittråkiga grejer. Men ibland händer inget speciellt här i livet. Fast det är bra för det. Supersoft, härligt. Godfortsättning.

Etiketter:

lördag, december 23, 2006

Lille Paulo har blivit stor designer


Har ju glömt berätta en rolig grej! Min gamla kompis Paulo Melim Andersson har blivit Chloés chefsdesigner! Jag lärde känna Paulo i Paris när jag var 22-23 år ungefär (han är ett år yngre). Vi bodde ihop en sommar. Sedan träffades vi en del i Göteborg åren efter, då F och jag pluggade där. Mycket party och mycket sentimentalt musiklyssnande.

Paulo är väldigt speciell men han har stort hjärta. Och jag tror säkert att han kommer att piffa upp Chloés kollektioner en hel del.

Det skrivs fasligt lite om honom i svensk media, tycker jag. Mig veterligen har väl aldrig en svensk varit chefdesigner för ett stort franskt modehus förut? Men jag kan tänka mig att Paulo vägrar låta sig intervjuas, han verkade lite anti sånt när vi träffade honom på Riche för några månader sedan.

Etiketter:

Den 23 december i 19 punkter

1. Vaknade kl 7.30, av att Nadia kom in (hela natten alltså utan barn i sängen! utan att vakna en enda gång!). Tony börjar babbla i sin spjälsäng, går in till honom.
2. Sätter mig framför datorn och påbörjar jobbandet (AB).
3. Gör frukost till alla barnen, det skriks och tjatas på Tony efter att jag tagit hans napp.
4. Alla vaknar av Tonys skrik. Till sist får han ligga i sin säng och fundera över sitt skrikande själv.
5. Frukost. Tony får komma efter en stund.
6. F vaknar men går och lägger sig igen. Ida och Nadia sticker och handlar. Tony bråkar.
7. F har magont, spyr inte men mår illa.
8. Ida och Nadia kommer, Ida lagar jättegoda pannkakor i brasiliansk stil, med stekta bananer i. Vi äter, fast barnen tar bara några tuggor.
9. Jag sticker på stan när Tony somnat, Nadia kollar på Bamse. Ida läser, F sover.
10. Jag handlar de två sista julklapparna, samt lite julstuff.
11. Jag är hemma inom 1,5 timme.
12. Ida och Nadia samt en skitsur (han vill ha napp, men vi ska sluta ge honom napp dagtid) Tony klär granen. Tony blir glad av pepparkakor.
13. Vi äter mer pepparkakor och drar ut på gården, jag och barnen. Ida och F börjar städa.
14. F kommer ut på gården och avlöser mig, jag och Ida torkar golv och städar toan.
15. Litet försök att styra upp köket.
16. Karin kommer och ger barnen massor av böcker i julklapp! Blir populärt. Vi dricker kaffe och snackar lite.
17. Kalle och Maj kommer, de köper två glöggflaskor av oss, vi har alldeles för många och Systemet hade tydligen slut. Vi kan sälja 2 flaskor till om nån vill ha! Starkvins.
18. Karin och Kalle sticker, vi äter köttbullar som F lagat med potatismos.
19. Bolibompa! Jag börjar jobba igen. Har 2 AB-pass i dag. Om två timmar är det över. Då ska de sista julklapparna slås in och märkas. Sen ska det softas.

fredag, december 22, 2006

Nu är det vinterkräkjul, här i vårt hus...


Nu är julen äntligen här! Fast jag har fortfarande två personer att köpa julklaps till. Men jag tror att det går att fixa vid Skanstull, så man slipper city. Annars vete fan...

Kvällen har börjat med kräksjuka. Nadia har spytt två gånger. Kvar att få sjukan är: Ida, F, Tony och så lilla jag dårå. Men vi får se hur det går. Inte alltid så att alla får kräksjuka. F får det i stort sett aldrig.

Jag som hade tänkt mig en lugn glöggkväll med vänner. Det blir inget med det. Men en lugn glöggkväll med Ida och F kan det bli! (Fast hur är det att spy upp glögg? Äckligt va?) Ska nog ändå ta till mitt bästa knep: Svälja 10 vitpepparkorn. Det ska hjälpa tydligen, jag har alltid tagit dem och faktiskt sluppit vinterkräk. Ida förfasar sig just över att F äter samma popcorn som Nadia slickat på... men han tycker ändå att det är kört.

Blir en spännande jul det här!

torsdag, december 21, 2006

Tjejdejt med syster o dotter på stan!

Nu ska jag bara säga hej och att jag lever, har rusat på stan i dag, men det var ganska mysigt att ha tjejdejt, jag mötte Ida och Nadia på stan när jag jobbat färdigt på mama. Vi sågs utanför NK:s julskyltning, sedan åt vi på Max vid Kungsan och så tog vi en sväng in på Zara, där Nadia dissade alla kläder jag tyckte var fina. Vi var på krimskramsavdelningen på HM (Nadia gillade det), sedan buss hem. Kom hem lagom till läggning. Nadia verkar helnöjd med kvällen. Nu sover de som stockar.

Själv kämpar jag som besatt med min hemsida. Det går sisådär. Men jag ska fixa mer under mellandagarna. Men gå gärna in och kolla hur det ser ut. Jag har fått en massa hjälp av den här snälla människan.

onsdag, december 20, 2006

Sista hystodagarna kvar, sen jul

Men gud, snart blir jag galen på den här betablogg-grejen. Måste jag verkligen byta till ny version? Varje gång jag ska logga in försöker blogspot tvinga mig till det. Fast jag har hört att det kan bli problem med att ladda upp bilder då! Är det så Jenny mfl?

Mitt liv är inne i sitt mest hysteriska, så i morse satte jag igen klockan på 6 för att hinna jobba 2 timmar innan jag ska lämna barn på dagis och vara på mama, vilket ska ske kl 9. I går var jag ute med mamaredaktionen och åt julbord och fick fina julpresenter, det var kul och väldigt bra att snacka lite med de andra på redaktionen.

Men, i morse kl 6 fick jag inte klockradion att stänga av sig! Så Nadia och Tony vaknade också kl 6, helt i onödan. Fan alltså, de kommer bli aströtta. Hur som helst: Idag kom barnbidraget så jag kan äntligen köpa mina sista julklapps. Hejhej

ps. Nu har jag fått en massa hjälp att börja lägga upp jobbloggen! Så här ser den ut hittills.

Etiketter: ,

måndag, december 18, 2006

Väldigt mycket storstad

Jag sitter på mama! Ska hoppa in och jobba den här sista veckan före jul som sagt. Gick upp 6 i morse för att kunna göra mina två timmar Aftonbladet först, sedan världens strid för att få ungarna att komma till dagis, Nadia grät och grät när jag gick, Tony också lite ledsen, jag bara rusade till bussen, ner i full tunnelbana, puh och stön. Vardagsstressen är inte kul. Jag ångrar inte att jag frilansar kan jag lova.

Men, mama har flyttat till Kungsgatan! Så schysst att jobba så här mitt i smeten. Väldigt mycket storstadsfeeling. Jag gillar det. Arabisk fastfood runt hörnet. Bilar som tutar, ambulanser och bussar som dundrar förbi. Nu måste jag gneta vidare. Hejdåsålänge

söndag, december 17, 2006

Vi är lite fulsnygga i dag

Var hos Ankan i går, i hennes superfina lägenhet. Vi var ett helt gäng, bara tjejer. Mysigt värre. Jag var kraftigt trött efter partykvällen innan som slutade på Spy bar (Belinda, Karin M, Karolina R, Jennie o jag). Sumpade en mössa till. Och den här gillade jag verkligen! Antagligen är den redan borta från HM, annars hade jag kunnat köpa en ny.

Nu har jag och F gått till hans lokal. De har inrett och inrett. Det ser ut som i en tecknad serie jag läste när jag gick på mellanstadiet - det var Shakespeare tecknat, en scen från Hamlet när någon blev knivhuggen genom ett draperi. Såna draperier är det överallt här. Tony har precis vält en bänk klädd i en tröja. Han är väldigt förtjust i Jonas skumma soffbord som säkert snart hamnar på en utställning nära dig.

Själv ska jag försöka mig på en julklapp, åtminstone en. Men jag äger inte mycket pengar och måste spara lite till olika julfestligheter. Nästa vecka är totalt tokig, som jag sagt. Har ångest.

fredag, december 15, 2006

Utan bil försmäkta denna familj


Motor motor på väggen där, säg vad det är som inte funkar!

Sista dagen den här sidan 2006 som jag sitter på mitt kontor. Känns lite tråkigt, för jag trivs här, men samtidigt skönt att man ska få vara ledig i två veckor (alltså nästa vecka är jag på mama och tokjobbar, jag menar veckorna efter det). Så ledig man kan bli med ett reportage och några Aftonbladet-timmar att göra. Ska ta hem datorn i alla fall. Skulle behöva ta hem skrivaren också, men det blir för krångligt.

Bilen har lagt av. Det var inte bensinen, det är inte batteriet. F pratar om säkring. Men han har ingen aning. Vi har ingen aning, någon av oss. Vi kan absolut ingenting om bilar och är bägge totalt ointresserade. Men livet blir samtidigt jävligt jobbigt utan bil. Så vi måste ju fixa det. På lördag ska vi låna bil av Seiberlichs, för att kunna storhandla. Annars kommer den sista veckan före julen bli helt fruktansvärd. Det finns ingen större stress än att komma hem med två hungriga barn och inte veta vad man ska laga eller om det finns ingredienser så det räcker. Big no-no. Dessutom, hur kul blir det om sista dagen före julafton innehåller följande:

1. Storstäd (måste vi ha).
2. Hysteriskt julshoppande (det går inte att undvika).
3. Galen storhandling.

Nej, ett måste bort. I stället kör vi hysterisk helg nu, med storhandling. Jag kanske ska ut i kväll förresten. F också. Barnen sover hos Seiberlichs. Om nu inte allting ändrar sig. Vi får se.

torsdag, december 14, 2006

Tips från coachen: Skaffa er ett liv

Såg Fredrik Lindströms program om att vara svensk i går. Sisådär tyckte jag om det. Jag är så jävla trött på att svenskar "söker sig själv". Slappna av. Skaffa dig ett liv. Det är mitt tips. Det finns så många människor som inte har ett liv. Som har det så infernaliskt tråkigt så man tror liksom inte att det är sant. Som inte tillåter sig att någonsin känna efter eller ändra på något. Som KÄMPAR för att ha så tråkigt som möjligt.

Det är de som alltid är avundsjuka och sitter och ojar sig över vad alla andra gör (med alla andra menar jag dem som har ett liv). Jag har råkat ut för en del sådana människor. Numera kan jag lukta mig till dem på nolltid. Och jag fetskiter i dem. Kan till och med vara rättså otrevlig. Jag hatar när man kastar bort sitt liv. Det är så fruktansvärt korkat. Nej nu går jag och hämtar min sköna dotter så ska vi hitta på något mysigt. Hejdårå

onsdag, december 13, 2006

Dagislucior och en liten tomteTony kunde ha samma tomtekläder som förra året (fast han vägrade mössan i år). Här ser ni hur söta alla lucior var på Nadias dagis.

Det finns mobbing och mobbing


Alltså ursäkta men har alla människor med humor utplånats på sistone? Eller vad är förklaringen till denna krönikörs sura krönika över debattredaktörer? "Sluta mobba godsägarna", det var faktiskt riktig humor på hög nivå. Ni hör ju själva: Sluta.Mobba.Godsägare.

Hahahaha.

Förresten läste jag ut Gangsters i går. På sätt och vis var det plågsamt. Plågsamt segt. Plågsamt ofullständigt. Jag vill inte ha alla svaren, alla sluten, alla berättelserna från a till ö. Men NÅGON jävla historia kan han väl förklara?!! Jag menar, vem bryr sig om fucking Maud, det är ju Henry man vill veta mer om. Det är ju Henry som är grejen, och Henrys relation till huvudpersonen.

Men jag ska inte klaga så mycket. Vad har jag själv åstadkommit? Varken en genialisk Gentlmen eller en mindre genialisk Gangsters. Om man ska vara ärlig.

Däremot har jag åstadkommit två fantastiskt söta barn som firade lucia, vi var tvungna att vara på Nadias avdelning kl 7.45 i morse, fick väcka barnen så de skulle komma upp. Vid åtta sjöng de allihop för oss. Tony satt helt stilla i sin tomtedräkt (mössan vägrade han) och tittade. Det var väldigt fint. Och på dagis finns inga mobbnings-urval när det gäller lucia. Alla får vara lucior, även killarna. Till exempel Allan var lucia, med mycket fin krona där det röda skärpet var invirat.

På kontoret finns lussebullar och Isabella har glitter i håret. Jag tänkte faktiskt ha det själv men glömde. Självklart ska man ha glitter i håret på jobbet när det är lucia.

tisdag, december 12, 2006

Träning-jobb-dagishämtning-pannkaka-lugn&ro

Jag hinner knappt ens komma till jobbet, så måste jag dra. Visserligen är det för att jag tränat i dag, men i alla fall. En intervju blev det åtminstone. Dock hann jag inte läsa det jag skulle läsa. Inte heller hann jag skriva det jag skulle skriva. Och jag vet inte om jag hinner gå på toa heller.

Så är det, när man hämtar barn på dagis tidigt. Bara att hacka i sig. Men i morgon har jag gjort min sista hämtning denna vecka, sen kan jag jobba på lite.

F tycker att vi ska åka och se en stormatch i England någon gång, han och jag. Det säger jag inte nej till. Jag tror nog att det kan vara kul, även om jag skiter i fotbollen. Det finns ju alltid bira om inte annat.

I dag blir det pannkakor till ungarna. Jag ska ta det riktigt lugnt. De behöver lite ro. Jag med. Hejsvej

måndag, december 11, 2006

Lax teriaki, yum yum


F är hemma. Han kom precis innan jag skulle läsa saga för barnen så de äntligen kunde gå och lägga sig. De har varit sanslöst trötta den här kvällen, typiskt eftersom det också är en kväll när grannarna varit här och ätit middag. Jag kunde knappt prata med nån eftersom Tony skrek hela tiden, även när jag bar honom. Nu är han helnöjd, drar runt och snackar för sig själv.

Jag blev så orolig eftersom vinden har varit helt vild i dag, att F skulle störta. Jag har lite vidskepligheter och annat för mig, så jag kan ofta få för mig en massa grejer. Fast han levde.

Nu ska jag glo på tv och sticka lite. Gjorde en fantastiskt god Lax teriaki i dag, från den här kokboken. Såserna fick jag göra i går, och så stekta jag det i dag, laxen i ugn, till det wokade grönsaker och äggnudlar.

Skrik, tjejer, skrik

Hämtade barnen i går. I Uppsala alltså. Gick till F:s mamma och tog lill-grisen, alias Tony, sedan kom min mamma och mötte mig vid stationen med Nadia. Barnen upp på tåget och iväg hemåt. Det gick lite sisådär, de skrek och levde rövare på tåget. Några såg sura ut. Tony skojade bara, skrek "Emi, Emi" (alltså "Emil, förgrymmade unge"), men jag tror inte de andra i vagnen fattade skämtet. De hörde bara en skrikande unge. Nadia tyckte det var superkul, dock, och skrek ganska bra själv. Eftersom jag är feminist kan jag inte heller be henne hålla truten. Utan måste säga detta till Tony. Så ser ju världen ut. Killarna skriker för mycket och för högt, och tjejerna - som borde skrika rakt ut - håller käft.

söndag, december 10, 2006

En rumlares bekännelse


Foto: Pet sounds bar. Fast jag gillar Roxy bättre. Lite stelt på Pet Sounds.
Ensam hemma! Ensam hemma! Det är otroligt skönt att få vara ensam här hemma, även om det bara var några dagar. I går åkte jag med mamma till Centralen, först skulle vi ta bilen men den har lagt av - eftersom F antingen lämnat ljuset på så batteriet tagit slut, eller kört tills det var 0,0 centiliter bensin kvar. Ut med alla barnen, gå uppför backen till pendeltåget i stället. De fick varsin pyttepåse chips och var väldigt nöjda över att få åka tåg med mormor. F:s mamma mötte dem i Uppsala och tog Tony, allt verkar ha gått fint. Själv åkte jag till Mälarhöjden för att barnvakta Selma och Jacob, ja, man lämnar bort sina ungar och så tar man andra... men jag ville vara schysst och det var ganska lugnt.

Sedan hem. På vägen längsmed vattnet mellan Hornstull o Tanto fick jag människopanik, orkade inte med en enda människa. Så det var skönt att stänga in sig i sin tomma lägenhet och plöja mina två boxman (numera lovefilm) -filmer: Virgin suicides av Sofia Coppola, och sedan Walk the Line, om Johnny Cash. Suicides var bra, men jag är inte överförtjust över det tjatiga konceptet mäns (eller tonårskillars) blickar på tonårstjejer. Walk the line var stundtals bra, stundtals skittråkig. Men jag fattar inte riktigt grejen med musiken heller, liksom country med en twist är väl fortfarande country, eller har jag missat nåt? Fast jag tycker att Joaquin Phoenix var briljant. Reese Witherspoon också bra med sin trista räddande ängel-roll, men jag tycker faktiskt att han var bättre än hon här.

Sedan blev det sizzling fajitas på Texas Steak house, Skånegatan, med Erika, därefter barhopping. Pet Sounds bar, Roxy, dit även Martin kom, sedan ville Erika till Brunogallerian, vi kom in fast vakten först sa att det var för sent, men jag gjorde mig dum och bara "redan!?" och då kollade han på klockan och sa okej då. Sedan var vi på väg hem men det blev ändå en liten sväng in på Clarion. Hemma efter 3. Sov till halv elva. Känner mig ganska pigg ändå. Snart ska jag bruncha med Ankan o Karin. Blir najs. Vid fem åker jag och hämtar mina fina ungar i Uppsala, med tåget dårå. Bilen är ju bara att glömma. Fattar inte när vi ska ha tid att både ladda batteri och åka över hela stan med fem liter bensin i handen... nej orkar inte tänka på det just nu.

Etiketter:

fredag, december 08, 2006

Familjen vid frukostbordet


Här är vi, alla utom F, som är den som fotar. En vanlig frukoststund hos oss. Fast nu har F åkt till London och i morgon åker mina barn till Uppsala. Och jag, jag ska soooofta.

I går var det festligt värre, jag drog iväg till Arenas julglögg, sedan gick Martin, Karolina, Annarut, Oskar kom senare, till en resto som låg mittemot Bistro Bohem, där vi käkade och drack bärs. Sedan åkte Karolina, Martin, Oskar på sin fest på Meter television, medan jag och Anna tog tuben till Söder Mälarstrand, där Fokus hade fest. Det var kul, folk dansade till och med eftersom det var drag i musiken. Vi snackade lite om att Vitrysslands Lukasjenko kanske är omtyckt på riktigt, med en fotograf som varit där (precis som Annarut), men att det är tabu att berätta det i svensk media. Nej nu ska jag jobba lite, sen hämta barnen och ta hand om dem hela kvällen. Fast det blir bara mysigt. Mamma kommer från sin teater efter att somnat.

torsdag, december 07, 2006

En vacker stad i rosa

Ljuset som ligger över Stockholm just nu är magiskt. Himlen är hotfullt blågrå, men husen lyser av vintersolens ljus. Allt blir rosa, fint mot det blågrå. Tänk vad mycket färg det ändå är på Stockholmshusen!

Stockholm är fortfarande lika vackert som första gången jag såg - verkligen såg - staden. När var det? Kanske när jag var 19, 20, och åkte hit med F för att hälsa på Jonas. Jonas bodde med sin dåvarande flickvän Gela i Hornstull, på Långholmsgatan, ungefär där Helens sushi ligger. Hennes lägenhet var väldigt arty. Själv var hon smal och lite mystisk. Vi gick över Västerbron, där Stockholm liksom chockar en när man passerat Långholmen. Först en massa risiga träd och buskar, sen KABOOM kommer vattnet och KABOOM alla husen där borta långt borta, Gamla stan, Rådhuset, Söders höjder... man! det är vackert.

Fast jag har upptäckt att många av de tjejer och killar som verkar mystiska i själva verket är trista. De säger inget för de har inget att säga. Nu vet jag inte om det var fallet med Gela, det tror jag inte. Hon kände oss inte så bra bara, var kanske blyg. Eller ointresserad. Själv var jag förresten också jättesmal då för tiden. Och kanske blyg ibland. Jaja.

onsdag, december 06, 2006

Hängig arbetsdag

I dag ska Jenny komma hem från sin bröllopsresa, hoppas att de haft kul. Jag har ätit långlunch med Erika, kombo med en intervju som jag kan berätta mer om i framtiden. Annars har arbetsdagen flutit på sådär. Känner mig trött och hängig, och av Projektet blev intet. Nu måste jag gå hem till min Family. I morgon får det bli lite bättre sprutt på jobbandet om jag ska hinna något. Känner på mig att nästa vecka kommer att bli rättså körig.

Tony gillar verkligen sin fröken Eva. Han bara ropar "Eva, Eva, Eva" när vi ska gå till dagis. Och "hej gå". Hejdå. Nu vill jag till Eva. Gulligt.

En ny bruksanvisning till dvd:n kan man hitta på sonys hemsida tydligen. Gud det är så mycket sånt hela tiden.

tisdag, december 05, 2006

I stället för öl - förvirring

På gymmet lägger jag alla kläder och grejer i ett skåp - men sätter hänglåset på skåpet bredvid!!! Så jävla förvirrad. Men inget blev stulet. Sedan träffade jag Isabella med flera på kontoret, åt lunch, jobbade lite. Men de korta arbetsdagarna är sannerligen korta. Fick ta bussen för att hinna till dagis. Tony hade varit lite grinig. Hämtade även Nadia, gick hem och lagade mat för fulla muggar. Inga barn arga, bara bra stämning, de blaskade med vatten och fick gurkbitar så de var lugna tills det var färdigt - lammfärsjärpar med tsatsiki. De åt jättebra, sen blev det lugn bolibompa. Men de vägrade sova, rackarungarna.

Nu har det blivit så att F och jag ska gå ut samma dagar, både i nästa vecka och i veckan därpå. Fan vilket meck det är för att få ihop saker och ting! Barnvakt den 15 december behövs. Någon som sitter här medan barnen sover, det vore toppen.

Annars läser jag in mig på South Beach-dieten. Har just läst att öl är dåligt. Då blev jag ganska knäckt, kan jag säga. Om det är något jag gillar, är det öl.

Riddaren räddades av en köttätande prinsessa!


Jag jobbade med mitt Projekt i går. Det blev faktiskt ganska bra, tror jag. Men jag har fortfarande problem med hur jag ska komma till själva slutförandet. Det kommer säkert att lösa sig. Vad jag behöver är Tid och Koncentration. Funderar lite på hur jag ska få det. Jag tror lite på att gå till ett kafé, dit ingen går, och sätta mig i ett hörn med hörlurar på... vi får se hur det blir.

Annars ska jag tipsa er om en utklädningssajt för barn. Där finns prinsessgrejer, riddargrejer, häxor och sjörövare. Nadia är VÄLDIGT mycket inne på prinsessor just nu. Jag går henne halvvägs till mötes, gav henne en tyllkjol i fredags, tex, men den levereras med en massa historier om hur prinsessors jobb är att äta mycket kött, rädda prinsar och riddare ur olika torn, och även rädda sin pappa ifall han har blivit tillfångatagen av sjörövare (lite mix med en Pippihistoria). Hon köper det rakt av.

I går, förutom jobbandet, käkade jag kebaba i Hötorgshallen med min kompis A. Vi snackade lite om kompisar, kvinnliga sådana. Att det kan bli problem, i alla fall om man inte är så himla tjejig (jag är inte tjejig, hon är inte heller, eller, vad fan är tjejigt förresten, men ni fattar ungefär). Kvinnlig vänskap handlar mycket om att utbyta lojaliteter och svagheter. Visa mig din svaghet, så visar jag min. Blotta dig du, så blottar jag mig. När det är bra, fungerar det som omtanke och omvårdnad. När det är dåligt, blir det bara en massa missförstånd och tävlan (vem är bäst på att låtsas avslöja saker om sig själv fast den i själva verket inte avslöjat någonting). Jaja. Suck. Nu ska jag gå och träna.

måndag, december 04, 2006

Ingen lime så långt ögat når


Helgen var ganska lugn, fast lite småtrist. Lördag: Storstäd. Men sen blev det kalas, F:s pappa fyllde 60, det var kul. Barnen var helt i gasen, på slutet sjöng Nadia en lustig sång om en groda: "Jag heter Karl Oskar... jag har cirka fem hundra barn i en bäck. Vi lever på larver och flugor och sånt..", ja nåt sånt, medan Tony dansade som komp.

Vi åkte hem på lördagkvällen, och söndag blev det storhandling. Nu har vi mat för två veckor framåt. Med ett undantag: Lime, det fanns inte fast vi letade på tre affärer. Men sen orkade vi inte göra så mycket mer, jag bakade lite ciabatta som vi åt till middag. Barnen somnade typ 19.15, helt utmattade.

Jag gillar de svenska dramaserierna som går nu, dels den där om mäklarna, främst för att Kjell Bergqvist är så förbannat bra, men också deckargrejen som Ernst Billgren gjort, om Kommittén i konstvärlden. Det är skådisen Anna som är bra, jag har sett henne live. Hon är imponerande stor, lång och tar plats. Och iskall skådis, verkligen superbra. I den här också.

Nu ska jag gneta på lite här på kontoret. Även om internet krånglar. Fast vi bytt till Telia! Helvetes skit.

lördag, december 02, 2006

Ensamkväll, supersoft

Jag såg pyttelite av Wallace och Gromit, pyttelite av Narnia i går - min ensamma kväll hemma (barnen sov). Sedan duschade jag, snackade med Karin i telefonen och surfade. Men allra sist installerade jag min nya mp3-spelare. Och blev helt superglad. Jag har verkligen saknat en riktig musikapparat, får ju bara plats med typ fem låtar i mobilen och det driver en till vansinne att höra samma låt så många gånger.

F kom precis när jag gått och lagt mig efter att ha lyssnat på "The only living boy i New York" med Simon och Garfunkel, som jag lyssnade på samtidigt som jag stod och tittat på de vackra glittrande lamporna från nya röda järnvägsbron som går mellan Tanto och Årsta. Kände mig helnöjd.

fredag, december 01, 2006

These stövletter were made for walking... not


Tjena people. I dag har jag tagit en del walkabouts, i mina stövletter! Det var ganska jobbigt faktiskt. Först gick jag med barnen till dagis, sedan GICK JAG HELA VÄGEN till Wahlström och Widstrand! Alltså typ i 1,5 timmar. Fick skavsår men jag löste det i Urban Outfitters omklädningsrum, på vägen. Sedan gick jag till mama. Där hämtade jag goodie bag till Erika, från Årets mama-festen (hon fick aldrig sin), pratade med alla i lugn och ro, fast olika personer hela tiden. Sedan tog jag bussen till lokalen. Här har vi numera Telia, så internet funkar bra vad det verkar.

Insåg lite chockat att jag shoppat helt över mina tillgångar, och fick i panik föra över pengar så att det inte skulle bli minus på kontot... jag är så hopplös. Måste försöka förstå hur mycket pengar jag har egentligen. Men nu ska jag snart bege mig hem till mina underbara ungar. Hejdårå
eXTReMe Tracker